Notices
TL/TLX Frequently Asked Questions No New Threads Please.

Comprehensive list of known early build problems

 
Old 01-12-2004, 06:36 PM
  #321  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Annapolis, Maryland
Posts: 9
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I have an issue with the stereo volume control going completely mute. The mid would show the correct information about the channel, but the volume control would act completely dead. After moving the driver seat back and hitting the memory seat control, the volume came back.

Does this problem relate to the memory seat problem that has been discussed in great detail in this thread?

2004 TL, w/o Nav, NBP, Ebony
HORDAK is offline  
Old 01-13-2004, 12:27 AM
  #322  
an Acura has-been
 
need4spd's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Hmmmm......
Posts: 1,224
Likes: 0
Received 6 Likes on 5 Posts
Originally posted by HORDAK
I have an issue with the stereo volume control going completely mute. The mid would show the correct information about the channel, but the volume control would act completely dead. After moving the driver seat back and hitting the memory seat control, the volume came back.

Does this problem relate to the memory seat problem that has been discussed in great detail in this thread?

2004 TL, w/o Nav, NBP, Ebony
Don't know, report all glitches, I would say this is one of them.

How many times did it happen?
need4spd is offline  
Old 01-13-2004, 07:15 AM
  #323  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: West Palm Beach
Posts: 19
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally posted by HORDAK
I have an issue with the stereo volume control going completely mute. The mid would show the correct information about the channel, but the volume control would act completely dead. After moving the driver seat back and hitting the memory seat control, the volume came back.

When you say the MID would show the correct information about the channel, are you saying that your Multi Information Display (the guage to the right of the speedometer) displays information about your audio system? Mine doesn't.
mjhorwitz is offline  
Old 01-13-2004, 10:20 PM
  #324  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Annapolis, Maryland
Posts: 9
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
In reply to mjhorwitz, the MID that I am referring to is on the display by the stereo controls. To be more specific, it is the larger screen underneath the display for climate control in a non-nav vehicle.

This situation is occurring when the memory seat is not lit on the driver's door panel. It happened for a second time this afternoon. To correct the problem, I needed to turn the key to "off", turn the key to "on", hit the memory seat button prior to turning on the stereo. I am presently making sure that memory seat lights up, prior to turning the ignition on.

I am afraid that this is a sneak circuit in the computer system that ACURA Engineering was unable to detect in test. I really do not think that ACURA intended the seat memory function/module to affect any other functions of the vehicle.

I am scheduled to take my car in on Thursday to have them diagnose the problem. I hope that there is a service bulletin, a firmware upgrade, or some other option available from ACURA to correct this situation. In the mean time, I will speak with a service manager at the dealership tomorrow to tell him about my findings.

2004 TL, w/o Nav, NBP, Ebony
HORDAK is offline  
Old 01-15-2004, 01:08 AM
  #325  
Registered Member
 
Pushing_Tin's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Eugene, Oregon
Posts: 195
Received 1 Like on 1 Post
For those with build problems, how old are your cars? Do the ones arriving on dealer lots now have them resolved? Also, is there a sticky somewhere about what people have paid?
Pushing_Tin is offline  
Old 01-15-2004, 07:11 PM
  #326  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Tampa
Posts: 166
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ok, I have been reading this forum for about two weeks (since I purchased my new TL) and wanted to share.

First: I love this car! I think the forum is very informative and love it too.
Second: My seat and mirror memory buttons keep losing their memory. Very frustrating. Even more frustrating is reading what everyone else has gone through to get it corrected to no avail.
Third: I have very slight vibration and can't complain. I live in Tampa so it usually doesn't get that cold.
Fourth: I have just one rattle which I found in the left front sun visor. I usually fix it by moving it around. Again, no big deal for me. The seat memory on the other hand is annoying. One can argue that we don't really need it as we can just readjust the seats and mirrors but that defeats the purpose of purchasing a premium car.
I spent 3 months researching different cars but once I drove the TL I new it was the one for me.
mspence3 is offline  
Old 01-15-2004, 07:15 PM
  #327  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Boston, Ma
Posts: 30
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
The seat memory is gone again. It was fine since mid November but it's gone all of the sudden today. (it did it a few times since I bought the car)
acura_04TLdrvr is offline  
Old 01-15-2004, 07:47 PM
  #328  
DNA
Registered Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Fremont, CA
Posts: 141
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I went for a couple weeks with the seat memory working. That's a record for me. But it disappeared again a couple days ago for no reason I know of. I didn't touch the memory buttons.

