Notices

2007 RL poor acceleration when hot

 
Old 04-29-2019, 05:21 AM
  #1  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
2007 RL poor acceleration when hot

Hi

I have Acura RL 2007. I can see strange behavior. When temperature outside is quite low all works properly, When is hot outside and especially after long waiting for green light acceleration is more than poor. I am able to accelerate very slowly even pushing acceleration pedal fully.
If I keep acceleration pedal pressed in 20-30% after some hundred of meters car again starts to accelerate as usual.
I have clean air filter, properly serviced engine oil, AWD and transmission. I have new spark plugs either coils. Also incoming air temperature sensor has been replaced. Engine temperature is all the time normal - not too hot.

What could be the reason?
MarcinK is offline  
Old 04-29-2019, 09:11 AM
  #2  
Registered Member
 
deepa1600's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: ontario
Posts: 130
Received 19 Likes on 15 Posts
Maybe your brakes are sticking?
deepa1600 is offline  
Old 04-29-2019, 09:14 AM
  #3  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
No. Brakes also are OK
MarcinK is offline  
Old 04-29-2019, 10:31 AM
  #4  
Moderator
iTrader: (2)
 
projektvertx's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Van Buren Township, MI
Age: 29
Posts: 2,443
Received 515 Likes on 418 Posts
Sticky throttle plate?
projektvertx is offline  
Old 04-29-2019, 11:55 AM
  #5  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
Only when hot?
MarcinK is offline  
Old 04-29-2019, 01:48 PM
  #6  
Registered Member
 
deepa1600's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: ontario
Posts: 130
Received 19 Likes on 15 Posts
What's the mileage on the car? What octane fuel you use? May be the o2 sensors are bad or get your fuel system pressure checked. It could be as simple as a nad fuel or maybe the cat is clogged up.
deepa1600 is offline  
Old 04-29-2019, 02:24 PM
  #7  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
Received 0 Likes on 0 Posts
I think about o2 sensors replacement. Rather not fuel when I have the same symptoms using gasoline either propane-butane (LPG - quite common in EU).
MarcinK is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Shiffy
Ramblings
17
01-15-2006 01:57 PM
187_FAQ
Car Parts for Sale
20
12-27-2004 02:43 PM
DDT-TypeS
Ramblings
24
04-18-2004 05:22 PM
Zapata
Second Generation CL Discussion (2000-2003)
19
06-04-2003 06:13 PM
BSK181
Second Generation CL Discussion (2000-2003)
24
08-09-2001 04:16 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2007 RL poor acceleration when hot


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.