Question and Answer Thread - Page 8 - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

Question and Answer Thread

 
Old 09-27-2009, 08:09 PM
  #281  
Registered Member
 
f22vtec's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: east windsor new jersey
Age: 29
Posts: 1,414
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Do any of u guys know if that guy who put in the rsx cluster has any pics? jw if it cud def be done and the diy for it if u even need one for it. thanks!
f22vtec is offline  
Old 09-27-2009, 09:51 PM
  #282  
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
Thread Starter
iTrader: (6)
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 37
Posts: 88,547
Thanked 2,975 Times in 2,106 Posts
Bump his thread and ask him there, he hasn't been back in a long time
97BlackAckCL is online now  
Old 09-27-2009, 10:52 PM
  #283  
Registered Member
 
f22vtec's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: east windsor new jersey
Age: 29
Posts: 1,414
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
gahhh lame! my cluster is messed up and i constantly come across rsx clusters for cheap.
f22vtec is offline  
Old 09-28-2009, 07:00 PM
  #284  
Registered Member
iTrader: (4)
 
Miiike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Brampton, Ontario, Canada
Age: 30
Posts: 404
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 13 Posts
does anyone know for sure if the F22 manifold is different from F23?
Miiike is offline  
Old 09-28-2009, 09:45 PM
  #285  
Registered Member
 
f22vtec's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: east windsor new jersey
Age: 29
Posts: 1,414
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
intake or exhaust manifold?
f22vtec is offline  
Old 09-28-2009, 10:12 PM
  #286  
Registered Member
iTrader: (4)
 
Miiike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Brampton, Ontario, Canada
Age: 30
Posts: 404
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 13 Posts
exhaust, sorry
Miiike is offline  
Old 09-29-2009, 07:42 PM
  #287  
Registered Member
 
mattastick's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lebanon, Ohio
Age: 29
Posts: 2,130
Thanked 10 Times in 8 Posts
Anyone know what kind of voltage the factory Acura electrical system can take? I'm looking at an externally regulated alternator for my system build, and I was wondering how high I'll be able to run the voltage up before the car starts freaking out... I know some older Chevy's would take like 15.5 volts through the factory system with no problems, just wondering what the top limit is for the 1st Gen CL...
mattastick is offline  
Old 09-29-2009, 11:21 PM
  #288  
Registered Member
 
f22vtec's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: east windsor new jersey
Age: 29
Posts: 1,414
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
no need to say sorry bro lol. hmm it should be the same why do u need to know? jw
f22vtec is offline  
Old 09-29-2009, 11:41 PM
  #289  
Registered Member
iTrader: (4)
 
Miiike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Brampton, Ontario, Canada
Age: 30
Posts: 404
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 13 Posts
lookin at some turbo stuff from a guy around here, but his manifold is for an F22
from what i've found the F22B exhaust ports are the same as F23 but the F22A's are closer together
Miiike is offline  
Old 09-30-2009, 03:14 PM
  #290  
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
Thread Starter
iTrader: (6)
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 37
Posts: 88,547
Thanked 2,975 Times in 2,106 Posts
Originally Posted by mattastick View Post
Anyone know what kind of voltage the factory Acura electrical system can take? I'm looking at an externally regulated alternator for my system build, and I was wondering how high I'll be able to run the voltage up before the car starts freaking out... I know some older Chevy's would take like 15.5 volts through the factory system with no problems, just wondering what the top limit is for the 1st Gen CL...
My alt/battery run at 14.75
97BlackAckCL is online now  
Old 09-30-2009, 06:20 PM
  #291  
Registered Member
 
mattastick's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lebanon, Ohio
Age: 29
Posts: 2,130
Thanked 10 Times in 8 Posts
Originally Posted by 97BlackAckCL View Post
My alt/battery run at 14.75
That's very nice to know... Anyone else have any high voltage experience in the CLs?
mattastick is offline  
Old 09-30-2009, 09:21 PM
  #292  
Skuuuurrrrrt!
iTrader: (1)
 
