Navigation works but clock not working - Page 4 - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

Navigation works but clock not working

 
Old 08-18-2017, 12:19 PM
  #121  
Registered Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 292
Thanked 9 Times in 8 Posts
Originally Posted by doopstr View Post
Acurazine getting a lot of new members today.
Come on over to Ramblings.
Just in this thread alone! haha

By the way welcome to the forums all!
johnny14 is offline  
Old 08-18-2017, 12:57 PM
  #122  
Registered Member
 
Matt -- HB Cali's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
This happened to me yesterday, 8/17/17 at exactly 3:00pm Pacific. I remember looking at the clock thinking I'm making really great time. Then when I looked again 10 min later and it still said 3:00 I knew something was wrong. Glad I came here first before spending a bunch of time trying to troubleshoot it. I guess I'll just wait a bit and see what happens.
Matt -- HB Cali is offline  
Old 08-18-2017, 01:04 PM
  #123  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 44
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2001 Acura MDX Clock Nav

I have been trying everything as well trying to fix this issue since yesterday. What is this a Y2K bug?!?! HA Maybe it's the Solar Eclipse that is coming on Monday... Either way, if anyone hears or takes their car into a Dealership to get this resolved, can you please post on here. It is driving me nuts! I'm so glad I'm not the only one, but SO weird to have this happen to all of us on the same day. I actually had my car in for repairs and picked it up yesterday and it was 0:00 so I called and blamed the mechanic for messing it up. Opps. Now I need to call and apologize...
Tim Ahaus is offline  
Old 08-18-2017, 01:24 PM
  #124  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 48
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
This happened to my 02 TL yesterday, 8/17/17 at 8:01am. It froze and the. Went to 0:00 and can't change it. H
m
Nadine H is offline  
Old 08-18-2017, 01:28 PM
  #125  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 44
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Okay... I called Acura customer service. Their tech department has NO IDEA why this is happening and said, the Navigation system has to be reset ONLY at the dealership as the normal way of resetting it doesn't seem to be working. They were just made away of this yesterday and today. Sounds like crap we have to take it into the dealership...how much is this going to cost all of us?!?!
Tim Ahaus is offline  
Old 08-18-2017, 02:14 PM
  #126  
Registered Member
 
SuperGreg's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 652
Thanked 51 Times in 49 Posts
Originally Posted by Tim Ahaus View Post
t SO weird to have this happen to all of us on the same day.
Not really, there is simply some kind of bug that gets triggered when a certain date value is set. Hidden bombs like this are all over (The big Unix time bomb comes in 2038 when the 32 bit time counter wraps around) and every affected device triggers at the same time. As for what exactly the bug is in this case, we'll probably never know unless someone with access to the code releases some info. Most likely they will do nothing, and hopefully it resolves itself like the '99 models did. Oh please oh please...
SuperGreg is offline  
Old 08-18-2017, 03:04 PM
  #127  
Registered Member
 
Squeef's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Ann Arbor, Michigan
Posts: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
0:00 time

Add me to the (patiently or not so patiently) waiting list.
2001 CL here, I thought I would have to comb through a few different threads from years back, but lo and behold it's a current problem! This reminds me of back when our cars weren't quite so old and we were all posting on here.
Wonder if the NSX is having any clock issues?
Squeef is offline  
Old 08-18-2017, 06:02 PM
  #128  
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2002 Acura CLS navi Clock reads 00:00


Add me to the list as 8/16/17
my 2002 Acura cls clock display 00:00 and changing manual won't do anything.
I thinks its something do signal from Acura gps / navigation satellite.
coolshariq is offline  
Old 08-18-2017, 06:20 PM
  #129  
New Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I heard back from my local Acura dealer and their technicians have no idea about the 00:00 clock issue either; they said they checked service bulletins for this issue and nothing showed up. They suggested it was an electrical problem and would perform a diagnostic for $139.95. I commented that it doesn't make sense that it's an electrical problem since everything else works, the map works, entering an address works, etc. They don't have a clue. Good information above and will post any info I may come across...
kln3r is offline  
Old 08-18-2017, 07:01 PM
  #130  
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2002 Acura CLS navi Clock reads 00:00


