Over The Air (OTA) Software Update D.1.0.7 - Page 10 - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

Over The Air (OTA) Software Update D.1.0.7

Old 12-24-2018, 07:02 PM
  #361  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Saint Augustine, FL
Age: 56
Posts: 519
Thanked 93 Times in 70 Posts
OK...so I just went out into the driveway to play with the Acuralink function after Madd Dog post. I unpaired my phone and then repaired it. Then reconnected to Acuralink and all is updating just fine now. Why can't Acura just tell you to do that???
securityguy is offline  
Old 12-24-2018, 07:51 PM
  #362  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: TN
Age: 55
Posts: 272
Thanked 37 Times in 31 Posts
Originally Posted by securityguy View Post
OK...so I just went out into the driveway to play with the Acuralink function after Madd Dog post. I unpaired my phone and then repaired it. Then reconnected to Acuralink and all is updating just fine now. Why can't Acura just tell you to do that???
I have done that twice and mine is still not working. I guess I must be sitting in the car wrong, maybe I will try the back seat.

Billy
billyt1963 is offline  
The Following 2 Users Say Thank You to billyt1963 For This Useful Post:
securityguy (12-24-2018), zroger73 (12-25-2018)
Old 12-24-2018, 08:09 PM
  #363  
Registered Member
 
Join Date: May 2018
Location: Madison, WI
Posts: 522
Thanked 119 Times in 82 Posts
Originally Posted by securityguy View Post
OK...so I just went out into the driveway to play with the Acuralink function after Madd Dog post. I unpaired my phone and then repaired it. Then reconnected to Acuralink and all is updating just fine now. Why can't Acura just tell you to do that???
I think we owe Madd Dog a bone.
Wander is offline  
The Following User Says Thank You to Wander For This Useful Post:
Madd Dog (12-24-2018)
Old 12-24-2018, 08:41 PM
  #364  
Registered Member
 
Madd Dog's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Hudson Valley, NY
Posts: 1,040
Thanked 230 Times in 182 Posts
Originally Posted by securityguy View Post
When you say you reauthorized it on the app and in the car, what exactly did you to? Thanks
on the app, Support, Vehicle Data Collection: Allow.
in the car, Acuralink Icon: Allow. data collection.

Next time I ran the car, it showed on the app.
Madd Dog is offline  
The Following 3 Users Say Thank You to Madd Dog For This Useful Post:
97ws6 (12-24-2018), billyt1963 (12-26-2018), securityguy (12-24-2018)
Old 12-24-2018, 08:44 PM
  #365  
Registered Member
 
Madd Dog's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Hudson Valley, NY
Posts: 1,040
Thanked 230 Times in 182 Posts
Originally Posted by billyt1963 View Post


I have done that twice and mine is still not working. I guess I must be sitting in the car wrong, maybe I will try the back seat.

Billy
Did you run the car?

Someone pointed out that the link updates when the car is turned off.
Madd Dog is offline  
The Following User Says Thank You to Madd Dog For This Useful Post:
97ws6 (12-24-2018)
Old 12-25-2018, 07:49 AM
  #366  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: TN
Age: 55
Posts: 272
Thanked 37 Times in 31 Posts
So it turns out the part I was missing was allowing the car to share data. When I did that last night, the numbers started updating.

Thanks MADD Dog for the tip on that part. I knew I was misssing/forgetting something.

I hope everyone has a Merry Christmas.

