Navigation works but clock not working - Page 5 - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

Navigation works but clock not working

Old 08-21-2017, 10:48 AM
  #161  
Registered Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 287
Thanked 9 Times in 8 Posts
Updating the disks wont do anything its all in the unit itself.
johnny14 is offline  
Old 08-21-2017, 10:55 AM
  #162  
Registered Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: New York, NY
Age: 36
Posts: 24
Thanked 4 Times in 4 Posts
Add me to the list as well. This past Thursday I noticed my navi clock also went to 0:00 on my 2002 TL-S with 210,300 miles. Went into settings in my navi touch screen and buttons to change the time are not responsive at all. What the hell is going on?
Homestead12 is offline  
Old 08-21-2017, 05:50 PM
  #163  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 55
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2002 mdx clock reads 0:00

Clock will not reset to current time. I have 201,858 miles on my beloved 2002 Acura MDX. PS I also have six CD's stuck in the Disc Changer, but I can live with that
Hi, I joined the form today. And as of August 17, 2017 I also have the clock issue with my 2002 MDX. Since I'm new to the forum and still trying to figure out how to use it, did anybody come up with a solution on how to fix the clock issue in the navigation system. Thank you very much.
Elizabeth Milder Galloway is offline  
Old 08-21-2017, 06:13 PM
  #164  
Registered Member
iTrader: (4)
 
KB1Spec's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Age: 44
Posts: 3,307
Thanked 114 Times in 95 Posts
Add me on the list. 2003 Acura TL Base with Navi with 170XXX miles. Occur last week.

I ask my friend at Honda HQ last week and he said it maybe the circuit board. But now, I stumble on this thread, I guess im not the only one with this issue.
KB1Spec is offline  
Old 08-21-2017, 07:32 PM
  #165  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 20
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
I have called Acura and I have emailed Acura and I did an online chat with the local Acura dealer. They are all clueless and simply say to bring the car into the nearest dealership and for an hourly fee they will troubleshoot the issue with the clock. They simply cannot comprehend that it is a widespread issue affecting the clock on every Navi equipped car of this generation.I recommend that everyone here call the Acura In-Car Technology Support desk at (888)528-7876. A representative take your VIN and give you a case number.
Monday through Friday 6:00 a.m. – 5:00 p.m. PST.
Saturdays from 7:30 a.m. – 4:00 p.m. PST.

They have received lots of reports from Acura and Honda owners and they have their engineering team working to find the solution.

If you give them your VIN and email address they say that they will stay in communication with you to let you know their plan to resolve the issue.

Finally someone acknowledged that it is not just my car.
Too bad that Acura (American Honda) corporation cannot communicate better internally. It is very obvious to the consumer that the left hand does not know what the right hand is doing.
Runsforever is offline  
Old 08-21-2017, 07:35 PM
  #166  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 57
Posts: 14
Thanked 7 Times in 3 Posts
Opened a ticket on Honda website and just received a call from them. They are aware of the problem affecting '01-'04 SUV's. They don't have a fix yet and have techs looking into it for a fix. They asked me to call back in a week with my case # and hopefully they will have something by then. Will keep folks apprised.
fffjxc is offline  
Old 08-21-2017, 07:36 PM
  #167  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 57
Posts: 14
Thanked 7 Times in 3 Posts
Originally Posted by fffjxc View Post
I just opened my ticket indicating there are at least 130 threads about this issue on this site & that it is not isolated. Here is a link in the Contact Us section is an open a ticket button. Honda Customer Relations Honda Owners Site
Opened a ticket on Honda website and just received a call from them. They are aware of the problem affecting '01-'04 SUV's. They don't have a fix yet and have techs looking into it for a fix. They asked me to call back in a week with my case # and hopefully they will have something by then. Will keep folks apprised.
fffjxc is offline  
Old 08-21-2017, 07:40 PM
  #168  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 20
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
I encourage everyone to call the Acura In-Car Technology Support desk at (888)528-7876. A representative take your VIN and give you a case number.
Monday through Friday 6:00 a.m. – 5:00 p.m. PST.
Saturdays from 7:30 a.m. – 4:00 p.m. PST.

They have received lots of reports from Acura and Honda owners and they have their engineering team working to find the solution.

