Notices

HFL working, No Audio. Help Please!!!!!!!!

 
Old 04-14-2019, 03:07 PM
  #1  
Registered Member
Thread Starter
 
deepa1600's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: ontario
Posts: 130
Received 19 Likes on 15 Posts
HFL working, No Audio. Help Please!!!!!!!!


Hi all, i started my car today only to find out my radio doesn't work. When i press audio button it only shows HFL instructions (see picture) and centre display says HF Link, strangely the centre display stays ON even after ignition is off. I tried everything removing all fuses, all fuses are good. I disconnected HFL module for 30 min but same issue, the HFL is working though (was working before). I tried disconnecting the battery for 15 min with no luck. When i press audio power button nothing happens, i tried going into diagnostics menu by pressing Power+1+6 but no luck. I tried main menu diagnostics by pressing Menu+Map+Cancel and it says Radio working, hfl is good. Is there anyone here who can tell me what's going on? Is my radio dead? I have disconnected the centre display so it doesn't drain my battery. Any help is appreciated.

Last edited by deepa1600; 04-14-2019 at 03:11 PM.
deepa1600 is offline  
Old 04-14-2019, 05:55 PM
  #2  
Fk no!TheyldstroyEvrthing
 
RL09's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2,665
Received 202 Likes on 168 Posts
Where you talking on the phone and turned off the car and left while still on the phone call the last time all was well?

Last edited by RL09; 04-14-2019 at 06:05 PM.
RL09 is offline  
Old 04-14-2019, 06:11 PM
  #3  
Registered Member
Thread Starter
 
deepa1600's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: ontario
Posts: 130
Received 19 Likes on 15 Posts
No i didn't do that, however when i was driving i did receive a call but i ended it while driving. HFL works fine, the talk button, the back button, call answer/end button, a/c controls everything works. It's just that my audio system is disabled and nav screen shows HFL instructions and centre display stays lit even when the car is completely off.
deepa1600 is offline  
Old 04-15-2019, 10:04 AM
  #4  
Registered Member
Thread Starter
 
deepa1600's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: ontario
Posts: 130
Received 19 Likes on 15 Posts
So i did some diagnostics and found out that i have DVD error so now is this the radio player dvd or the dvd player in trunk? See the pictures and can anyone confirm if their diagnostic menu looks different? It appears that the HFL has taken over the audio system and it is not letting the audio system work or the radio is bad hence HFL is overacting. I still don't understand how the centre display remains ON even after car is completely off.

Here it says FCan Error

DVD Error

When i tried to press the small voice command function this warning appears.


Anyone knows what these mean???

Last edited by deepa1600; 04-15-2019 at 10:06 AM.
deepa1600 is offline  
Old 04-15-2019, 07:48 PM
  #5  
Fk no!TheyldstroyEvrthing
 
RL09's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2,665
Received 202 Likes on 168 Posts
When HFL is on, radio is muted.

One of the messages above says some system is on. its taking over the sound system.

Try finding the fuses for hfl, dvd, .. and try removing one, turning on, and check..

maybe if u remove all current from hfl radio would come back.
RL09 is offline  
Old 04-15-2019, 09:24 PM
  #6  
Registered Member
Thread Starter
 
deepa1600's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: ontario
Posts: 130
Received 19 Likes on 15 Posts
So weirdly enough audio came back, i think the car is possessed
deepa1600 is offline  
Old 04-16-2019, 09:21 PM
  #7  
Fk no!TheyldstroyEvrthing
 
RL09's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2,665
Received 202 Likes on 168 Posts
I think HFL simply was stuck in ON and disengaged.

But yea sounds weird.
RL09 is offline  
Old 04-16-2019, 09:26 PM
  #8  
Registered Member
Thread Starter
 
deepa1600's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: ontario
Posts: 130
Received 19 Likes on 15 Posts
Originally Posted by RL09 View Post
I think HFL simply was stuck in ON and disengaged.

But yea sounds weird.
Yeah you are right, the HFL took over whole system but i don't understand why it didn't reset it when i disconnected the hfl unit plug harness and negative battery cabke for 15 min.
deepa1600 is offline  
Old 04-17-2019, 09:54 PM
  #9  
Fk no!TheyldstroyEvrthing
 
RL09's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2,665
Received 202 Likes on 168 Posts
The settings in the car remain even if you disconnect the battery. After re-connection, all seems to go back to factory, but after a few ignitions, all settings start coming back (radio/xm presets, phonebook, colors, dim levels, etc)

HFL may just be a settings in the memory.

One should always treat hfl delicately. finish your call, or make sure you switch to 'phone' instead of 'bluetooth', before exiting and closing the door.

If you turn off ignition, HFL remains ON. If you open your door, then shut it, while your HFL was still on, you are asking for trouble.
RL09 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
EE4Life
Third Generation RDX (2019+)
0
10-01-2018 07:57 PM
hugous
Second Generation RL (2005-2012)
10
03-24-2018 06:54 PM
TL.Driver
3G TL Audio, Bluetooth, Electronics & Navigation
28
04-21-2016 07:18 AM
Mike
Ramblings
59
06-12-2005 12:22 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: HFL working, No Audio. Help Please!!!!!!!!


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.