GhettoNinja06's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Antone, TX
Age: 28
Posts: 4,226
Thanked 12 Times in 12 Posts
Originally Posted by South Jersey CL View Post
yeah i want to take a vid, problem is i dont have a camera. i took it out to a mercedes benz club autox a couple weeks ago, and it was a lot of fun. the avg on the course was 42 and my best was 47.7 (it was my first time autox-ing too). i got a ride in someone's 65 shelby cobra 427...holy hell, my heart didnt beat the entire time. it was hella fast and balls ass loud. im gonna try to get a cheap camera mount and just borrow a camera next time i go out.

as far as your question goes, i think the ebrake is a completely separate rotor, so i dont think it'd warp the rear rotors. im just guessing though i could be wrong.
Sounds awesome man, did you autox at stock heigth?

Thanks for your response but can someone please confirm that the ebrake is on a separate rotor?

Also, another question..
If you put together a turbo kit, but something goes wrong (with the turbo, piping, bov, dumpvalve, leak, etc) will the car be driveable and the only problem is that the turbo won't work? Or will it mess up your engine?
GhettoNinja06 is offline  
Old 09-30-2009, 10:39 PM
  #293  
Registered Member
iTrader: (4)
 
Miiike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Brampton, Ontario, Canada
Age: 30
Posts: 404
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 13 Posts
It depends what goes wrong with it, but you could potentially blow your engine
Miiike is offline  
Old 10-01-2009, 07:36 PM
  #294  
Registered Member
 
South Jersey CL's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Scottsdale, Arizona
Age: 29
Posts: 2,549
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
arent LEDs supposed to last longer then halogens? my passenger side parking LED just burned out. pisses me off because its the 3rd light to burn out on me this month.
South Jersey CL is offline  
Old 10-05-2009, 07:09 PM
  #295  
Registered Member
 
South Jersey CL's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Scottsdale, Arizona
Age: 29
Posts: 2,549
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
serious question.

My car is squealin like crazy. its kind of a grindy squeal, it happens when im driving, but when i hit the brakes, the squeal is replaced with a hissing noise. all this seems to be coming from the driver side rear brakes.

So im guessing this is a brake issue? im taking the car in next monday, but what should i expect the diagnosis to be? i have a feeling it may be a warped rotor.

thoughts? plz and thank you.
South Jersey CL is offline  
Old 10-05-2009, 07:10 PM
  #296  
Registered Member
 
South Jersey CL's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Scottsdale, Arizona
Age: 29
Posts: 2,549
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
also it whines when im in reverse, in addition the the current normal whining.
South Jersey CL is offline  
Old 10-05-2009, 10:39 PM
  #297  
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
Thread Starter
iTrader: (6)
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 37
Posts: 88,547
Thanked 2,975 Times in 2,106 Posts
siezed caliper? How's your brake pressure?
97BlackAckCL is online now  
Old 10-05-2009, 11:29 PM
  #298  
Moderator
iTrader: (1)
 
teh CL's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Oakville, Ont
Age: 31
Posts: 13,750
Thanked 632 Times in 466 Posts
i'd put my money on seized caliper..

just did my brothers pads on his accord and replaced a rear caliper due to a "a grinding/whining noise" ..caliper ended up being seized and no more noises at all
teh CL is offline  
Old 10-05-2009, 11:41 PM
  #299  
Registered Member
 
South Jersey CL's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Scottsdale, Arizona
Age: 29
Posts: 2,549
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
brake pressure? i feel i have to press on the brakes a little bit more to get the same stopping as normal
South Jersey CL is offline  
Old 10-06-2009, 08:24 AM
  #300  
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
Thread Starter
iTrader: (6)
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 37
Posts: 88,547
Thanked 2,975 Times in 2,106 Posts
Yep, siezed caliper
97BlackAckCL is online now  
Old 10-06-2009, 09:07 AM
  #301  
Registered Member
 
South Jersey CL's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Scottsdale, Arizona
Age: 29
Posts: 2,549
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
is that the cause of the backward whining too?
South Jersey CL is offline  
Old 10-06-2009, 09:47 AM
  #302  
Moderator
iTrader: (1)
 
teh CL's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Oakville, Ont
Age: 31
Posts: 13,750
Thanked 632 Times in 466 Posts
teh CL is offline  
Old 10-06-2009, 11:18 AM
  #303  
Registered Member
 