Add me to the list as 8/16/17
my 2002 Acura cls clock display 00:00 and changing manual won't do anything.
I thinks its something do signal from Acura gps / navigation satellite.
coolshariq is offline  
Old 08-18-2017, 09:01 PM
  #131  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 20
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
2000 Acura TL Navi Clock reads 0:00

Add me to the list. On August 16, 2017 at approximately 5 pm Pacific Time my 2000 Acura TL clock began to display 0:00 and nothing can be done about it.I disconnected the car battery and waited 20-minutes, then reconnected it and entered the radio code and the Navi code, but the clock still displays 0:00. It will not let me adjust the clock at all. All other functions on the Navi work just fine.
I think it has something to do with not getting a clock signal from the Acura satellite. I called Acura in Torrance yesterday to report it.
Runsforever is offline  
Old 08-18-2017, 10:44 PM
  #132  
New Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Add me to the list too... happened to me on August 16th also...
guess I'll just wait it out
taibud is offline  
Old 08-19-2017, 02:14 AM
  #133  
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Age: 33
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I thought mine stopped showing the time when i disconnected the antenna to program the radio (didn't feel like driving to an underground garage) but as i reconnected the antenna, still reads 0:00, it was about 4:33pm PST when i last saw an actual time. (The Acura Gps satellite has crashed and burned, updates didn't synchronize, or the aliens) anyhow. Add me to the list as well.
a carreno is offline  
Old 08-19-2017, 10:08 AM
  #134  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 65
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 Acura TL Type S

Navigation clock went to 0:00 on 16 Aug 2017. Will try disconnecting and reconnecting battery to see if it resets.
cks1953 is offline  
Old 08-19-2017, 01:13 PM
  #135  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 67
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
I have a 2000 Acura RL and noticed the problem on 8/16/17. Clock stuck at 0:00. Tried adjusting the clock, disconnected battery for 30 minutes, ejected then re-inserted dvd then internet. Seems to me this is a known issue and why there is no fix is beyond me. Well, like the others, I will have to wait it out or until some one comes up with a fix/work around.
mitatoja is offline  
Old 08-19-2017, 02:42 PM
  #136  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 69
Posts: 9
Thanked 3 Times in 3 Posts
Clock at 0:00 since 8/16/17

I saw that someone on this thread said they called Acura in Torrance. With all these posts about the same thing happening around the same time as last year, it would be great to hear their response. BTW, even though this happened to my 2003 TLS, it has not yet happened to my husband's 2003 MDX. We did a DVD upgrade on the MDX a couple of years ago, but not the TL because we didn't want to spend $99 for each DVD. The 2003 TL uses the black DVD and the 2003 MDX uses the orange one.

Has this happened to anyone who updated their navigation DVD or is everyone using the original one that came with the car?
Thanks!
Acurlover is offline  
Old 08-19-2017, 03:31 PM
  #137  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 43
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Same car Same Issue

Can you let us know what Acura in Torrance said? We are in the same vicinity. Thank you.

QUOTE=Runsforever;16079852]Add me to the list. On August 16, 2017 at approximately 5 pm Pacific Time my 2000 Acura TL clock began to display 0:00 and nothing can be done about it.I disconnected the car battery and waited 20-minutes, then reconnected it and entered the radio code and the Navi code, but the clock still displays 0:00. It will not let me adjust the clock at all. All other functions on the Navi work just fine.
I think it has something to do with not getting a clock signal from the Acura satellite. I called Acura in Torrance yesterday to report it.[/QUOTE]
monimarsh19 is offline  
Old 08-19-2017, 04:05 PM
  #138  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 67
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Odyssey 2000

Same happened to my Odyssey 2000 at about the same time as others. Waiting for some resolution to this issue. Thanks...
gbumaga is offline  
Old 08-19-2017, 04:15 PM
  #139  
Registered Member
 
