What's the mileage on your 3G? Still going strong? - Page 4 - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Go Back  AcuraZine - Acura Enthusiast Community > AcuraZine TL/TLX Community > Third Generation TL (2004-2008)
Reload this Page >

What's the mileage on your 3G? Still going strong?

Notices

What's the mileage on your 3G? Still going strong?

Old 07-31-2011, 05:40 PM
  #121  
Scott
 
LawnPro's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: NW WI
Posts: 1,378
Thanked 154 Times in 150 Posts
My 05' has 68k miles. I replaced the battery at 60k miles. Otherwise just routine maintenance.
LawnPro is offline  
Old 07-31-2011, 06:07 PM
  #122  
Registered Member
 
Desert_TL's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tucson, AZ
Age: 35
Posts: 505
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
72k on an '06

100% synthetic oil for every change about every 6-7k miles
New oil filter each time
New engine air and cabin air filters every about every 15k miles


Here are the issues I've had so far:

2 dead "Genuine Acura" batteries. The first time the dealer replaced for free. The second time I was in the middle of nowhere with no Honda or Acura dealer for a hundred miles. Had to buy a Duralast battery from Autozone out of pocket. No battery issues since

Air conditioner / heater mixer motor went out at 69900 miles. Luckily I had 70k extended warranty so had that replaced at dealer

Last winter, the power steering system developed a leak and it was sucking air. Turns out it was related to the power steering recall, so had that fixed for free.

AT was shifting very hard at around 60k miles. Had the fluid flushed and replaced. Shifts like new again. In the future I'm going to drain and refill every ~15k miles.

Dash/button lights are starting to go out for a couple of buttons

Replaced the stock Michelin Pilots at 35k with Bridgestone g-force tires for less than half the price of the Pilots. 37k later they're still going strong, still have at least 10k tread left

Front passenger side window auto-up doesn't work any more

Rattles like a mofo

Having said all that, it still runs like the day I bought it with 5 miles.

I plan on keeping it for another ~5 years total (maybe 150k miles). I'm not totally impressed with the quality of the vehicle but would consider another Honda/Acura vehicle in the future
Desert_TL is offline  
Old 07-31-2011, 06:41 PM
  #123  
takin care of Business in
iTrader: (5)
 
swoosh's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, MO
Age: 35
Posts: 31,026
Thanked 4,715 Times in 4,052 Posts
^^^ wayyy to sum it up....

for the 5AT tranny....till i was on the stock Z1 fluid I used to do a drain and refill every time i did an oil change (5K miles)....now i have moved to redline for the engine and the transmission....i will be doing engine oil changes at (7.5K miles) and tranny flushes (3x3) 60K miles....I would recommend you shifting to redline as well for atleast the tranny....

For the window auto roll up, am guessing the switch went out which can be replaced by taking the door panel off (you might be able to pull this off even without taking the panel off)

I couldnt agree with you more on the rattles and the damn interior lights going out....but well got 151K on the 05, so cant complain LOL....
swoosh is offline  
Old 08-06-2011, 09:18 AM
  #124  
Registered Member
 
PG_ART's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Delran NJ
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
2005 AT 45,892 Miles only problem cruise controls back lighting and one heated seat switch back lighting. I think I am the low miles guy for and 05, brought it new and I have a company car.
PG_ART is offline  
Old 08-06-2011, 10:29 AM
  #125  
Registered Member
 
Join Date: May 2004
Location: Colorado Springs, CO
Age: 54
Posts: 307
Thanked 49 Times in 42 Posts
Had the ol' '04 6MT since new. 115,000 miles later, still doing just fine (minus failing compliance bushings in the front lower control arms)....
Pat04TL is offline  
Old 08-06-2011, 12:23 PM
  #126  
Registered Member
 
autoftl's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Age: 31
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
2006 TL AT.. 175xxx and counting and original owner


No problems with the car at all... Just did timing belt, water pump, radiator drain, spark plugs, wires, new tires, new brakes, and tranny flush...

