Notices

White smoke from exhaust

 
Old 04-18-2010, 12:13 PM
  #1  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
White smoke from exhaust

Hello everyone: I am starting to see white smoke coming from my exhaust from my rear view mirror after I press on the accelerator when I have to stop. Does anyone know what causes this?

w5draw
w5draw is offline  
Old 04-18-2010, 12:15 PM
  #2  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I forgot to tell that the car is a '96 TL 3.2 engine. Thanks.
w5draw is offline  
Old 04-18-2010, 07:46 PM
  #3  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,812
Received 46 Likes on 36 Posts
Is car over heating? Are you loosing any oil? How does it smell?
tmnhs81 is offline  
Old 04-18-2010, 07:47 PM
  #4  
LIST/RAMEN/WING MAHSTA 짱
iTrader: (16)
 
princelybug's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Orange, CA
Posts: 22,454
Received 199 Likes on 152 Posts
If it's thick white smoke, you might've blown the head gasket.
princelybug is offline  
Old 04-18-2010, 08:15 PM
  #5  
'13 Hyundai Sonata
 
TLin401's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: RI (401)
Age: 29
Posts: 5,928
Received 96 Likes on 88 Posts
You have bad valve seals.
TLin401 is offline  
Old 05-17-2010, 01:35 AM
  #6  
Registered Member
 
Join Date: May 2010
Location: texas
Age: 31
Posts: 9
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Im going through the same thing with my 2.5 tl. Just started. Is the smoke white or blue? White smoke is probably a blown head gasket. Blue smoke is oil. If its only smoking after letting it idle, it sounds like bad valve seals. Getting ready to rebuild the head on mine and see what happens. I'll let you know.
Brwn28875 is offline  
Old 05-17-2010, 08:16 PM
  #7  
Registered Member
 
desired_speeds's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Hella part of Cali
Age: 28
Posts: 1,896
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
any oil consumption problems? coolant level dropping at all? Has the car ever been overheated?
desired_speeds is offline  
Old 12-11-2012, 12:41 AM
  #8  
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
fixed the head gasket. fix the over heating but still smoking out too much. what can it be. piston rings
Yout Yang is offline  
Old 08-06-2014, 10:11 AM
  #9  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Well, my car runs fine. It does not overheat, but does burn a quart of oil a week.Smoke really flairs from exhaust pipes after idling at stoplights. Thinking about hanging a barbecue sign on window.....seriously though, do you think it is the rings. Should i try heavier weight oil? Thanks guys, you are the best. I love this car and this site and would hate to part with both.
w5draw is offline  
Old 08-12-2014, 08:09 PM
  #10  
Registered Member
 
Join Date: May 2014
Location: Mays Landing, NJ
Age: 29
Posts: 9
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W5draw I have the same problem smoke after idle is your valve stem seals I haven't got around to doing mine yet but seems pretty straight forward doing it when I do head gasket all that fun stuff at 195k or so was last done at 110k
Problem2.5TL is offline  
Old 06-08-2019, 12:06 AM
  #11  
New Member
 
Join Date: Jun 2019
Age: 45
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Similar problem here. Acura 2005 153K White smoke out of exhaust , engine light on, coding bank 1, sensor 1 O2 code with multiple misfires on all cylinders. Not overheating, no “sucking sound” like a head gasket. Oil and coolant looks clean, haven’t added oil, haven’t added coolant, no leaks present, took to dealership and they ran a compression check and it passed, found bad spark plug in cylinder 1, replaced the plug, running better, but rough at initial idle. Any idea?
Brad Bunger is offline  
Old 06-08-2019, 06:34 AM
  #12  
Moderator
iTrader: (1)
 
justnspace's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 80,766
Received 14,050 Likes on 10,443 Posts
okay, it's going to be hard to troubleshoot...because you're all over the place..
is the car currently throwing any codes? if so, fix that first. if it's calling for the 02 sensor, fix it.
what were the compression numbers?
how did the plugs look?
are the coil packs good?
are you sure no mix of coolant and oil?
justnspace is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
hashbrown
Fourth Generation TL (2009-2014)
34
12-31-2015 12:44 PM
Jimmy_D
Fifth Generation TLX (2015+)
31
10-07-2015 11:52 PM
jmaxima03
Member Cars for Sale
1
09-27-2015 10:22 AM
prbori
3G TL Problems & Fixes
1
09-27-2015 01:37 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: White smoke from exhaust


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.