Multiple Electrical failures - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

Multiple Electrical failures

 
Old 01-25-2019, 12:27 PM
  #1  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Multiple Electrical failures

I realize this is the TL forum, but I have a question regarding my 2010 MDX (I have a TL and an MDX by the way) and I was wondering if anyone has encountered this problem on their TL.
The following failures are occurring:
No outside temp display
No power door locks
No remote trunk operation
No outdoor running lights
No turn signals
No momentary wipers (pushing up on the wiper lever does nothing)
No headlight indicator on dash. Headlights do not turn off when rotating the headlight dial.
No seat-memory functions
No lights around the console area (the radio station preset buttons have no light)
No A/C compressor (not sure about this one - it's cold outside so I haven't checked the AC. The fan works though.)

I've checked a lot of the fuses, and they have no problem. I've disconnected the negative terminal from the battery for an hour, then re-attached it and suddenly everything above was functional again, for a few seconds. Then it all failed again. So it can't be a fuse issue. But maybe a relay? Any other ideas?
ddietz is offline  
Old 01-25-2019, 01:23 PM
  #2  
Moderator
 
thoiboi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal, CA
Posts: 37,038
Thanked 5,718 Times in 4,584 Posts
Try replacing your battery
thoiboi is offline  
Old 01-25-2019, 02:03 PM
  #3  
~HondaF1~
 
R J Poseidon 6's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 990
Thanked 37 Times in 32 Posts
...and if that doesn't do it, the alternator should be the next thing you test.
R J Poseidon 6 is offline  
Old 01-26-2019, 06:54 AM
  #4  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks a lot for your responses.
Some additional info that may or may not be relevant:
The battery is 13 months old. I put a charger on it overnight anyway. Fully charged, same issues.

I don't need to start the vehicle to experience the issues. After disconnecting the battery and leaving the vehicle to sit for 20-30 min. which I assume resets something, everything works again briefly. I can tell because the remote fob will unlock/lock the doors (and everything else will function normally if I turn the key to the ACC position) and then stops responding.

Given the above, would a battery or alternator still be a possible cause?
ddietz is offline  
Old 01-27-2019, 10:49 AM
  #5  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Update: For the time being, all of the above items are functioning again, and haven't failed for the last 24 hours. I wish I could explain how...
ddietz is offline  
Old 01-27-2019, 02:31 PM
  #6  
WTF?
 
Midnight Mystery's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Mississippi Coast
Age: 22
Posts: 4,161
Thanks: 0
Thanked 220 Times in 197 Posts
OK, really interesting... I know the RLs had problems like this, maybe something could be similar and be replicated in your MDX. It's worth a shot, I guess.
Midnight Mystery is online now  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kidsport
3G TL Problems & Fixes
5
07-02-2018 11:00 AM
isaacmaestre
Second Generation RL (2005-2012)
21
08-15-2014 09:42 AM
darth62
1G TSX Problems & Fixes
4
11-12-2008 04:39 PM
stever627
3G TL Problems & Fixes
28
07-02-2007 02:04 PM
Professor
Second Generation TL (1999-2003)
5
06-20-2005 04:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Multiple Electrical failures


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.