Notices

Sport Mode Not working..please help

 
Old 02-24-2019, 08:31 PM
  #1  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Sport Mode Not working..please help

Hello- I have a 2008 RDX with 125K.

I noticed today that when I shift to S , sport mode does not function......the "S" light on the instrument pane doesn't come on, paddle shifters don't do anything and the 1,2,3,4,5's gear indicators don't show in the small panel beside the shift letter. When I am in S it basically is like I am in Drive "D"

Note that the paddle shifters work fine in Drive mode....they manually shift up and down fine...Its just S mode is not working.

I changed the transmission fluid about 18 months (18,000 miles) ago.

I tried Googling and searching the forum but didn't see anything similar.

Car is very driveable as I don't really use S mode a lot... its just strange and would like to fix it

Anyone heard of anything like this or have any suggestions?

Thanks in advance.
pratcliffe is offline  
Old 02-25-2019, 04:00 PM
  #2  
2006 NBP TL MT6/ 02TL-S
 
AlanW's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Little Rock, AR
Posts: 894
Received 43 Likes on 37 Posts
It may just be a fuse blown for Sport Shift. I assume you are saying it shifts OK in regular D position?
AlanW is offline  
Old 02-26-2019, 01:31 PM
  #3  
Registered Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: San Jose, CA
Posts: 1,069
Received 76 Likes on 63 Posts
Probably a fuse or something physically broken with the shifter. Doesn't sound like the engine or transmission is broken since the paddles still react in normal D mode.
schen72 is offline  
Old 02-26-2019, 06:53 PM
  #4  
Carmine S.
 
CSmoney28's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: New York
Posts: 731
Received 34 Likes on 31 Posts
Check your fuses, one fuse box under the drivers dash as well as two on the drivers side under the hood.

Then have your dealer check the transmission pressure switches. I had to change several of them over the years.

Also you may have a short in your shifter harness.

Another thing that might be wrong is the brake shift interlock.

Check your battery and your transmission fluid temperature.

Check the computer and brake pressure sensor.

Always, start with the cheapest solution ending with the most expensive solution.
CSmoney28 is offline  
Old 03-16-2019, 11:08 AM
  #5  
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Age: 28
Posts: 49
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Mines was doing that and eventually it gave me the transmission pressure switch check engine code. Got it fixed and brand new again
Kevin125 is offline  
Old 03-21-2019, 09:29 AM
  #6  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Kevin125 View Post
Mines was doing that and eventually it gave me the transmission pressure switch check engine code. Got it fixed and brand new again
Hey Thanks Kevin- I understand there are at least 3 sensors (i think they are by gear and they are in different locations)..do you know which one you replaced and what the part number was? Thanks!
pratcliffe is offline  
Old 03-24-2019, 09:28 AM
  #7  
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Age: 28
Posts: 49
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by pratcliffe View Post
Hey Thanks Kevin- I understand there are at least 3 sensors (i think they are by gear and they are in different locations)..do you know which one you replaced and what the part number was? Thanks!
this is the link for all the sensors
https://acurazine.com/forums/1g-rdx-diy-faq-161/diy-%96-transmission-pressure-switches-replacement-919364/
​​​​​​
if I remember correctly the code was p1717. That was the transmission safety neutral switch. I have to look up the part number. But it was the one right next to the driver side wheel. Literally remove the wheel and the splash guard and the switch was right there.
Kevin125 is offline  
Old 03-29-2019, 01:21 PM
  #8  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Just to follow up. I got Sport (S) mode to work again. I found a broken wire near the harness to the transmission position switch. Thanks to everyone who gave me feedback.
pratcliffe is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jmstraub
1G RDX Audio, Bluetooth, Electronics & Navigation
10
11-28-2018 03:32 AM
RDXguy
Third Generation RDX (2019+)
5
10-10-2018 10:35 PM
718Tsx
Second Generation TSX Discussion (2009-2014)
12
10-30-2013 11:01 AM
Sunnybwoy1
3G TL Problems & Fixes
5
01-07-2012 05:27 PM
PhilWithers
2G CL Problems & Fixes
4
03-11-2009 04:31 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Sport Mode Not working..please help


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.