Billy
billyt1963 is offline  
The Following User Says Thank You to billyt1963 For This Useful Post:
Madd Dog (12-25-2018)
Old 12-26-2018, 11:43 AM
  #367  
Registered Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston, Texas
Posts: 429
Thanks: 0
Thanked 45 Times in 34 Posts
So it seems the update may not worth the actuall effort to update unless you are having issues. I will update later after all others have worked through the issues.I tend to delay on updates and I want to see what issues occur.
Hou-RL is offline  
Old 12-26-2018, 04:27 PM
  #368  
Registered Member
 
Meto's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Kansas City, MO
Posts: 221
Thanked 64 Times in 42 Posts
The current update is the only release that will happen until after the holidays are over as Acura completely shuts down during this time. I would recommend not installing 1.07 if you use USB at all.
Meto is offline  
Old 12-26-2018, 04:52 PM
  #369  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Massachusetts
Age: 48
Posts: 60
Thanks: 0
Thanked 21 Times in 9 Posts
Still issues after update

Im still having problems with CarPlay after the recent update. Songs will stutter occasionally, iPhone will disconnect and reconnect occasionally. Also my right screen always defaults to the Acura map on start up no matter what I left it on when I shut the car down. Just curious if anyone else is experiencing these same issues?
Catman70 is offline  
Old 12-26-2018, 06:04 PM
  #370  
Registered Member
 
MI-RDX's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Michigan
Posts: 848
Thanked 194 Times in 136 Posts
Originally Posted by Meto View Post
...I would recommend not installing 1.07 if you use USB at all.
What USB issues are you having? I use it more than any other audio source and haven't experienced any issues at all - with 1.0.7 or 1.0.4 before it.

MI-RDX is offline  
Old 12-26-2018, 06:17 PM
  #371  
Registered Member
 
kboo74656's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Hampton Roads Area, VA
Age: 44
Posts: 84
Thanked 15 Times in 10 Posts
For the Car Play issue try letting the infotainment system boot up completely and have your phone unlocked before plugging it in. I find that I don’t have any issues with car play when I do this. As for the small screen always booting up to the nav it’s not a problem, it’s just the way it was programmed to work. Mine does it also.
kboo74656 is offline  
The Following User Says Thank You to kboo74656 For This Useful Post:
securityguy (12-28-2018)
Old 12-28-2018, 09:57 AM
  #372  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Age: 54
Posts: 82
Thanked 7 Times in 7 Posts
I really have no issue with the 1.0.4 and the RDX wifi was setup since day 1, so by the time that I decided to update to 1.0.7, at around 12/15, it was already updated at step 5 of 6 and finished the update with no issue.
Issues:
1. When changing channels using the thumb wheel one day, I've got the "car change mode not available" and the screen started dimming and brighten up randomly with navigation working off and on and XM radio slow responding to change channel and adjust volume using the steering wheel controls. Later on, the touch pad was on/off randomly and finally got the Android keyboard failed message. Quick turning off engine, opened the door and restart the engine did not fix this issue, but touring off the card, exited , wait for 20 minutes. and restart solved the issue.
2. When changing XM favorites using the thumb wheel, the dash showed "system unavailable" message and did not change channel. this happened twice already and if I get out of XM and go back to it, it would be working fine.

When these happened, the system had a USB drive connected and the phone is not paired nor connected to the system.
subin is offline  
Old 12-28-2018, 11:13 AM
  #373  
Registered Member
 
beancount1's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Western MA
Age: 68
Posts: 29
Thanked 4 Times in 4 Posts
Originally Posted by subin View Post
I really have no issue with the 1.0.4 and the RDX wifi was setup since day 1, so by the time that I decided to update to 1.0.7, at around 12/15, it was already updated at step 5 of 6 and finished the update with no issue.
Issues:
1. When changing channels using the thumb wheel one day, I've got the "car change mode not available" and the screen started dimming and brighten up randomly with navigation working off and on and XM radio slow responding to change channel and adjust volume using the steering wheel controls. Later on, the touch pad was on/off randomly and finally got the Android keyboard failed message. Quick turning off engine, opened the door and restart the engine did not fix this issue, but touring off the card, exited , wait for 20 minutes. and restart solved the issue.
2. When changing XM favorites using the thumb wheel, the dash showed "system unavailable" message and did not change channel. this happened twice already and if I get out of XM and go back to it, it would be working fine.