I haven't even mentioned the memory problem to the dealer as I was hoping there would be some Acura fix by now. How long do I have to get this covered under warrenty? (I have about 5400 miles on the car which I bought Nov. 17th.)
DNA is offline  
Old 01-15-2004, 07:52 PM
  #329  
LGG
Registered Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Kapaa, HI
Posts: 81
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally posted by DNA
How long do I have to get this covered under warrenty? (I have about 5400 miles on the car which I bought Nov. 17th.)
4 years/50,000 miles, whichever comes first.

Let's hope it doesn't take that long.
LGG is offline  
Old 01-15-2004, 09:35 PM
  #330  
Moderator Alumnus
 
rets's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: NYC/SF/Tokyo/HK
Posts: 12,177
Likes: 0
Received 85 Likes on 30 Posts
Since I'm using my valet parking spare key now for 5 weeks already, no more memory lost.

Remote is the factor... Acura should fix it ASAP.
rets is offline  
Old 01-16-2004, 01:02 AM
  #331  
CEO, Team Anthracite
 
Lore's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Bear Territory
Posts: 2,899
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I think I fixed the sunroof / moonroof rattle tonight. I put in two pieces of felt -- one on each side -- and it seems to be good now. Now, if I only knew how to fix the annoying shimmying/buzzing in the rear deck.
Lore is offline  
Old 01-16-2004, 09:57 AM
  #332  
Moderator Alumnus
 
rets's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: NYC/SF/Tokyo/HK
Posts: 12,177
Likes: 0
Received 85 Likes on 30 Posts
Originally posted by Lore
I think I fixed the sunroof / moonroof rattle tonight. I put in two pieces of felt -- one on each side -- and it seems to be good now. Now, if I only knew how to fix the annoying shimmying/buzzing in the rear deck.
So, whether or not do you fix the issue in the rear deck?

Got a simple photo about where you put the felts with your deflector? Thanks.
rets is offline  
Old 01-16-2004, 10:04 PM
  #333  
CEO, Team Anthracite
 
Lore's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Bear Territory
Posts: 2,899
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Here's a photo of my fix. The picture shows that the felt is on the driver's side, but there's one on the passenger side too.
Lore is offline  
Old 01-16-2004, 10:20 PM
  #334  
Moderator Alumnus
 
rets's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: NYC/SF/Tokyo/HK
Posts: 12,177
Likes: 0
Received 85 Likes on 30 Posts
Originally posted by Lore
Here's a photo of my fix. The picture shows that the felt is on the driver's side, but there's one on the passenger side too.

Bravo.


Thanks...
rets is offline  
Old 01-17-2004, 10:18 PM
  #335  
Registered Member
 
Pushing_Tin's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Eugene, Oregon
Posts: 195
Received 1 Like on 1 Post
You know for a $35k car that is pretty damn ridiculous!
Pushing_Tin is offline  
Old 01-18-2004, 11:32 AM
  #336  
Team Anthracite President
 
Join Date: Mar 2002
Location: Silicon Valley, California
Posts: 988
Likes: 0
Received 5 Likes on 3 Posts
Rusty Tail Pipes

I did a search and didn't find anything on this topic. I washed my car for the first time today and noticed rust (quite a bit) on both tail pipe tips.

I thought the the tips would be made from chorme or stainless steal. Anyone else have this problem.

