another cold related issue has popped up. - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

another cold related issue has popped up.

 
Old 02-25-2019, 03:30 PM
  #1  
2006 NBP TL MT6/ 02TL-S
Thread Starter
 
AlanW's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Little Rock, AR
Posts: 889
Thanked 43 Times in 37 Posts
another cold related issue has popped up.

Wondering if anybody else has this:
The keyless remote system has started malfunctioning when it is cold outside. Sometimes it will lock & unlock by hitting the button on the key fob repeatedly real fast. Other times, when even colder, it won't work at all. Have to stick the key in the door.
Every thing works just fine when it warms up-just like the nav CD not loading properly until warm & the screen not working until warm when its really cold.
I've checked the fob battery voltage-fully charged at 3 volts, and cleaned the contacts inside the key fob. None of that makes any difference.
I guess there is nothing cheap & easy to fix this - I'll be glad when winter is over around here.
AlanW is offline  
Old 02-26-2019, 06:34 PM
  #2  
Carmine S.
 
CSmoney28's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: New York
Posts: 609
Thanked 31 Times in 28 Posts
What year and type of RDX do you have?

Did you try using your other remote?

Did you check the battery and the alternator?

Did you make sure that all the doors were locking and unlocking with the door button?

CSmoney28 is offline  
Old 02-27-2019, 11:26 AM
  #3  
2006 NBP TL MT6/ 02TL-S
Thread Starter
 
AlanW's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Little Rock, AR
Posts: 889
Thanked 43 Times in 37 Posts
2007 RDX Tech.
I only got one working remote & key with the vehicle.
All door actuators & rear hatch lock & unlock together & correctly-when it decides to work.
Battery is fully charged, stays fully charged, & all other electrical stuff works fine.
It didn't work this AM and it was only about 50 degrees outside-not that cold.
AlanW is offline  
Old 02-27-2019, 01:25 PM
  #4  
Registered Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: San Jose, CA
Posts: 1,023
Thanked 75 Times in 62 Posts
Originally Posted by AlanW View Post
2007 RDX Tech.
I only got one working remote & key with the vehicle.
All door actuators & rear hatch lock & unlock together & correctly-when it decides to work.
Battery is fully charged, stays fully charged, & all other electrical stuff works fine.
It didn't work this AM and it was only about 50 degrees outside-not that cold.
So you're saying that the power door locks sometimes don't work. I think that's the actual problem. The remote just sends a signal to the car to activate the power door locks.
schen72 is offline  
Old 02-28-2019, 02:51 PM
  #5  
2006 NBP TL MT6/ 02TL-S
Thread Starter
 
AlanW's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Little Rock, AR
Posts: 889
Thanked 43 Times in 37 Posts
Yeah, right, the key fob does not seem to be the problem.
The problem seems to be with whatever component receives the signal from the key fob & then operates the door actuators / locks
Supposedly that part is called the Multiplex Integrated Control Unit.
But I cannot find it on the Acura parts list by that name.
AlanW is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
KappaBoi-
Second Generation TL (1999-2003)
10
10-03-2013 05:37 PM
jupitersolo
Ramblings
8
06-24-2010 07:16 PM
97BlackAckCL
1G CL Photograph Gallery
17
06-23-2008 08:42 AM
greydh
3G TL Problems & Fixes
2
12-09-2005 12:48 PM
Novice
Third Generation TL (2004-2008)
27
03-05-2004 10:59 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: another cold related issue has popped up.


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.