South Jersey CL's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Scottsdale, Arizona
Age: 29
Posts: 2,549
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
awesome, thanks alot guys. she's going to the shop on monday.
South Jersey CL is offline  
Old 10-06-2009, 11:54 AM
  #304  
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
Thread Starter
iTrader: (6)
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 37
Posts: 88,547
Thanked 2,975 Times in 2,106 Posts
Originally Posted by mattastick View Post
That's very nice to know... Anyone else have any high voltage experience in the CLs?
Oh, forgot to mention that the alt runs through the fuse box, so I'm running almost 15 volts through the 12 volt fuse box
97BlackAckCL is online now  
Old 10-06-2009, 11:59 PM
  #305  
Registered Member
iTrader: (4)
 
Miiike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Brampton, Ontario, Canada
Age: 30
Posts: 404
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 13 Posts
couldn't find this in a search, even though i'm sure i've seen this asked, and i'm pretty sure it wouldn't work...but to be sure would 97+ prelude suspension fit our car?
Miiike is offline  
Old 10-07-2009, 08:27 AM
  #306  
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
Thread Starter
iTrader: (6)
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 37
Posts: 88,547
Thanked 2,975 Times in 2,106 Posts
nope
97BlackAckCL is online now  
Old 10-07-2009, 10:38 AM
  #307  
Registered Member
 
mattastick's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lebanon, Ohio
Age: 29
Posts: 2,130
Thanked 10 Times in 8 Posts
Originally Posted by 97BlackAckCL View Post
Oh, forgot to mention that the alt runs through the fuse box, so I'm running almost 15 volts through the 12 volt fuse box
Come on Chris. You know the math. When voltage increases, current decreases. So, while yes you're running the higher 15v, your current output is less, and that's what's saving the fuses.

And I know that the alt runs into the fusebox. My fusebox has 1/0 from the alt running into and out of it. See:

1/0 ring terminals going into the fuse box:


Damn, I guess that's the only pic I have of it... But yeah, 1/0 from the alt to the fuse box...
mattastick is offline  
Old 10-07-2009, 12:00 PM
  #308  
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
Thread Starter
iTrader: (6)
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 37
Posts: 88,547
Thanked 2,975 Times in 2,106 Posts
I know man, I've seen your pics, I did the same thing with 4 Gauge, was just sayin the car can handle some power
97BlackAckCL is online now  
Old 10-07-2009, 12:25 PM
  #309  
Registered Member
 
mattastick's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lebanon, Ohio
Age: 29
Posts: 2,130
Thanked 10 Times in 8 Posts
Originally Posted by 97BlackAckCL View Post
I know man, I've seen your pics, I did the same thing with 4 Gauge, was just sayin the car can handle some power
Cool, thanks. That's what I needed to know... If I were to turn the voltage up to like right at 15v, do you think the fuses would blow before that kind of voltage wen through them and onto the 12v electronics after them? I'm mainly worried about the necessary stuff like ECU and those goodies...
mattastick is offline  
Old 10-10-2009, 02:41 PM
  #310  
Runs on Dunkin
 
Join Date: Dec 2007
Location: College Station
Age: 31
Posts: 1,810
Thanked 12 Times in 8 Posts
I'm getting ready to refinish by bumper cover, and need to strip the paint off of it. Whats the fastest and most effective way to do this?
1slo23 is offline  
Old 10-11-2009, 01:27 AM
  #311  
Da HoNu
 
hOnU's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: bay area
Age: 33
Posts: 894
Thanked 0 Times in 0 Posts
so anyone here running DC headers?? i have an crack in my headers and its an opportunity to upgrade to some nice headers!! so if anybody has DC headers can you let me know what i'm looking at cost wise? my tech said he might be able to get me a discount so i'm crossing my fingers for that..TIA
hOnU is offline  
Old 10-11-2009, 04:10 PM
  #312  
Registered Member
 
f22vtec's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: east windsor new jersey
Age: 29
Posts: 1,414
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
^^^ dude don't waste your money just put the stock exhaust manifold back on. I have a dc header didnt notice anything really kinda just bought it for looks and amazing price ($50) and that one even had a crack in the weld. just my two cents.
f22vtec is offline  
Old 10-11-2009, 04:37 PM
  #313  
Skuuuurrrrrt!
iTrader: (1)
 