Mike Smeey

Antracite/Ebony/Navi/5AT
Vffr1 is offline  
Old 01-19-2004, 07:40 PM
  #337  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: IL
Age: 44
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
hello all... i'm new here. just wanted to add one more problem to the list. not sure if it affects everyone but it may have been just an isolated case... how lucky am i? my driver's side heated mirror wasn't working... the only way that i knew it wasn't working is because it snowed and only the passenger side mirror defrosted. needless to say... i brought it back to the dealer and they had to replace the whole mirror assembly. they said that something wasn't grounded properly within the assembly.
demy is offline  
Old 01-20-2004, 05:02 PM
  #338  
Registered Member
 
casooner90's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: SoCal
Posts: 440
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I had my TL for one month and 2300 miles and I just notice my first flaw. The lining just aft of sunroof came off of the roof - looks like one tacky point I pushed it up and it feels like the sticky substance won't hold under the current cool temp. I also noticed the memory thing where it recognizes dirver 1, but the seat doesn't go back to it's position. I also felt the vibration some other posts are mentioning, but i think it's just the condition of the road so far.

'04 TL/5AT/Nav
casooner90 is offline  
Old 01-20-2004, 05:14 PM
  #339  
Moderator Alumnus
 
rets's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: NYC/SF/Tokyo/HK
Posts: 12,177
Likes: 0
Received 85 Likes on 30 Posts
Re: Rusty Tail Pipes

Originally posted by Vffr1
I did a search and didn't find anything on this topic. I washed my car for the first time today and noticed rust (quite a bit) on both tail pipe tips.

I thought the the tips would be made from chorme or stainless steal. Anyone else have this problem.

Mike Smeey

Antracite/Ebony/Navi/5AT

I checked mine and friend's, and don't see it. Are you sure?

If it's really the rust, the dealer should be able to replace or fix under the warranty.
rets is offline  
Old 01-20-2004, 08:26 PM
  #340  
Chief TL Aviator
 
Join Date: Oct 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 196
Likes: 0
Received 2 Likes on 1 Post
Visited my service dept today w/ regards to RATTLES ...

Good news: Fixed one in the moonroof area. Turns out that one of the three clips that secures the headline was not properly attached at the factory thus causing a "chattering" noise when the car was driven on rough roads! They're going to report it the factory rep tomorrow ....

Bad news: Now that the moonroof rattle is fixed, I can definitely hear another rattle coming from the maplight area of car!

Oh well. Eventually, I'll get them all fixed.
RavenHwk is offline  
Old 01-21-2004, 01:38 PM
  #341  
Team Anthracite President
 
Join Date: Mar 2002
Location: Silicon Valley, California
Posts: 988
Likes: 0
Received 5 Likes on 3 Posts
Re: Re: Rusty Tail Pipes

Originally posted by rets
I checked mine and friend's, and don't see it. Are you sure?

If it's really the rust, the dealer should be able to replace or fix under the warranty.

Yes, it's rust, the dealer has already ordered a new set of tips for me.

Mike Smeezy
Vffr1 is offline  
Old 01-21-2004, 02:05 PM
  #342  
an Acura has-been
 
need4spd's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Hmmmm......
Posts: 1,224
Likes: 0
Received 6 Likes on 5 Posts
Re: Re: Re: Rusty Tail Pipes

Originally posted by Vffr1
Yes, it's rust, the dealer has already ordered a new set of tips for me.

Mike Smeezy
New tips? They are welded on. I guess they are going to cut them off and put new ones on, or replace both mufflers.
need4spd is offline  
Old 01-21-2004, 04:37 PM
  #343  
Team Anthracite President
 
Join Date: Mar 2002
Location: Silicon Valley, California
Posts: 988
Likes: 0
Received 5 Likes on 3 Posts
Heres the Info...

I'm not sure what they are going to do, here is the information of the guy who ordered the parts feel free to follow up with him.


Glen Aizwa, Service Advisor
Los Gatos Acura

(408) 358-8000

Let me know what you find out.

