Notices

High mileage or a lemon?

 
Old 03-13-2019, 09:53 PM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Age: 30
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
High mileage or a lemon?

My RDX is at 207k, and every few weeks I can almost guarantee something is going to fail. This time my sh-awd, vsa, and abs lights came on while I was driving up a mountain, in traffic, during a blizzard. So I checked the forum for some answers. Now I might have looked in the right place but what I can tell you is that itís not the main fuse or fuse 12 related with the horn and brake lights not working. My battery is a half a year old and my alternator is a year in a half old. I changed the vtec oil pressure solenoid in November. And I just went to autozone and nothing came up on their code reader and they couldnít clear it. (I know itís not a real scan tool). It might be the egr, I just want someone to confirm my suspicions. Please and thank you for any help.
Chirado_struggles is offline  
Old 03-14-2019, 12:32 PM
  #2  
Registered Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,063
Received 127 Likes on 110 Posts
Different codes may trigger the same lights. You definitely need to get codes pulled to help with the diagnosis. Anything someone says before that is just guessing.
Tomtwtwtw is offline  
Old 03-14-2019, 02:33 PM
  #3  
Registered Member
 
Poveiro's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Saint …douard
Posts: 127
Received 1 Like on 1 Post
get a cable (Vag com) and connect to your pc.
Poveiro is offline  
Old 03-14-2019, 04:27 PM
  #4  
Moderator
iTrader: (1)
 
justnspace's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 80,434
Received 13,980 Likes on 10,384 Posts
lol that's not the definition of a lemon...

cars are machines, machines have moving parts. moving parts fail. which does not make a lemon.
you're going to have to troubleshoot to figure out the issue.

Have you checked all wheel and ABS sensors in the wheel well?
Do you have ALL Wheel Drive? or did it disable the SHAWD all together?
if you suspect the EGR (highly doubtful) check it! Remove it to see if it has carbon debris making the valve stuck open.

Last edited by justnspace; 03-14-2019 at 04:31 PM.
justnspace is offline  
Old 03-16-2019, 12:28 AM
  #5  
Carmine S.
 
CSmoney28's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: New York
Posts: 733
Received 34 Likes on 31 Posts
I agree, if the fuses are good you need to check your sensors.

Also make sure you go to a good car wash, regularly get underbody washes!
CSmoney28 is offline  
Old 04-20-2019, 07:30 PM
  #6  
Registered Member
 
Poveiro's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Saint …douard
Posts: 127
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by Poveiro View Post
get a cable (Vag com) and connect to your pc.
Correction in case some one decides to use this info, wrong cable, HDS compatible should have been the cable.
Poveiro is offline  
Old 04-26-2019, 09:45 PM
  #7  
Registered Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: San Jose, CA
Posts: 1,070
Received 77 Likes on 63 Posts
At 200k+ miles, unless the car was maintained well, some things will likely fail. Did you buy your car used? Do you know if it was maintained well from day one?
schen72 is offline  
Old 04-26-2019, 10:35 PM
  #8  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2018
Age: 36
Posts: 94
Received 4 Likes on 4 Posts
can you rent a scantool from autozone?

I bought one from ebay that reads body control module, srs, abs, and engine codes. it was 170$ cad $, but with 3 older vehicles it paid for itself after its first use. also let me clear my airbag deployed srs light in my TL after swapping in a different SRS unit. it is an AUTEL MD805.

my guess would be an abs sensor has either a cut wire or went bad. that would cause all those lights to come on as both the vehicle stability system and the shawd drive, require input from all 4 sensors on the ABS system.
kevin2m4 is offline  
Old 04-26-2019, 10:54 PM
  #9  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2018
Age: 36
Posts: 94
Received 4 Likes on 4 Posts
a slightly cheaper version of it is the Autel AL619 but it doesn't read as many things like body control module codes. this one was 140$ if i remember...

here is a photo of me last week scanning my 02 TL flashing D light.
kevin2m4 is offline  
Old 04-26-2019, 10:55 PM
  #10  
Registered Member
 
Join Date: Nov 2018
Age: 36
Posts: 94
Received 4 Likes on 4 Posts
kevin2m4 is offline  
Old 04-26-2019, 11:10 PM
  #11  
WTF?
 
Midnight Mystery's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Mississippi Coast (But not for much longer)
Age: 22
Posts: 5,124
Received 295 Likes on 264 Posts
My RDX became a "lemon" just before the 200K mark!


After some very expensive and much needed TLC, I've barely had to do anything to it in almost a year, except take care of a few oil leaks!


I'm currently at 250K and going strong!
Midnight Mystery is offline  
Old 05-01-2019, 02:57 PM
  #12  
Registered Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: San Jose, CA
Posts: 1,070
Received 77 Likes on 63 Posts
Torque Pro app: about $5
Bluetooth OBDII plug: about $20
schen72 is offline  
Old 05-02-2019, 09:37 AM
  #13  
Registered Member
 
Join Date: Feb 2019
Age: 28
Posts: 17
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by schen72 View Post
Torque Pro app: about $5
Bluetooth OBDII plug: about $20
^^ That will not read ABS, VSA or SH-AWD codes
bhaz is offline  
Old 05-02-2019, 09:39 AM
  #14  
Registered Member
 
Join Date: Feb 2019
Age: 28
Posts: 17
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Chirado_struggles View Post
My RDX is at 207k, and every few weeks I can almost guarantee something is going to fail. This time my sh-awd, vsa, and abs lights came on while I was driving up a mountain, in traffic, during a blizzard. So I checked the forum for some answers. Now I might have looked in the right place but what I can tell you is that itís not the main fuse or fuse 12 related with the horn and brake lights not working. My battery is a half a year old and my alternator is a year in a half old. I changed the vtec oil pressure solenoid in November. And I just went to autozone and nothing came up on their code reader and they couldnít clear it. (I know itís not a real scan tool). It might be the egr, I just want someone to confirm my suspicions. Please and thank you for any help.
I've been dealing with a similar problem on my 08 base model and it turned out to be a failed brake pedal position switch. The switch cost $15 and took all of two minutes to replace, it's at least something to consider replacing if you don't know where the codes are coming from.
bhaz is offline  
Old 05-07-2019, 12:29 AM
  #15  
Carmine S.
 
CSmoney28's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: New York
Posts: 733
Received 34 Likes on 31 Posts
I replaces the brake pressure switch too as well as many other things along the way lol
CSmoney28 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
affiliated402
Fourth Generation TL (2009-2014)
9
10-04-2018 03:06 PM
Megatron
Second Generation RL (2005-2012)
8
10-06-2010 10:50 AM
GrandeInter10
Second Generation CL Discussion (2000-2003)
7
02-25-2008 10:52 AM
BobbyDangler
2G CL Transmission Recall Q & A
14
11-03-2004 08:07 PM
rurofan
Second Generation CL Discussion (2000-2003)
5
01-16-2001 01:25 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: High mileage or a lemon?


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.