TL type S speedometer BELOW ZERO - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

TL type S speedometer BELOW ZERO

Reply

 
 
 
Old 06-13-2018, 09:43 AM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2018
Age: 23
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TL type S speedometer BELOW ZERO

Hey guys
looking for help and suggestions on my Acura TL type S 2002
read that it may have been a power surge that sent the speedometer all the way around leaving it at zero.
It tries to go above zero while driving, but it won’t make it over the little stick. Any ideas on what happened or how to fix it? I know it can get tricky really fast!
Sammyrae77 is offline  
Reply With Quote
Old 06-13-2018, 09:52 AM
  #2  
Registered Member
iTrader: (1)
 
losiglow's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Salt Lake City, UT
Age: 36
Posts: 2,091
Thanked 489 Times in 349 Posts
Are you going in reverse?

J/K. Maybe try resetting the ECU. Pull the battery cable for about 5 minutes then reconnect. Or pull the ECU fuse. See if that resets it.
losiglow is offline  
Reply With Quote
Old 06-13-2018, 02:25 PM
  #3  
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Age: 23
Posts: 166
Thanked 7 Times in 7 Posts
If it tries going over the little stick but gets stuck, what happens if you open up the instrument cluster and gently take it over the stick? You can do so without taking the needle out all the way if you're careful.
Arkady is offline  
Reply With Quote
Old 06-13-2018, 02:56 PM
  #4  
Moderator
 
thoiboi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal, CA
Posts: 33,189
Thanked 5,292 Times in 4,231 Posts
Originally Posted by Arkady View Post
If it tries going over the little stick but gets stuck, what happens if you open up the instrument cluster and gently take it over the stick? You can do so without taking the needle out all the way if you're careful.
this !


sounds like the answer is the right one
thoiboi is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2018, 07:14 AM
  #5  
Registered Member
 
frankjnjr's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: baltimore, md
Age: 75
Posts: 525
Thanked 83 Times in 65 Posts
Originally Posted by Sammyrae77 View Post
Hey guys
looking for help and suggestions on my Acura TL type S 2002
read that it may have been a power surge that sent the speedometer all the way around leaving it at zero.
It tries to go above zero while driving, but it won’t make it over the little stick. Any ideas on what happened or how to fix it? I know it can get tricky really fast!
I never knew this problem, was even a THING, till now. Apparently, it is. Found an interesting YouTube video: ( How to re calibrate or test 2002 2003 2004 2005 Civic Si EP3 RSX Cluster) Don't know, if this procedure, world work on a 2G TL, but it may be worth a try! You could also, buy a used cluster, on Ebay, for less than $50.00, shipped. However, if you want to keep your current odometer reading, you could remove your current cluster, install the Ebay cluster, temporarily, and send yours, out for repair, which would insure, your mileage reading, stays the same. Removing, and installing the cluster, is not all that difficult!
frankjnjr is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Timstandupguy
3G TL Tires, Wheels & Suspension
1
09-15-2012 08:47 AM
alpha2beta
Third Generation TL (2004-2008)
42
01-23-2011 08:22 AM
AKYPA
Car Parts for Sale
8
03-22-2010 03:40 PM
iforyou
Car Talk
16
06-29-2007 11:42 PM
BigNard
Second Generation TL (1999-2003)
15
01-21-2003 05:32 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: TL type S speedometer BELOW ZERO


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.