bonknhead's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hillsboro, OR
Age: 58
Posts: 633
Thanked 15 Times in 12 Posts
Add me to the list. Saw the 00:00 when I started my TL-S up at 4:45am on 8/16. Tried everything you folks did, to no avail. Hoping there's a fix soon.
bonknhead is offline  
Old 08-19-2017, 08:09 PM
  #140  
Registered Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 141
Thanked 6 Times in 4 Posts
Originally Posted by cks1953 View Post
Navigation clock went to 0:00 on 16 Aug 2017. Will try disconnecting and reconnecting battery to see if it resets.
add me to this list. I am also having the same issue
02tl-p is offline  
Old 08-19-2017, 09:04 PM
  #141  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 57
Posts: 14
Thanked 7 Times in 3 Posts
Add me and my '02 MDX getting the 0:00 on 8/16. As my 9 year old said, "look Dad it's the beginning of time."
fffjxc is offline  
The Following User Says Thank You to fffjxc For This Useful Post:
doopstr (08-20-2017)
Old 08-19-2017, 10:26 PM
  #142  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Silicon Valley, CA
Posts: 548
Thanked 9 Times in 7 Posts
Yup... This just happened to me today (August 19, 2017)... I don't know exactly when it happened because I work at home, and my car stays garaged for days at a time... but this is definitely a very recent issue...

For the record, I have a 2003 Acura TL Type-S.

Hope this gets fixed!!!
MikeekiM is offline  
Old 08-20-2017, 01:54 AM
  #143  
Noobie1Kenobi
 
Join Date: May 2007
Location: Fairfield CA
Age: 39
Posts: 30
Thanked 3 Times in 3 Posts
Clock issue

My 2002 Acura CL type S with 200K mileage stopped working . Looks like Acura Sat link got messed up - I'm glad I am not the only one affected by this.
jondee5179 is offline  
Old 08-20-2017, 02:55 AM
  #144  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
I discovered that I am also having the 0:00 issue on 8/17 with my 2002 MDX. However, I wasn't driving the MDX for about a week so it may very well happened on 8/16 just like everybody else reported.
luckyrandy2003 is offline  
Old 08-20-2017, 10:19 AM
  #145  
Registered Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 212
Thanked 0 Times in 0 Posts
Me too... Maybe the clock will start working again a few days after the eclipse!
ScotTLTypeS is offline  
Old 08-20-2017, 10:53 AM
  #146  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Inglewood/Buena Park, CA
Posts: 11
Thanked 1 Time in 1 Post
03 tl navigation works but clock does not

This happened to me on 8/16/17 where I noticed the clock is at zeros but everything else on the navigation works fine. I was also reading some post on here and also live near Acura Torrance of the South Bay but I have not had a chance to call them yet. I also try taking out the navigation disc and reinserting it but that did not work. I also tried disconnecting the battery for about 10 minutes and of the navi code and the radio code still it did not work but everything else works fine. I was also reading some other feeds on a different pose that is also happening to the 99 and 2000 TL with navigation. Hopefully it will kind of reset itself and go back to normal from what the other people saying from the other feed on here.
mojojojo81 is offline  
Old 08-20-2017, 11:18 AM
  #147  
I Wanna Beer
 
TheWeez's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Minneapolis, MN
Age: 36
Posts: 2,024
Thanks: 0
Thanked 72 Times in 59 Posts
Experiencing it on my '03 CL-S too.

TheWeez is offline  
Old 08-20-2017, 11:19 AM
  #148  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Silicon Valley, CA
Posts: 548
Thanked 9 Times in 7 Posts
Add me to the list... Hoping this gets fixed soon...
MikeekiM is offline  
Old 08-20-2017, 03:17 PM
  #149  
Registered Member
 
Cazart's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Age: 52
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
I've got this, too. Unhooked the battery for a few minutes, entered radio code...everything works but the clock, which is stuck @ 0:00. If anyone hears anything...
Cazart is offline  
Old 08-20-2017, 03:28 PM
  #150  
Registered Member
 
Cazart's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Age: 52
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Add me, too. 2000 RL. Went to 0:00 around 9:28 AM PST on 8/17/2017
Cazart is offline  
Old 08-20-2017, 03:43 PM
  #151  
Registered Member
 