Ready to go another 100,000 miles
autoftl is offline  
Old 08-06-2011, 03:49 PM
  #127  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: North Jersey
Posts: 454
Thanked 51 Times in 24 Posts
Have faith in Honda my friends! My 07' TLS has 70,000 miles & I also have a 98' Accord V6 with 257,000 miles! On its 3rd trans, 3rd alternator, 2nd starter & 4th battery. Timing belt done every 100,000 miles & engine burns no oil & no fluid leaks.
TVL65 is offline  
Old 08-06-2011, 03:55 PM
  #128  
takin care of Business in
iTrader: (5)
 
swoosh's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, MO
Age: 35
Posts: 31,026
Thanked 4,715 Times in 4,052 Posts
Originally Posted by autoftl View Post
2006 TL AT.. 175xxx and counting and original owner


No problems with the car at all... Just did timing belt, water pump, radiator drain, spark plugs, wires, new tires, new brakes, and tranny flush...

Ready to go another 100,000 miles
WOW

your the only 05+ that I have seen with more than 152K miles....i have an 05 with 152K...

looking forward to seeing how many more more more miles you rack....any reason why you did the TB and water pump at 175K ?
swoosh is offline  
Old 08-06-2011, 11:44 PM
  #129  
Registered Member
iTrader: (1)
 
whudini3000's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dallas Texas
Age: 34
Posts: 1,352
Thanked 35 Times in 32 Posts
81k on the '04 and the girly has 137k on her '05( still going strong)
whudini3000 is offline  
Old 08-07-2011, 12:42 AM
  #130  
Moved to the LOU
iTrader: (6)
 
twigglius's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Saint Louis
Age: 42
Posts: 2,343
Thanked 245 Times in 180 Posts
2006 with 67,000 miles and puurrrrs like a jungle cat.

Last edited by twigglius; 08-07-2011 at 12:43 AM. Reason: typo
twigglius is offline  
Old 08-08-2011, 11:25 AM
  #131  
Anthracite Trend Setter
 
Join Date: Aug 2003
Location: Boston, MA
Posts: 1,282
Thanked 2 Times in 2 Posts
Originally Posted by Desert_TL View Post
72k on an '06

Dash/button lights are starting to go out for a couple of buttons
I am having this too. Zoom on nav is gone. Took nav out, but couldn't find bulb. Can these be replaced or are they out for life?
moreace is offline  
Old 08-08-2011, 11:44 AM
  #132  
Registered Member
 
autoftl's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Age: 31
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Originally Posted by swoosh View Post
WOW

your the only 05+ that I have seen with more than 152K miles....i have an 05 with 152K...

looking forward to seeing how many more more more miles you rack....any reason why you did the TB and water pump at 175K ?

I drive a a lot! I have family all over the USA and I usually always drive...

Did the original timing belt at around 90k miles.. So im at 80k miles again and decided to get it done again, especially with summer and how hot it is in Florida, also I had the extra money now to do it so I decided to just get it done.. Im also hoping to get a lot more miles out of it.. Also on the original auto tranny, a lot of people have problems with these... So far no issues
autoftl is offline  
Old 08-08-2011, 11:50 AM
  #133  
Ak Ting Up
 
AcuraVic's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Fairburn, Ga
Age: 53
Posts: 788
Thanked 4 Times in 4 Posts
04/Navi, bought new in may of 2004. Still running strong, and looking brand new. Tranny replaced at 105K. She has 193,000 + miles.
AcuraVic is offline  
Old 08-08-2011, 12:01 PM
  #134  
Resident Dingo
 
TheDingo's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Virginia / Florida
Posts: 1,060
Thanked 140 Times in 111 Posts
^ awesome!
TheDingo is offline  
Old 08-08-2011, 09:43 PM
  #135  
Registered Member
 
callahan's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Fort Wayne, IN
Age: 30
Posts: 990
Thanked 73 Times in 71 Posts
I got a 04 with 140k, 22k being mine still drives like new for the Most part. Shocks Are getting a little soft but that only gives me a excuse to get some coilovers. Also it's shifts a little funny when running ac (it's a 6 speed), but I love my Tl. I'm sure I'll get 300k+ out of it.
callahan is offline  
Old 08-08-2011, 11:30 PM
  #136  
Registered Member
iTrader: (3)
 
SCS15's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Yonkers, NY
Age: 31
Posts: 572
Thanked 13 Times in 13 Posts
Originally Posted by autoftl View Post
I drive a a lot! I have family all over the USA and I usually always drive...

