Replaced IAC valve - Page 2 - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

Replaced IAC valve

 
Old 09-17-2014, 04:04 PM
  #41  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,844
Thanked 430 Times in 338 Posts
Originally Posted by lcstyle View Post
most of the IAC valve problems are simply the unit getting stuck, because of the black deposits that you can clearly see. A little carb cleaner should unstick it and get it right back working again. worked for me on other cars, don't see why it shouldnt work on the CL. Also, in your case the actual servo / motor assembly could have been burnt since the gradual resistance that is imposed by the buildup of deposits, so it might actually have needed to be replaced.
exactly how I fixed mine. removed it, carb cleaner'd the crap out of it and reinstalled. Did not have to do any reset on ECU.
YeuEmMaiMai is offline  
Old 11-01-2018, 10:31 PM
  #42  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Vancouver, WA
Posts: 17
Thanked 0 Times in 0 Posts
Excellent photos !!!
BOBSRED40 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
cycdaniel
1G TSX Performance Parts & Modifications
4
05-22-2016 07:50 PM
niray9
Fifth Generation TLX (2015+)
18
12-08-2015 08:34 PM
02tljj
Second Generation TL (1999-2003)
1
09-14-2015 03:37 AM
michaellong77
1G CL Problems & Fixes
0
09-11-2015 01:54 AM
Papa Roe
4G TL Problems & Fixes
0
09-01-2015 10:41 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Replaced IAC valve


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.