If you give them your VIN and email address they say that they will stay in communication with you to let you know their plan to resolve the issue
Runsforever is offline  
Old 08-21-2017, 11:32 PM
  #169  
Registered Member
iTrader: (4)
 
KB1Spec's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Age: 44
Posts: 3,307
Thanked 114 Times in 95 Posts
So I just talked to my friend at Honda HQ and they are investigating this issue and will sending out recall or some type of letter once they find the issue. He said its on the older TL and MDX with Navi.
KB1Spec is offline  
Old 08-22-2017, 08:14 AM
  #170  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 65
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool Nav clock issue

I also have the same clock issue on my 2003 Acura TLS. Went on vacation. Took my wife's car. Got back from vacation on August 18th and took the Acura out for a drive. I notice that the clock had the three 0:00 I didn't think anything of it except maybe my battery was getting old and might of happen on start up. But, then I read this tread and so I'm in the same boat like hundreds of us. Please let me know if anyone hears of a fix.
Albert Krems is offline  
Old 08-22-2017, 09:35 AM
  #171  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RL's too

It was mentioned in this thread that older TL's and MDX's are affected by this clock issue. I have a 2000 RL that caught this clock bug on 8/16/17.............
damper22 is offline  
Old 08-22-2017, 11:06 AM
  #172  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: NJ
Age: 58
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
2G Navi Clock Issue

I'm also seeing this on my '02 TLS and my brothers '00 CLS. Are we all using the same Alpine based DVD Nav system?
I'm betting on a cheap 8-bit clock that rolled over into negative values. Give it some time to count back up to positive numbers and things should go back to normal. Maybe.

Anyone see this on any other Navi systems?
WillK6 is offline  
Old 08-22-2017, 12:34 PM
  #173  
Registered Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 287
Thanked 9 Times in 8 Posts
Gee's this list keeps growing lol
johnny14 is offline  
Old 08-22-2017, 03:06 PM
  #174  
Registered Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Marlboro, Mass
Age: 63
Posts: 126
Thanked 0 Times in 0 Posts
another affected user

2002 TL-S with Navi
Purchased Spring 2001
Little over 80 K miles

First noticed 0:00 display around 8/18/2017, but hadn't driven the car for prior 3 weeks.

About how long do we have to wait for the 'self-correction' ???
Nick is offline  
Old 08-22-2017, 03:44 PM
  #175  
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Acura company respose

I have posted this issue to the Acura FB page. They have started an internal evaluation. If more people post on the Acura FB page, possibly they will do a recall.
https://www.facebook.com/Acura/posts/10155573766027410
toolman11871 is offline  
The Following User Says Thank You to toolman11871 For This Useful Post:
Cazart (08-22-2017)
Old 08-22-2017, 05:11 PM
  #176  
Registered Member
 
Cazart's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Age: 52
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Nice work, toolman! I'm hitting them from the Twitter side - I encourage everyone to jump in on
Cazart is offline  
Old 08-22-2017, 05:17 PM
  #177  
Registered Member
 
Cazart's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Age: 52
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
...this Twitter thread:
Cazart is offline  
Old 08-22-2017, 07:56 PM
  #178  
LMN
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 46
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Another one with the same problem, 2001 MDX, clock went to 0:00 on 8/16/17. Opened a ticket with Honda as well. Hope they'll either figure something out or the clock will just start working again on its own.
LMN is offline  
Old 08-22-2017, 07:58 PM
  #179  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 58
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just happened to our 2000 Honda Odyssey.
It appears to happen 17 years after the cars release date.
Weird.
Jordan Gates is offline  
Old 08-23-2017, 01:39 PM
  #180  
Registered Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: escondido, ca
Posts: 84
Thanked 0 Times in 0 Posts
Same problem with my 2001 CL Type S.
allyn is offline  
Old 08-23-2017, 03:11 PM
  #181  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2016 Problem resolved in 30 days

I went back and carefully read page 1 of this thread. Several '99 TL's had this problem that started on 8/16/16 or 8/18/16 (probably 8/16/16 but didn't notice or start car for a couple days). From 9/16/16 to 9/27/16 they reported that the time display started working again properly, without them doing anything. I find it very interesting that their problems occurred exactly one year prior to this year's 8/16/17 time-bomb!!! I'm hoping that 9/16/17 will be a good day for us all.........
damper22 is offline  
Old 08-23-2017, 11:47 PM
  #182  
New Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: NYC
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Add another to the list. 2002 TLS. I was driving to the doctors last friday, 8/18 and since I was paying attention to the time, I looked at the clock on the Navi screen when I first left my house. 9:31(AM). After driving for several minutes, I looked at the clock again at a red light and it still showed 9:31. I thought it was strange but brushed it off to not having my coffee yet. Once I arrived at my doctor's parking lot, I looked and it still displayed 9:31. Now I knew something was wrong but I didn't worry too much about it. Turned the car off and went to my appointment.