When these happened, the system had a USB drive connected and the phone is not paired nor connected to the system.
I'm having a similar issue with the apps wheel where it doesn't work much of the time and get the "system unavailable" error. I spoke with Acura yesterday and they recommended doing a hard reset of the system. I haven't taken the time to try that yet. Unfortunately it means losing all settings and having to reset phone, radio/sirius stations etc. I'll let you know if that works.
beancount1 is offline  
Old 12-28-2018, 12:30 PM
  #374  
Registered Member
 
TheLevelOne's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: New York
Age: 61
Posts: 26
Thanked 12 Times in 9 Posts
Originally Posted by beancount1 View Post
I'm having a similar issue with the apps wheel where it doesn't work much of the time and get the "system unavailable" error.
Happens when I'm using XM. I switch XM to the main screen and choose one of my favs on the bottom area. Wheel works as expected after that.

Regards --------------------
TheLevelOne is offline  
The Following User Says Thank You to TheLevelOne For This Useful Post:
beancount1 (12-28-2018)
Old 12-28-2018, 07:11 PM
  #375  
Registered Member
 
Havasubum's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 113
Thanked 14 Times in 11 Posts
Since updating with the OTA version 1.0.7, I cannot use SIRI on my iPhone. I tried using SIRI via my handheld device. It starts to answer my question and then immediately stops. I have also tried via the "long press" on the steering wheel button. I receive the tone, but immediately shuts down. I also noted that my iPhone had loaded my calendar, showing all months of 2018 after driving for a while with the phone paired. I never view my calendar in this mode. I am beginning to seriously regret buying this car. I have never owned a car with so many problems.
Havasubum is offline  
Old 12-28-2018, 09:46 PM
  #376  
DWG
Registered Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Ohio
Age: 55
Posts: 115
Thanked 25 Times in 16 Posts
Originally Posted by beancount1 View Post
I'm having a similar issue with the apps wheel where it doesn't work much of the time and get the "system unavailable" error. I spoke with Acura yesterday and they recommended doing a hard reset of the system. I haven't taken the time to try that yet. Unfortunately it means losing all settings and having to reset phone, radio/sirius stations etc. I'll let you know if that works.
We have had this happen a few times. Powering the stereo off and on with the power button on the left side of the steering wheel has resolved the issue.
DWG is offline  
The Following User Says Thank You to DWG For This Useful Post:
subin (12-31-2018)
Old 12-29-2018, 09:29 AM
  #377  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Age: 54
Posts: 82
Thanked 7 Times in 7 Posts
factory default reset