Mike Smeezy
Vffr1 is offline  
Old 01-22-2004, 12:46 AM
  #344  
CEO, Team Anthracite
 
Lore's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Bear Territory
Posts: 2,899
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Another update on my rattle saga:

My steering wheel / steering column rattle could not be fixed by Concord Acura. They put felt tape all around it but it didn't get any better.

They did, however, fix the rear deck rattle/buzzing. It was a result of the single bolt from the third seat belt vibrating. They insulated it as best as they could to prevent it from happening anymore. I have no idea what sort of insulation they put on it.

I brought the car into Oakland Acura this morning. The service advisor (Claudia) who went with me on the test drive could not hear anything. The other service advisor (Darryl Chan) went out with a tech and validated the rattle, so they ordered a new part for it which will be in on Friday. According to Claudia, they're replacing the panels around the steering column. No idea what that will do, but they said it was coming loose.

More details to come.
Lore is offline  
Old 01-25-2004, 01:01 PM
  #345  
Registered Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Raleigh, NC
Posts: 368
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
These are the kinds of things that drove me nuts with my 2002 TL-S. For a car that costs $35,000 not having these issues is not too much to ask. It looks like Acura quality hasn't gotten any better.
I agree, that's what pisses me off about my car.
Seotaji is offline  
Old 01-27-2004, 11:01 PM
  #346  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: palo alto, ca
Posts: 33
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Has anyone here experience with getting problems fixed from a dealer other than the one where you bought the car? I'm considering buying from an out-of-town dealer, and wonder what service I can expect from a local one.
nologic98 is offline  
Old 01-28-2004, 08:50 AM
  #347  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: s.ATL
Age: 46
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
re: getting problems fixed from different dealer then purchased

Originally posted by nologic98
Has anyone here experience with getting problems fixed from a dealer other than the one where you bought the car? I'm considering buying from an out-of-town dealer, and wonder what service I can expect from a local one.
I am very much interested in this as well. Anyone with experiences?
ej1111 is offline  
Old 01-28-2004, 08:54 AM
  #348  
Registered Member
 
Join Date: May 2001
Location: Miami, FL, USA
Age: 47
Posts: 199
Likes: 0
Received 11 Likes on 2 Posts
I bought the car at a different dealer than where I get service...I havent had any problems with them yet, except the service manager denies ever having heard of the "memory seat issue."

I bought my previous acura there but the first thing they did was to look up my VIN and say..."Oh, you did not buy this car here..."
But no problems with the service...he addressed all my concerns except the memory seat like i mentioned.
Black_Pride is offline  
Old 01-28-2004, 09:39 AM
  #349  
Registered Member
 
brahtw8's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Milwaukee, Wisconsin
Posts: 862
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I wouldn't be concerned about getting service from a dealer other than the selling dealer.

Sure, there are some bad dealerships out there, but they are supposed to treat you as well as anybody else, and I don't know how many places, if any, check to see if a car was purchased at the dealership at the time it is brought in for service.
brahtw8 is offline  
Old 01-28-2004, 06:43 PM
  #350  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 649
Received 0 Likes on 0 Posts
I took mine to another dealer to replace a scratched Rim.... because they had it in stock and mine didn't...

they were very nice.. also said they never heard of the seat memory issue... but said to come back for my 1st service there!

maybe it helped that I bought something for cash!
MikeRadio is offline  
Old 01-28-2004, 06:43 PM
  #351  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 649
Received 0 Likes on 0 Posts
I took mine to another dealer to replace a scratched Rim.... because they had it in stock and mine didn't...

they were very nice.. also said they never heard of the seat memory issue... but said to come back for my 1st service there!

maybe it helped that I bought something for cash!
MikeRadio is offline  
Old 01-28-2004, 06:43 PM
  #352  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 649
Received 0 Likes on 0 Posts
I took mine to another dealer to replace a scratched Rim.... because they had it in stock and mine didn't...

they were very nice.. also said they never heard of the seat memory issue... but said to come back for my 1st service there!

