2013 TL AC Problem - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

2013 TL AC Problem

Old 06-14-2018, 07:15 PM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2018
Age: 38
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
2013 TL AC Problem

I have Certified 2013 TL w/58k. It was originally a lease (leased through the same dealership) only had 26k, still had factory warranty left but I also purchased the extended (Thank God!) I bought the car at the end of the summer in 2016, AC worked great & I donít remember having any issues that winter with the defrost either. Spring 2017, AC will only blow warm air. Took it to the dealer & found 2 leaking o rings, suction & discharge line o rings to compressor. After that the AC worked great rest of the season & no issues w/defrosting either. Spring 2018, AC runs for about 10min then starts blowing warm. It would blow warm for about 10-15min then kick back to ice cold for another few minutes. The longer it ran, the longer it would stay warm & the times when it would blow cold got shorter & shorter. Took it to the dealer. Found the discharge line o ring leaking (Again!? 1yr later!). Replaced the o ring... 4 days later the problem returns (ugh!) Take the car back to the dealer.. this time itís a leak at the suction line o ring (AGAIN, 1yr later!!?!) They replaced the o ring & kept the car overnight to make sure the issue didnít return. They told me they went through the whole system & found no issues with anything (fans, compressor, sensors, relays, etc.) Picked the car up in evening.. AC is working great!! THE NEXT DAY, I was about 10min into my drive home from work & BAM!! problem returns!?! My car goes back to the dealer yet again in 2 days. Has anyone ever had this issue before? Or have Any suggestions on what the issue might be? Iím starting to get desperate.. the temps are going to be close to 100 in the next few days
Cars Hate Me is offline  
Old 07-04-2018, 11:06 AM
  #2  
Registered Member
 
CrystalBlkTL's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Age: 31
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Following cause mine is doing the exact same thing.
CrystalBlkTL is offline  
Old 07-04-2018, 11:50 AM
  #3  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2018
Age: 38
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by CrystalBlkTL View Post
Following cause mine is doing the exact same thing.
I ended up having the a/c clutch & field coil assembly replaced & it has worked great since!
Cars Hate Me is offline  
The Following User Says Thank You to Cars Hate Me For This Useful Post:
echodigital (07-04-2018)
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
RDXfreak
Second Generation RDX (2013-2018)
84
11-25-2013 10:40 AM
rajub
Second Generation TSX Discussion (2009-2014)
50
01-11-2013 07:02 PM
frescagod
Second Generation TSX Discussion (2009-2014)
64
12-11-2012 11:02 PM
rockstar283
Second Generation TSX Discussion (2009-2014)
49
08-10-2012 01:07 PM
hawkeye252
Second Generation RDX (2013-2018)
14
05-08-2012 01:32 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2013 TL AC Problem


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.