Originally Posted by beancount1 View Post
I'm having a similar issue with the apps wheel where it doesn't work much of the time and get the "system unavailable" error. I spoke with Acura yesterday and they recommended doing a hard reset of the system. I haven't taken the time to try that yet. Unfortunately it means losing all settings and having to reset phone, radio/sirius stations etc. I'll let you know if that works.
Should have tried this first, but was lazy...
Anyway, I just reset to factory default and I also will report back if this makes a difference.
subin is offline  
Old 12-30-2018, 09:16 AM
  #378  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Age: 54
Posts: 82
Thanked 7 Times in 7 Posts
Originally Posted by subin View Post
Should have tried this first, but was lazy...
Anyway, I just reset to factory default and I also will report back if this makes a difference.
So, it happened again after the factory reset. This time, it was about three minutes after I started the engine and driving, the steering wheel's volume adjuster (up/down), with navigation on the big screen and XM on the right, the volume adjuster stopped responding, but I was able to change favorites with the thumb wheel. I was also able to adjust the volume using the knob on the dash. When this happened, I noticed the arrow, which indicates the current location, on navigation was flashing and rotating, but it was not on the street that I was driving (it was about half inch to the right). I then tried to turn off the audio from the steering wheel's on/off button, the screen showed option to turn off and I tried to use the up/down button on steering to select it, but that did not work. Then, I pressed the audio on/off button again on the steering wheel and everything was working again.
Keep in mind that I had no issue like this with 1.0.4. The strange issues that I am experiencing seem to be related to navigation not getting the signal or acting strange.
subin is offline  
Old 12-30-2018, 07:33 PM
  #379  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Saint Augustine, FL
Age: 56
Posts: 519
Thanked 93 Times in 70 Posts
Still...knock on wood, we have yet to experience any failures with our head unit as several of you have posted above. What we do experience is that loading time for the updated version does take longer than the previous version and the spinning loading wheel appears for a far greater time than in the past.
securityguy is offline  
The Following User Says Thank You to securityguy For This Useful Post:
markm929 (12-30-2018)
Old 12-31-2018, 08:56 AM
  #380  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Age: 54
Posts: 82
Thanked 7 Times in 7 Posts
Originally Posted by DWG View Post
We have had this happen a few times. Powering the stereo off and on with the power button on the left side of the steering wheel has resolved the issue.
So, this happened twice yesterday when starting the car with the navigation at the big screen and XM on the right and powering off/on from the steering wheel does fix the issue. I am not setting the XM to the big screen and navigation to the right and see if that could avoid this issue.
subin is offline  
Old 12-31-2018, 07:38 PM
  #381  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Apex,NC
Age: 61
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
The problem with XM is widespread.
my dealer advised there are at least two if not three more updates do out to continue fixing these problems.
Lets hope so.
Bartrdx is offline  
Old 12-31-2018, 07:44 PM
  #382  
2019 Ridgeline RTL-E
 
zroger73's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 222
Thanked 76 Times in 51 Posts
Originally Posted by Bartrdx View Post
The problem with XM is widespread.
my dealer advised there are at least two if not three more updates do out to continue fixing these problems.
Lets hope so.
Oh good gravy - they're just making that up.

I finally had enough of my RDX and went back to a simpler Ridgeline. I never had any problems like this with my last Ridgeline. Shame on me for trading it in! That was an expensive mistake. What was I thinking to believe that Acura would be better assembled and have fewer software issues?
zroger73 is online now  
Old 01-01-2019, 02:10 AM
  #383  
Registered Member
 
Join Date: May 2018
Location: Madison, WI
Posts: 522
Thanked 119 Times in 82 Posts
Originally Posted by zroger73 View Post
Oh good gravy - they're just making that up.

I finally had enough of my RDX and went back to a simpler Ridgeline. I never had any problems like this with my last Ridgeline. Shame on me for trading it in! That was an expensive mistake. What was I thinking to believe that Acura would be better assembled and have fewer software issues?
Yep. Just making it up.

But holy crap. Did you trade in the RDX for another Ridgeline? You change cars more often than I change my underwear!

Having said that, good luck with your new ride.
Wander is offline  
The Following User Says Thank You to Wander For This Useful Post:
zroger73 (01-01-2019)
Old 01-01-2019, 10:02 AM
  #384  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Age: 54
Posts: 82
Thanked 7 Times in 7 Posts
Originally Posted by subin View Post
So, this happened twice yesterday when starting the car with the navigation at the big screen and XM on the right and powering off/on from the steering wheel does fix the issue. I am now setting the XM to the big screen and navigation to the right and see if that could avoid this issue.
I know it only has been a day, but it appears that the issue only happens when setting the Navigation on the big screen and XM on the right. Again, powering off/on the radio fixes the issue.
To me, this is a small bug and will report to the dealer at the first service.
subin is offline  
Old 01-01-2019, 10:09 AM
  #385  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Saint Augustine, FL
Age: 56
Posts: 519
Thanked 93 Times in 70 Posts
subin ...don't report it to your dealer as nothing will ever happen. Call Acura and create a case so that it, hopefully, gets to the right place where they will take it seriously and look into it.
securityguy is offline  
The Following User Says Thank You to securityguy For This Useful Post:
subin (01-02-2019)
Old 01-02-2019, 12:53 PM
  #386  
Registered Member
 