Did the original timing belt at around 90k miles.. So im at 80k miles again and decided to get it done again, especially with summer and how hot it is in Florida, also I had the extra money now to do it so I decided to just get it done.. Im also hoping to get a lot more miles out of it.. Also on the original auto tranny, a lot of people have problems with these... So far no issues
I think they can be replaced. my driver side temp up and down buttons light went out and i was able to go to the dealer, bought the bulb for a few bucks and swapped it one day. Had to rip everything out though.
SCS15 is offline  
Old 08-09-2011, 04:31 PM
  #137  
Needs 4 more cylinders.
 
D's Up's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Diego
Age: 26
Posts: 1,629
Thanked 303 Times in 247 Posts
I sold my TL at 121,521 miles with the following issues;

- excessive tire wear. (a set of tires every 3-4 months).

- Worn struts

- too many rattles

- blown passenger door speaker

- broken motor mounts

- a transmission that was on it's way out

In my time of ownership, it was fairly good about maintenance. - Spark plugs, oil changes, ATF drain and fills, one bad O2 sensor, replaced the starter the day before I sold it cause it just decided to stop working. Pretty much routine maintenance and wear and tear.

However my TL ate tires like a monster. I hated it. and it was never stable in the rain. It felt like the front of the car would go straight while the rear would try to drift out of line. It's one of the main reasons why I sold it. Countless alignments and nothing, it always had the same issue.

I will say this though; that automatic 4-door sedan sure did surprise a lot of cars from a 50 roll.
D's Up is offline  
Old 08-10-2011, 05:25 PM
  #138  
Cold Racketeer
 
tzakiel's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chantilly VA
Age: 38
Posts: 1,009
Thanked 2 Times in 2 Posts
64k on my '05 TL.

- heated seat button backlight is dead
- battery died at around 20k, dealer replaced for free after a complaint
- squeaking in front suspension, still not figured this out (could be due to mods)
- rattles here and there in cabin
- eats a lot of tires, always seems to need new tires
tzakiel is offline  
Old 02-08-2012, 04:09 PM
  #139  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Tacoma WA. (Ft. Lewis)
Age: 30
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Just bought my 08 TL-S NBP with 33k on it! Got lucky! Ive put almost 2k on it in about a month! HA! So addicting to drive!
Homemade is offline  
Old 02-08-2012, 10:15 PM
  #140  
Registered Member
iTrader: (4)
 
RaviNJCLs's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Landisville, PA
Age: 43
Posts: 37,026
Thanked 580 Times in 407 Posts
Originally Posted by RaviNJCLs View Post
I will be monitoring this thread a lot. I purchased a 2008 TL with 72K miles in mid May. I am up to 80K now. I should be at about 100K by the end of the year. I drive about 45K a year.

I hope to get 3 solid years out of the car.
Update....I'm at about 103K.

