Notices

2013 TL SH-AWD P0301 code

 
Old 06-26-2019, 03:51 PM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2019
Age: 31
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
2013 TL SH-AWD P0301 code

As I was pulling up to work yesterday I felt a slight shudder of the engine while reversing into a spot. I turned the car off waited a few minutes and then re started the car. It had a very hard time starting. I then left work at the end of the day and about 20 miles into my trip the car shuddered again and the check engine light began to flash. It pretty much powered down and wouldn’t let me go above 40 mph. After I pulled over and out it in park it gave me the following codes...
Check engine-P0301
Awd-77
check emissions
check vsa
check oil level
the car is currently at an Acura dealership and after an hour or trying to diagnose the problem they have called and said they are going into the second hour. The coil packs and spark plugs for cylinders 1-4 are fine and they are saying it may be far more serious than just a coil pack or misfire. Any help here would be great guys. Thanks so much

Mileage on car is 72,450

Last edited by EE4Life; 06-26-2019 at 06:44 PM. Reason: Appended multiple posts
Harrison Wolfe is offline  
Old 06-26-2019, 04:42 PM
  #2  
Registered Member
 
Reorge's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Orleans, LA
Posts: 680
Received 159 Likes on 127 Posts
See TSB 13-024 - MIL Comes On With DTCs P0300 Thru P0306 in the 2013 TSB thread.

https://acurazine.com/forums/fourth-...letins-945425/

Keep us posted. Good luck.

Last edited by EE4Life; 06-26-2019 at 06:48 PM. Reason: Edited post to add TSB link
Reorge is offline  
The following users liked this post:
Harrison Wolfe (06-26-2019)
Old 06-26-2019, 06:46 PM
  #3  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2019
Age: 31
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
Have you heard of anyone else having this same issue? I have an extended warranty so hopefully something like that would be covered!
Harrison Wolfe is offline  
Old 06-26-2019, 06:57 PM
  #4  
Forum Contributor
 
EE4Life's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Chicago NW Burbs
Age: 43
Posts: 1,169
Likes: 0
Received 1,136 Likes on 493 Posts
Does your car fall within the VIN range in the TSB?
EE4Life is online now  
The following users liked this post:
Harrison Wolfe (06-26-2019)
Old 06-26-2019, 07:14 PM
  #5  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2019
Age: 31
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
Unfortunately, it does...
Harrison Wolfe is offline  
Old 06-27-2019, 07:23 PM
  #6  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2019
Age: 31
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
Follow up: apparently 2 fuel injectors went bad and thatís what caused the misfire. Fortunately everything is covered under warranty. Thanks for the help though guys I really do appreciate it.
Also had a quick question for anyone still here. I am opting to have a software update along with the 3 time drain and fill transmission service to try and help with my torque converter issue. I have a bit of tach haunting and hopefully this helps the issue. Any input on that would help as well if anyone has had the same issue.
Harrison Wolfe is offline  
Old 06-27-2019, 08:33 PM
  #7  
Registered Member
 
Reorge's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Orleans, LA
Posts: 680
Received 159 Likes on 127 Posts
ABSOLUTELY get the trans inline filter changed.
Reorge is offline  
The following users liked this post:
Harrison Wolfe (06-27-2019)
Old 06-27-2019, 09:32 PM
  #8  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2019
Age: 31
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
Okay Iíll call tomorrow morning first thing to have it done as well. Iím hurt thatís not included in the transmission service they provide?
Harrison Wolfe is offline  
Old 07-01-2019, 07:27 PM
  #9  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2019
Age: 31
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
Okay so a follow up for you guys that commented.

After replacing the injectors that were bad, they then called me a day later to inform me that a coil pack and a spark plug were also bad and needed replacing. I just opted to replace all the spark plugs and went ahead with the repairs. Was scheduled to pick my car up today and received a call that my car was misfiring on cold start up and I would not be picking up my car today. They then called a second time today to inform me that it was in fact bad gas that is causing all these issues and they are not even sure that itís water in the fuel. They said they really donít know what it is and the inside of my fuel tank looks like a lava lamp. I now have to pay for them to pump it out and dry the tank out using some powder and will not be receiving the car back for a couple more days. Anything else I should be worried about here because at this point Iím not sure what to expect next? Thanks again guys any input would be great.
Harrison Wolfe is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Nkmndz
3G TL Problems & Fixes
24
04-07-2017 08:00 AM
CL305
1G CL Problems & Fixes
4
09-26-2012 01:03 PM
LIL_DUDE2ND
Second Generation CL Discussion (2000-2003)
5
04-16-2008 07:25 AM
loud_whispers
2G TL Problems & Fixes
0
01-04-2006 06:42 PM
ndawood
2G TL Problems & Fixes
3
08-27-2005 09:39 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2013 TL SH-AWD P0301 code


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.