Yotrek's Avatar
 
Join Date: May 2017
Posts: 237
Thanked 9 Times in 9 Posts
Any Canadian here know if we are getting this update or not?
Yotrek is offline  
Old 01-02-2019, 01:53 PM
  #387  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 42
Thanked 5 Times in 5 Posts
Originally Posted by Yotrek View Post
Any Canadian here know if we are getting this update or not?
Yotrek, I am on 1.0.4 and have not seen anything on the screen asking me to update.

Lets hope soon.

DavidH
DHood is offline  
Old 01-03-2019, 10:57 AM
  #388  
Registered Member
 
Yotrek's Avatar
 
Join Date: May 2017
Posts: 237
Thanked 9 Times in 9 Posts
Originally Posted by DHood View Post
Yotrek, I am on 1.0.4 and have not seen anything on the screen asking me to update.

Lets hope soon.

DavidH
Sucks not knowing whether we are getting the update or not, David..

Yotrek is offline  
Old 01-03-2019, 02:38 PM
  #389  
Registered Member
 
Join Date: May 2018
Location: Madison, WI
Posts: 522
Thanked 119 Times in 82 Posts
You mean it sucks that you don't get to trade one set of bugs for a slightly different set of bugs? I'm hoping for an update to the update.

But in the meantime, I'm just driving the thing.
Wander is offline  
Old 01-03-2019, 04:42 PM
  #390  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Long Island NY
Age: 63
Posts: 13
Thanked 4 Times in 3 Posts
Angry

Agreed! I like the way the RDX handles, looks & many of its features but Honda/Acura really missed the mark for its new info system. The bugs, glitches & quirks has left me with a bad taste in my mouth to buy another Acura. This is my 3rd Acura & 2nd RDX. If they don't make the thing work correctly by early 2019 they've lost me. If they don't add in the features that inexpensive off the shelf GPS's have I'm sure they will loose many others as well. GREAT CAR BUT HORRIBLE INFO SYSTEM !!
Mark S Long Island is offline  
The Following 2 Users Say Thank You to Mark S Long Island For This Useful Post:
Havasubum (01-03-2019), zroger73 (01-05-2019)
Old 01-03-2019, 05:26 PM
  #391  
Registered Member
 
beancount1's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Western MA
Age: 68
Posts: 29
Thanked 4 Times in 4 Posts
Originally Posted by Mark S Long Island View Post
Agreed! I like the way the RDX handles, looks & many of its features but Honda/Acura really missed the mark for its new info system. The bugs, glitches & quirks has left me with a bad taste in my mouth to buy another Acura. This is my 3rd Acura & 2nd RDX. If they don't make the thing work correctly by early 2019 they've lost me. If they don't add in the features that inexpensive off the shelf GPS's have I'm sure they will loose many others as well. GREAT CAR BUT HORRIBLE INFO SYSTEM !!
All very true. I've already written Acura to complain about the poor Nav system, but are there any rumors that they actually plan on modifying the nav to include features and user friendliness normally found on an inexpensive portable gps? Not that I've heard.
beancount1 is offline  
Old 01-03-2019, 05:35 PM
  #392  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2018
Age: 100
Posts: 209
Thanked 34 Times in 27 Posts
Originally Posted by Mark S Long Island View Post
The bugs, glitches & quirks has left me with a bad taste in my mouth to buy another Acura.
And still no Android Auto (which some of us care about).
Sounds is offline  
The Following User Says Thank You to Sounds For This Useful Post:
pilozm (01-10-2019)
Old 01-04-2019, 12:28 PM
  #393  
Registered Member
 