maybe it helped that I bought something for cash!
MikeRadio is offline  
Old 01-30-2004, 01:10 PM
  #353  
mjw
Registered Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Renton, WA
Age: 66
Posts: 19
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Another Item to add to the list

Our '04 TL just developed a problem with the CD player. It won't play a CD anymore. It has 4 disks stuck in it that it won't release. This is the second time it happened. The first time it seemed to correct itself when we turned it off and went through all the different radio settings, then it started working again. Annoying, since we just picked it up from the dealer to fix(?) the seat memory problem (for the 4th time).
Also, since I'm one of the picky ones as well, has anyone else noticed the steering wheel appears to off center (left) from the seat by 1/2" to 1"? It doesn't appear the steering wheel and the driver's seat are in alignment. Also annoying. I've seen this in a few other cars, and it bugs the hell out of me. It isn't real apparent, but something just felt off and I couldn't figure it until I slide over to the left side of the seat.
mjw is offline  
Old 01-31-2004, 10:02 AM
  #354  
Banned
 
Join Date: Sep 2003
Location: Supersonic at Low Altitude!
Posts: 250
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Mjw,

Sorry to hear of your radio woes, but for the memory seat issue, there is not fix yet, you are wasting your time on that, I am surprised that the dealer is working on it, all dealers were told to hold for the fix from Acura.
LED Master is offline  
Old 02-01-2004, 12:02 AM
  #355  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: salt lake city utah
Age: 45
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
My seat memory resets periodicaly, the leather is wrinkling, and it grinds going into 2nd when cold (manual trans). I have to say no vibration at any speed. Mine has the custom 19" Acura rims though. I wonder if the vibration has to do with the auto trans or the regular wheels.
pisby is offline  
Old 02-01-2004, 01:13 AM
  #356  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 649
Received 0 Likes on 0 Posts
My steering wheel is slightly off center and after 3 tries at a fix, it is much bette rbut not perfect.. but not worth any more effort to fix.
MikeRadio is offline  
Old 02-21-2004, 09:49 PM
  #357  
TLover
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brooklyn, New York
Age: 36
Posts: 723
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
any one have these problems on new mid-february TLs?
TLXLR8S is offline  
Old 02-21-2004, 11:24 PM
  #358  
LGG
Registered Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Kapaa, HI
Posts: 81
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I guess we're about to find out. I took delivery of our AT Navi Anthracite/Quartz today. VIN *302xx. Built in 02/04 (door jamb), supposedly week of 2/9. (For those keeping score, it was ordered the day after Thanksgiving.)

So far, so good. But all I did was drive it home--it's nominally my wife's and she's out of town for the weekend. Boy is she in for a surprise tomorrow--she doesn't know it got here yet, much less that I went and fetched it.
LGG is offline  
Old 02-22-2004, 12:47 PM
  #359  
Registered Member
 
gbriank's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Dallas, TX
Age: 43
Posts: 847
Received 10 Likes on 7 Posts
Noticed another issue. Looks as if the anchors for the headliner, behind the sunroof, were not installed. I heard this flapping noise. So, I looked up and sure enough the headliner was beating against the roof due to the buffeting from the air rushing in.

Other issues are the sqeaking noise above my head (coming from around the assist handle and the misaligned airbag module.
gbriank is offline  
Old 02-23-2004, 11:34 PM
  #360  
mjw
Registered Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Renton, WA
Age: 66
Posts: 19
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Seat Memory

Our dealer did work on the seat memory problem, a little. The area rep suggested they look for a loose ground. They poked around a little, but didn't accomplish much. We are taking it in for service this week to fix the CD problem, and once again the seat memory is gone. Imagine that! This is the fourth time. Acura needs to fix this problem, and soon. We never had a seat memory loss on our 1997 3.5 RL. My wife, who drives this car most, is getting fed up with all the bugs. We have less than 2000 miles on it, and it's going in for it's third trip to the shop to fix manufacturing defects. In 30 years of buying cars, I've never had problems like this...except the RL, which is why we sold it.
mjw is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Comprehensive list of known early build problems


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.