When I got back to my car and started it up, the clock now displayed 0:00 and like all of you, trying to adjust the time in the settings, etc., won't do a thing.

Before I found this thread and read everyone's posts, I thought a chip that regulates the time went bad in the Navi unit or something. Being that it happened to everyone around the same day, it must be some bug like someone mentioned. Weird. What's so special about August 18? Would have been funny if it happened on the 21st during the eclipse. Hopefully Honda will be able to figure it out but I'm not too hopeful if it's some issue/bug in the unit themselves. It's not like Hondas obligated to repair a 16 year old car for us. Lol.
TuffGong is offline  
Old 08-24-2017, 01:12 AM
  #183  
Noobie1Kenobi
 
Join Date: May 2007
Location: Fairfield CA
Age: 39
Posts: 30
Thanked 3 Times in 3 Posts
lol is like Acura/Honda 's version of Y2K bug -
jondee5179 is offline  
Old 08-24-2017, 10:44 AM
  #184  
Registered Member
 
Matt -- HB Cali's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just opened a case for my car. The individual on the line said they are aware of the issue and have some techs working on in-house test units for the fix. He also said that it will likely auto-correct itself once they do find the fix as it's likely just a server issue as the GPS unit is simply reacting to the signal it's receiving. Hopefully they find the fix and it does auto-correct like he said.
Matt -- HB Cali is offline  
Old 08-24-2017, 10:47 AM
  #185  
I Wanna Beer
 
TheWeez's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Minneapolis, MN
Age: 36
Posts: 2,016
Thanks: 0
Thanked 72 Times in 59 Posts
Originally Posted by Matt -- HB Cali View Post
Just opened a case for my car. The individual on the line said they are aware of the issue and have some techs working on in-house test units for the fix. He also said that it will likely auto-correct itself once they do find the fix as it's likely just a server issue as the GPS unit is simply reacting to the signal it's receiving. Hopefully they find the fix and it does auto-correct like he said.
Not sure I believe that explanation from them. If the displayed time came from the GPS data, that'd be one thing. But based on the fact that we have to set the time ourselves rather than have it automatically update based on the time coded in the GPS signal (like your cellphone does), it would indicate that the time displayed on the screen is totally independent of the GPS unit itself.
TheWeez is offline  
Old 08-24-2017, 02:13 PM
  #186  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 54
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I just want to add two more vehicles to the list. My Acura 2000 TL and my parents 2002 TL. Both of our vehicles had the clock change to 0:00 around the 8/17/2017 date. I think the next step people should do is post which version of the gps DVD currently installed in their unit. This would determine if it's a software or hardware issue.
chazman55555 is offline  
Old 08-24-2017, 02:19 PM
  #187  
Registered Member
 
Iggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Southern N.H.
Posts: 1,332
Thanked 107 Times in 94 Posts
Originally Posted by chazman55555 View Post
I just want to add two more vehicles to the list. My Acura 2000 TL and my parents 2002 TL. Both of our vehicles had the clock change to 0:00 around the 8/17/2017 date. I think the next step people should do is post which version of the gps DVD currently installed in their unit. This would determine if it's a software or hardware issue.
Already been discussed. It's a software issue.
Iggy is offline  
Old 08-24-2017, 02:30 PM
  #188  
I Wanna Beer
 
TheWeez's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Minneapolis, MN
Age: 36
Posts: 2,016
Thanks: 0
Thanked 72 Times in 59 Posts
Originally Posted by Iggy View Post
Already been discussed. It's a software issue.
Definitely. This covers not just different DVDs but different hardware across the years impacted.
TheWeez is offline  
Old 08-24-2017, 05:27 PM
  #189  
Registered Member
 
Join Date: Jun 2017
Age: 27
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
+1 same issue - 2001 CL Type-s.