Join Date: Dec 2016
Age: 60
Posts: 16
Thanked 1 Time in 1 Post
Any way to roll back the update?
acelow is offline  
Old 01-04-2019, 12:35 PM
  #394  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Saint Augustine, FL
Age: 56
Posts: 519
Thanked 93 Times in 70 Posts
No. Once itís done itís done!
securityguy is offline  
Old 01-04-2019, 01:39 PM
  #395  
Gen3 RDX Owner
 
Join Date: Dec 2018
Location: Toronto
Age: 23
Posts: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry Still nothing for Canadian Owners

I'm at 1.0.4 and have been trying to check for update for like a week. RDX always tells me there's no update available
BILFFF is offline  
Old 01-04-2019, 01:42 PM
  #396  
Gen3 RDX Owner
 
Join Date: Dec 2018
Location: Toronto
Age: 23
Posts: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry

Originally Posted by DHood View Post
Yotrek, I am on 1.0.4 and have not seen anything on the screen asking me to update.

Lets hope soon.

DavidH
Nothing for me yet, 1.0.4 in Canada
BILFFF is offline  
Old 01-05-2019, 08:30 AM
  #397  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Originally Posted by BILFFF View Post
Nothing for me yet, 1.0.4 in Canada
For those waiting on 1.0.7 I wouldnít really recommend you install it. I didnít have any noteworthy issues with 1.0.4, but since updating it has broken Siri, my iPhone app is pretty unreliable, and I had my first system freeze (where it refused to shut off). I spoke with Acura support yesterday and they acknowledged they have heard a number of Siri complaints and were looking into app issues for me. Hold tight - they seem to be trying to fix things, they are just slow.
Colin Whooten is offline  
The Following User Says Thank You to Colin Whooten For This Useful Post:
BILFFF (01-09-2019)
Old 01-05-2019, 08:36 AM
  #398  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2018
Age: 62
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Several weeks ago I updated from 1.04 to 1.07 as many other did. Now I have a message in my Acuralink App. It is dated 1/1/2019 and it says System Update 18503.1 (A1806432). New Version D.1.0.7. When I first saw this I was hoping it was a further update to at least fix the broken steering wheel Siri connection. But nobody else has mentioned it so I have a feeling it is just old news about the update I installed in early December. Did anyone else get this notice on there Acuralink App? Is is new or just a repeat?
RDXguy is offline  
Old 01-05-2019, 08:42 AM
  #399  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: TN
Age: 55
Posts: 272
Thanked 37 Times in 31 Posts
Originally Posted by RDXguy View Post
Several weeks ago I updated from 1.04 to 1.07 as many other did. Now I have a message in my Acuralink App. It is dated 1/1/2019 and it says System Update 18503.1 (A1806432). New Version D.1.0.7. When I first saw this I was hoping it was a further update to at least fix the broken steering wheel Siri connection. But nobody else has mentioned it so I have a feeling it is just old news about the update I installed in early December. Did anyone else get this notice on there Acuralink App? Is is new or just a repeat?
I have gotten the same message in the app, just had not said anything.

Tried to run system update and it says nothing is available.

Billy
billyt1963 is offline  
Old 01-05-2019, 09:44 AM
  #400  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Age: 54
Posts: 82
Thanked 7 Times in 7 Posts
update message from AcuraLink

Originally Posted by RDXguy View Post
Several weeks ago I updated from 1.04 to 1.07 as many other did. Now I have a message in my Acuralink App. It is dated 1/1/2019 and it says System Update 18503.1 (A1806432). New Version D.1.0.7. When I first saw this I was hoping it was a further update to at least fix the broken steering wheel Siri connection. But nobody else has mentioned it so I have a feeling it is just old news about the update I installed in early December. Did anyone else get this notice on there Acuralink App? Is is new or just a repeat?
Yes, I have got the same message, but I already have 107.
I have setup the RDX wifi to connect to my home internet, so by the time I went to the system update on the infotainment, it was already in the process of update at step-5 out of 6.
subin is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Over The Air (OTA) Software Update D.1.0.7


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.