Just got my TB service done. Car still runs great. Gonna do another 1x3 with my next oil change. Not sure if I am going to go with Honda, Redline or Amsoil.
RaviNJCLs is offline  
Old 02-08-2012, 10:38 PM
  #141  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bakersfield
Posts: 20,172
Thanked 1,773 Times in 1,255 Posts
I'm at 106k. Original everything except for one headlight and a rim but that wasn't the car's fault. Runs just like the day I bought it new. I've had the timing belt and all related parts for a year now and still haven't found the time to do it.
I hate cars is offline  
Old 02-08-2012, 10:46 PM
  #142  
Registered Member
iTrader: (4)
 
RaviNJCLs's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Landisville, PA
Age: 43
Posts: 37,026
Thanked 580 Times in 407 Posts
Originally Posted by I hate cars View Post
I'm at 106k. Original everything except for one headlight and a rim but that wasn't the car's fault. Runs just like the day I bought it new. I've had the timing belt and all related parts for a year now and still haven't found the time to do it.
I live close enough to Hamilton Honda. Only thing I have planned is I'll swap the suspension once it gets warm.
RaviNJCLs is offline  
Old 02-08-2012, 11:02 PM
  #143  
XDM
 
aj_06_TL's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Minneapolis/Minnesota
Posts: 32
Thanked 3 Times in 2 Posts
62k and bought the TL in Feb of 2011 with 39k with a lot of trips to Chicago from Minneapolis. btw watch out for those Wisconsin boys in blue!
aj_06_TL is offline  
Old 02-09-2012, 07:57 AM
  #144  
Registered Member
 
goodoldayz's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Strong Island
Age: 35
Posts: 172
Thanked 10 Times in 10 Posts
i have 11k on my 08 base, just bought it in january, am i doing this right ?
goodoldayz is offline  
Old 02-09-2012, 09:52 AM
  #145  
Registered Member
iTrader: (4)
 
RaviNJCLs's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Landisville, PA
Age: 43
Posts: 37,026
Thanked 580 Times in 407 Posts
Originally Posted by goodoldayz View Post
i have 11k on my 08 base, just bought it in january, am i doing this right ?
No you are not doing it right. This car is made for driving dude.
RaviNJCLs is offline  
Old 02-09-2012, 10:34 AM
  #146  
Registered Member
iTrader: (2)
 
djmanu's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: NJ
Posts: 343
Thanked 6 Times in 6 Posts
05 TL | Bought in April 2010 with 87k | currently has 112k and is running great
djmanu is offline  
Old 02-09-2012, 11:00 AM
  #147  
takin care of Business in
iTrader: (5)
 
swoosh's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kansas City, MO
Age: 35
Posts: 31,026
Thanked 4,715 Times in 4,052 Posts
05 TL with 160K miles....running off the chain !!!
swoosh is offline  
Old 02-09-2012, 11:26 AM
  #148  
Registered Member
 
goodoldayz's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Strong Island
Age: 35
Posts: 172
Thanked 10 Times in 10 Posts
Originally Posted by RaviNJCLs View Post
No you are not doing it right. This car is made for driving dude.
I'm trying to catch up to you guys but i've only had 2 weeks so far and i've done >500 miles.
goodoldayz is offline  
Old 02-09-2012, 12:34 PM
  #149  
US Navy Seabees
 
Ruby's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: NH
Age: 34
Posts: 1,264
Thanked 72 Times in 55 Posts
118k on mine. Going good, only thing that went out is my DVD drive for the Nav and some tire pressure sensors.
Ruby is offline  
Old 02-09-2012, 01:13 PM
  #150  
Registered Member
 
Deerole's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: NyC
Posts: 359
Thanked 35 Times in 30 Posts
08 TL 34K.....take the train to work....only drive it on the weekends
Deerole is offline  
Old 04-07-2012, 01:14 PM
  #151  
2012/6AT/SH-AWD/Tech
 
Join Date: Oct 2004
Location: Rochester, NY
Age: 48
Posts: 56
Thanked 0 Times in 0 Posts
Saw this thread while searching for bulb replacement info.

My '05 (purchased December '04) has 141k, and that's with probably 6 months of not driving it due to travel and it being in the shop (backed into. Doh!)
rochester_eric is offline  
Old 04-07-2012, 03:13 PM
  #152  
B-MAC
 
big_mac65's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tallahassee, FL
Age: 31
Posts: 186
Thanked 13 Times in 11 Posts
06 with 82K miles. Still going strong... had to replace the APP sensor, get a new HFL module and sent in my navi to alpine to fix it, but other than that, engine wise it still runs amazing.
big_mac65 is offline  
Old 04-07-2012, 03:20 PM
  #153  
'07 TL Type-S
 
Healingduck's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon
Age: 24
Posts: 501
Thanked 60 Times in 52 Posts
'07 with 49,7xx last time I checked.