Cazart's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Age: 52
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Everything I'm reading on other threads says: "Leave it alone and it will fix itself." If it does, please post the time/date?
Cazart is offline  
Old 08-20-2017, 04:19 PM
  #152  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 216
Thanked 4 Times in 3 Posts
Originally Posted by MikeekiM View Post
Add me to the list... Hoping this gets fixed soon...
I do not put much hope in it. Will wait one week and if do not work buy 5$ sticker clock from Walmart.
bbsitum is offline  
Old 08-20-2017, 07:54 PM
  #153  
Registered Member
 
bonknhead's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Hillsboro, OR
Age: 58
Posts: 633
Thanked 15 Times in 12 Posts
Same here. 00:00 Wednesday morning, no change ever since.
bonknhead is offline  
The Following User Says Thank You to bonknhead For This Useful Post:
manafourme (07-24-2018)
Old 08-20-2017, 08:06 PM
  #154  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 67
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
I opened support ticket on Honda's website. I suggest more people do it so it gets their attention.
gbumaga is offline  
The Following User Says Thank You to gbumaga For This Useful Post:
fffjxc (08-21-2017)
Old 08-20-2017, 08:44 PM
  #155  
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 67
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Add me to the list. 2002 TL-S with Navi. Clock went to 00:00 about a week ago, which lines up quite well with Aug 16.

Must be a software bug or maybe some software engineer's idea of fun (from years ago..). I am on the latest version of the Navi software available for this model, which is still pretty old. I have not tried "downgrading" but I am wondering if that might fix the problem. OR, as others have suggested, it may depend on getting to a certain date to "fix itself."
JohnBH is offline  
Old 08-20-2017, 09:16 PM
  #156  
Registered Member
 
SuperGreg's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 652
Thanked 51 Times in 49 Posts
Originally Posted by frankjnjr View Post
Speculation hints to it being caused by a satellite communication problem.
If that were true GPS wouldn't work and all GPS devices globally would be affected. It's simply a software bug.
SuperGreg is offline  
Old 08-20-2017, 09:26 PM
  #157  
Unregistered Member
iTrader: (2)
 
Karanx7's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Phoenix, AZ
Age: 28
Posts: 3,843
Thanked 449 Times in 368 Posts
Originally Posted by SuperGreg View Post
If that were true GPS wouldn't work and all GPS devices globally would be affected. It's simply a software bug.
Yes, I had my car's battery disconnected for the entire last month. Connected it while unable to connect to satellite, and it still had zero on the clock.
Karanx7 is offline  
Old 08-21-2017, 12:03 AM
  #158  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Age: 57
Posts: 14
Thanked 7 Times in 3 Posts
Originally Posted by gbumaga View Post
I opened support ticket on Honda's website. I suggest more people do it so it gets their attention.
I just opened my ticket indicating there are at least 130 threads about this issue on this site & that it is not isolated. Here is a link in the Contact Us section is an open a ticket button. Honda Customer Relations | Honda Owners Site
fffjxc is offline  
Old 08-21-2017, 05:25 AM
  #159  
Registered Member
 
Iggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Southern N.H.
Posts: 1,379
Thanked 111 Times in 98 Posts
Originally Posted by fffjxc View Post
I just opened my ticket indicating there are at least 130 threads about this issue on this site & that it is not isolated. Here is a link in the Contact Us section is an open a ticket button. Honda Customer Relations Honda Owners Site

Done


DESCRIPTION
Navigation unit showing time of 0:00 as of 08/16/17. Cannot be reset. Does not appear to be isolated as there is significant forum chatter from other owners experiencing the same issue.
Iggy is offline  
Old 08-21-2017, 07:26 AM
  #160  
Registered Member
 
frankjnjr's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: baltimore, md
Age: 75
Posts: 855
Thanked 125 Times in 103 Posts
Originally Posted by Acurlover View Post
I saw that someone on this thread said they called Acura in Torrance. With all these posts about the same thing happening around the same time as last year, it would be great to hear their response. BTW, even though this happened to my 2003 TLS, it has not yet happened to my husband's 2003 MDX. We did a DVD upgrade on the MDX a couple of years ago, but not the TL because we didn't want to spend $99 for each DVD. The 2003 TL uses the black DVD and the 2003 MDX uses the orange one.

Has this happened to anyone who updated their navigation DVD or is everyone using the original one that came with the car?
Thanks!
I have the 2013 Updated disk in my 03 TLS and am experiencing the same 00:00 Navi clock issue.
frankjnjr is offline  
The Following User Says Thank You to frankjnjr For This Useful Post:
Acurlover (08-29-2017)

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Navigation works but clock not working


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.