GhettoNinja06's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Antone, TX
Age: 28
Posts: 4,226
Thanked 12 Times in 12 Posts
Speaking of cracks in headers, how can it be fixed? Or would it be a better idea just to replace the headers? I discovered why my engine bay was so damn loud..
GhettoNinja06 is offline  
Old 10-11-2009, 09:41 PM
  #314  
Registered Member
 
f22vtec's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: east windsor new jersey
Age: 29
Posts: 1,414
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
tig weld^
f22vtec is offline  
Old 10-11-2009, 10:22 PM
  #315  
Runs on Dunkin
 
Join Date: Dec 2007
Location: College Station
Age: 31
Posts: 1,810
Thanked 12 Times in 8 Posts
Originally Posted by 1slo23 View Post
I'm getting ready to refinish by bumper cover, and need to strip the paint off of it. Whats the fastest and most effective way to do this?
edit- reason I ask is because I wanted to avoid paint stripper, I was told it might damage the bumper cover? Sounds crazy, but I want to be sure
1slo23 is offline  
Old 10-11-2009, 11:02 PM
  #316  
Da HoNu
 
hOnU's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: bay area
Age: 33
Posts: 894
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by f22vtec View Post
^^^ dude don't waste your money just put the stock exhaust manifold back on. I have a dc header didnt notice anything really kinda just bought it for looks and amazing price ($50) and that one even had a crack in the weld. just my two cents.
thanks for the input..i'll see what kind of pricing i can get from my tech and if i can get a good price then i'll just get the DC headers if not then i'll just ask him to get me OEM.
hOnU is offline  
Old 10-12-2009, 08:45 AM
  #317  
Senior Moderator
Regional Coordinator
(Mid-Atlantic)
Thread Starter
iTrader: (6)
 
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ShitsBurgh
Age: 37
Posts: 88,547
Thanked 2,975 Times in 2,106 Posts
Originally Posted by 1slo23 View Post
edit- reason I ask is because I wanted to avoid paint stripper, I was told it might damage the bumper cover? Sounds crazy, but I want to be sure
sander
97BlackAckCL is online now  
Old 10-12-2009, 09:35 PM
  #318  
Registered Member
iTrader: (10)
 
Gnate's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Boston, Massachusetts
Age: 29
Posts: 8,351
Thanked 8 Times in 6 Posts
Okay I looked at the blackhouse DIY thread and stil can't figure out how to get off my front bumper, I took off all of the screws and crap from the bottom, and sides, it wiggles like crazy, but I see there are plastic rivets located directly under the headlights and I can't pop them up, not enough space without damaging the lights, and I want to sell the lights!!
Gnate is offline  
Old 10-12-2009, 11:58 PM
  #319  
Skuuuurrrrrt!
iTrader: (1)
 
GhettoNinja06's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Antone, TX
Age: 28
Posts: 4,226
Thanked 12 Times in 12 Posts
Originally Posted by Gnate View Post
Okay I looked at the blackhouse DIY thread and stil can't figure out how to get off my front bumper, I took off all of the screws and crap from the bottom, and sides, it wiggles like crazy, but I see there are plastic rivets located directly under the headlights and I can't pop them up, not enough space without damaging the lights, and I want to sell the lights!!
If you really did take out all the bolts, just sit on it, give it a little force, and it should pop off.
GhettoNinja06 is offline  
Old 10-13-2009, 03:20 AM
  #320  
Registered Member
 
incredulous1's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: 0.
Posts: 2,191
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by f22vtec View Post
^^^ dude don't waste your money just put the stock exhaust manifold back on. I have a dc header didnt notice anything really kinda just bought it for looks and amazing price ($50) and that one even had a crack in the weld. just my two cents.
or get an ebay header.
incredulous1 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Question and Answer Thread


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.