I knew it was getting time via GPS, figured I did something wrong when installing an aftermarket double din. Good to know it is literally firmware related on the navi system.
Onsit is offline  
Old 08-24-2017, 06:52 PM
  #190  
Registered Member
 
SuperGreg's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 649
Thanked 51 Times in 49 Posts
Does anyone know of anybody with the DVD based navi '00 - '03 that is *not* affected? I assume it's everyone, but would like to hear if anybody is not affected.
SuperGreg is offline  
Old 08-24-2017, 06:55 PM
  #191  
Registered Member
 
Join Date: Jun 2017
Age: 27
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
(01 CL) - I ended up picking up a non-navi dash bezel, to my surprise you will need to extend the wiring harnesses. And you end up missing the harness to power up the manual clock. Shame it wasn't a simply swap of dash bezels and removing the relatively useless navigation screen in favor of manual knobs and manual clock.
Onsit is offline  
Old 08-25-2017, 04:27 PM
  #192  
Registered Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 287
Thanked 9 Times in 8 Posts
Originally Posted by SuperGreg View Post
Does anyone know of anybody with the DVD based navi '00 - '03 that is *not* affected? I assume it's everyone, but would like to hear if anybody is not affected.
Its everyone
johnny14 is offline  
Old 08-25-2017, 06:36 PM
  #193  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 58
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking I also have clock problem

Hi everyone. Just called the Acura "help line" and started a new ticket. Funny thing, the tech that answered my call only needed a good phone number to contact me. He had me verify part of my e-mail address and the last 4 digits of my VIN. Apparently he already had me in his system. Now if they already "had me in the system", maybe they are good enough to fix the problem? Naaaahhhh......
cdryan is offline  
Old 08-25-2017, 08:44 PM
  #194  
Registered Member
 
Join Date: Jun 2017
Age: 27
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Looks like it's on their radar.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">01-03 CL, 00-03 TL, 96-04 RL and 01-02 MDX Navi owners may see 00:00 on your clock. We're aware of it &amp; are looking into it. More info soon.</p>&mdash; AcuraClientRelations (@AcuraClientCare) <a href="https://twitter.com/AcuraClientCare/status/900099006889512960">August 22, 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Onsit is offline  
The Following User Says Thank You to Onsit For This Useful Post:
doopstr (08-25-2017)
Old 08-27-2017, 02:34 PM
  #195  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: NJ
Age: 58
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Here is a good article on the issue:
http://jalopnik.com/hondas-and-acura...ail-1798427017
WillK6 is offline  
The Following User Says Thank You to WillK6 For This Useful Post:
Nick (10-18-2017)
Old 08-27-2017, 10:43 PM
  #196  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 20
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
I encourage everyone to call the Acura In-Car Technology Support desk at (888)528-7876. A representative take your VIN and give you a case number.
Monday through Friday 6:00 a.m. 5:00 p.m. PST.
Saturdays from 7:30 a.m. 4:00 p.m. PST.

They have received lots of reports from Acura and Honda owners and they have their engineering team working to find the solution.

If you give them your VIN and email address they say that they will stay in communication with you to let you know their plan to resolve the issue.

Let's keep up the pressure on Honda/Acura so they take action. If they care about their brand reputation and repeat buyers, they should address the issue and not ignore us.

I personally like the clock because I drive at night a lot and the clock is very easy to see in the middle of the NAVI screen, but it is useless to me in the present condition.
Runsforever is offline  
The Following User Says Thank You to Runsforever For This Useful Post:
frankjnjr (08-28-2017)
Old 08-28-2017, 09:40 AM
  #197  
Registered Member
 
frankjnjr's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: baltimore, md
Age: 75
Posts: 855
Thanked 125 Times in 103 Posts
Followed your recommendation and called Acura In-Car Technology Support desk this a.m.. Spoke to Greg who advised reporting vin numbers involved in this issue is important to Acura as year and vin info will assist in determining exact extent of this issue.
frankjnjr is offline  
Old 08-28-2017, 10:18 AM
  #198  
Registered Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: SoCal
Age: 51
Posts: 36
Thanked 1 Time in 1 Post
Having the same 0:00 clock issue with my 2001 MDX. Started about the same date as others. Bummer.
KidK is offline  
Old 08-28-2017, 12:14 PM
  #199  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 50
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
I also am having this problem with my 2002 tl type s
I called the number provided in this thread and was able to quickly give my VIN number. They actually had my phone number in the system so they had my VIN number already pulled up.
it was quick and easy and they said they need to know the different cars affected in order to figure out what is going on so they encourage us to call in and provide info. I have a case number and waiting for their actions.
oh and i also took out the unit and looked at the br2032 battery but it is soldered in and i could not figure out how to take it out so i am putting the unit back in the car. Figured i would let folks know that i do not think it is worth it to try replacing that .
hope this helps others who were thinking of trying that.
Jim O'Hare is offline  
Old 08-28-2017, 04:24 PM
  #200  
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Question NAV Clock at 0:00

Correct me if I am wrong, but it seems to me that ONLY NAV Units that use the BLACK DVD discs are being affected.
Craig92117 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Navigation works but clock not working


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.