Notices

Transmission differences

 
Old 07-03-2016, 05:43 PM
  #1  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 28
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Transmission differences

I've got a 99 CL3.0 that I bought as a project a few years ago. One thing it needed was a transmission. I held out and waited until I had the money to spare and bought one from a wrecked 98, installed it, and here she sits. I don't have it plated or insured, but I've taken it down the street and it all seems fine. Question I have, there's a sensor on the firewall side of the trans, towards the bellhousing, that the 99 didn't have. It's a rectangular plug with 3 pins in it. What is this? Speedometer works just fine, so I'm not sure what to make of it. I do have a complete 97 parts car that I plan on robbing some things from, and it's got that same sensor on it.

Second question, the 99 has what I'm almost certain to be a vacuum leak. First started the idle goes up to 1800 or so, and finally settles back down to around 1200, but I can hear it. I can't see anything open, and I've sprayed carb cleaner and starting fluid around and nothing makes a difference, so I'm thinking it's under the plenum. Any ideas on what I should expect to find?

Thanks
vbrad511 is offline  
Old 09-08-2016, 05:02 PM
  #2  
Registered Member
 
Join Date: Sep 2016
Age: 33
Posts: 7
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
have the same transmission question

i have 97 acura cl and i replace the engine and transmission of a 98 acura cl. everything is plug and play but i cant get the speedometer going and the P0700 with a flashing D4 light comes on when i drive it. i'm missimg the same speed sensor in the rear but i think the 98 acura cl has a pulse speed sensor. i dont know what to do. what should i replace. do i have to replacr the whole computet module or wheel speed sensors?

Originally Posted by vbrad511 View Post
I've got a 99 CL3.0 that I bought as a project a few years ago. One thing it needed was a transmission. I held out and waited until I had the money to spare and bought one from a wrecked 98, installed it, and here she sits. I don't have it plated or insured, but I've taken it down the street and it all seems fine. Question I have, there's a sensor on the firewall side of the trans, towards the bellhousing, that the 99 didn't have. It's a rectangular plug with 3 pins in it. What is this? Speedometer works just fine, so I'm not sure what to make of it. I do have a complete 97 parts car that I plan on robbing some things from, and it's got that same sensor on it.

Second question, the 99 has what I'm almost certain to be a vacuum leak. First started the idle goes up to 1800 or so, and finally settles back down to around 1200, but I can hear it. I can't see anything open, and I've sprayed carb cleaner and starting fluid around and nothing makes a difference, so I'm thinking it's under the plenum. Any ideas on what I should expect to find?

Thanks
Acurachi is offline  
Old 03-30-2019, 11:21 PM
  #3  
New Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Seattle, WA
Age: 41
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
98 cl 3.0

I just bought a 98 CL 3.0. Tranny is slipping so bad I can barely drive. Will cleaning solenoids possibly help?
Coby Reese is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Kolomango
3G MDX Discussion (2014+)
2
07-15-2016 08:55 PM
AlexanderTheOkay
2G TL Problems & Fixes
1
05-27-2016 04:50 PM
qwxilvr
5G TLX Problems & Fixes
6
05-07-2016 02:35 AM
Evilocity
3G TL Problems & Fixes
21
04-22-2016 09:33 AM
DJMikeT
Second Generation TL (1999-2003)
6
01-27-2016 12:03 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission differences


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.