Only problem is the light for low on the heated seats is out. So yea, it's still going strong.
Healingduck is offline  
Old 04-07-2012, 03:21 PM
  #154  
Sloth
iTrader: (2)
 
Undying Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: South Florida
Age: 25
Posts: 18,309
Thanked 3,808 Times in 2,841 Posts
As of now, 89k miles. Bought at 88k on Feb.14.
Undying Dreams is offline  
Old 04-07-2012, 04:11 PM
  #155  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Age: 31
Posts: 87
Thanked 14 Times in 6 Posts
I'm at 110,000km according to the dealership the driver side mirror was fixed, speakers rattle/distortion, driver seat rail, and bumper gap was fixed.
NavS is offline  
Old 04-07-2012, 04:31 PM
  #156  
-Brandon
 
UA6~RBP's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Tampa, Florida
Age: 22
Posts: 791
Thanked 221 Times in 172 Posts
Bought my mom's 2006 TL in 2008 with 18k. Regular maintenance is done every 4-6k miles. Currently, the TL is sitting at 54,4XX miles.

We have gone through 3 batteries (first one died three days after we bought it), but the only major problem we had was a jammed trunk which was fixed under warranty in 2009.
UA6~RBP is offline  
Old 04-07-2012, 09:05 PM
  #157  
Registered Member
iTrader: (1)
 
MEKO's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Boston
Age: 29
Posts: 7,372
Thanked 2,311 Times in 1,593 Posts
Bought brand new on May 30, 2006
Currently 98K

Engine runs perfect
Since 2006 regular maintance from Acura, whenever the light goes on
Sent navigation to Alpine to get it fixed like last month
Around 10 of the bulbs replaced on the dashboard and around...last month
Two side mirrors were getting stuck on Reverse gear. Replaced the motor or something. (Warranty covers)
Replaced, O ring, that crazy sound in cold start.
Driver seat rail moves when you brake or accel. but smart service guys can't feel it.

Last week, had a flat tire, first time since 6 years. I was at the dealer for a RSX to my friend, just told them to fix the flat tire ($20), they said that I need a brand new one. I took my tire back, and checked it. They tried to insert some plastic to fix it but it was something that inever seen before Back at home in Europe, and wasn't working since they said I need new tire.
I just left and got a plug (the one you normally use, long brown one) and now tire runs perfectly.

Today I was there again, my Bluetooth wasn't working. They said I need a new unit for the Bluetooth. $201. I just said forget it. I never used it. If it was like my dads old 2009 RL's which plays music with bluetooth, then oke but...

And of course rattles everywhere you get used to it but when you drive an 2012 loan TL, when the car is in service, then you ara just like wow haha

Dad now drives 2011 FX35
But mom still has 07 MDX since 07
MEKO is offline  
Old 04-07-2012, 11:41 PM
  #158  
Registered Member
 
Bankz's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: mississauga ontario
Posts: 628
Thanked 133 Times in 127 Posts
05 TL 289km and counting car still drives strong
Bankz is offline  
Old 04-07-2012, 11:51 PM
  #159  
JJH
Registered Member
iTrader: (1)
 
JJH's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Age: 28
Posts: 2,093
Thanked 350 Times in 254 Posts
07 NBP type-s. 133k miles. no problems to report
JJH is offline  
Old 04-08-2012, 12:27 PM
  #160  
Banned
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Florida
Posts: 14
Thanked 0 Times in 0 Posts
bought my 08 back in August for my birthday it had 20,000 miles (yah me) and now it has a whopping 27,600 miles.......guess I have some driving to do
Dmoney23 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: What's the mileage on your 3G? Still going strong?


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.