Notices

99CL 2.3 O2 sensors

 
Old 09-15-2015, 07:46 PM
  #1  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: Albuquerque!
Posts: 23
Likes: 0
Liked 3 Times in 3 Posts
99CL 2.3 O2 sensors

Hello
Tried the search but didn't find my car.

Just ordered both O2 sensors for my 99 CL 2.3. RockAuto has them cheap.

They sell two different wrenches for these: a deep socket and a crowfoot.

I can't get under the car right now but I know that both sensors are on the top of the pipe.
Do I need the crowfoot to get them out, or is there room for a regular wrench?
Second question: Should I use anti-seize (permatex) on the new threads?

thanks for any response
Randy99CL is offline  
Old 09-22-2015, 11:48 AM
  #2  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: Albuquerque!
Posts: 23
Likes: 0
Liked 3 Times in 3 Posts
To finish out the thread:

'99CL 2.3 5MT

Both sensors are not especially hard to get to and I used a 22mm combination wrench. You don't need to buy the specialty tools.

The rear one was rusted in place and took a lot of work to get out. It screwed up the threads enough that I had to buy a $10 thread chaser to clean them up.
BTW, I drove about 3 miles without the rear sensor in place. Researched it online first and it ran OK and didn't hurt anything.

Front sensor was tight but came out easily once I broke it loose.

I did use a little anti-seize on the threads.

The car wasn't running badly but now does idle smoother and it eliminated a small stumble I'd sometimes get when accelerating.

Had the code cleared and CEL turned off and in 3 days it hasn't come back on.
I used the Ultra-Power sensors, $20 each at RockAuto.

Last edited by Randy99CL; 09-22-2015 at 11:50 AM.
Randy99CL is offline  
Old 10-02-2015, 12:03 PM
  #3  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: Albuquerque!
Posts: 23
Likes: 0
Liked 3 Times in 3 Posts
I used the Ultra-Power sensors, $20 each at RockAuto.

It's been almost 2 weeks since I installed them and I've not gotten a CEL. I've heard that some aftermarket sensors aren't compatible with our cars...but these work well and passed the E-check.
Randy99CL is offline  
Old 10-07-2015, 10:25 PM
  #4  
1999 Acura CL 2.3
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 229
Liked 3 Times in 3 Posts
thanks for info..i was considering getting the Denso ones they have both front and rear..a little more money but mayb worth it??
these are the next parts i gotta get for this thing

Gigolo is offline  
Old 03-18-2016, 09:16 PM
  #5  
Registered Member
 
eddieflo86's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: El Paso, TX
Age: 32
Posts: 24
Likes: 0
Liked 4 Times in 4 Posts
I just got my Denso sensors in today too, and was wondering if both are under the car, since I didn't see anything from the bay...
eddieflo86 is offline  
Old 03-30-2016, 03:57 PM
  #6  
Registered Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
The sensors are really hard to get at unless the car is elevated. You do need the correct O2 tool. Watch which brand you buy as the ends can be different. Getting the plug to unplug is a bear, and sometimes the hardest part of the job. DO NOT ever, use a threat lube or sealant. Ex shops always use a bit of heat to break them loose before pulling them out.
WisconsinMicko is offline  
Old 04-07-2016, 06:00 AM
  #7  
1999 Acura CL 2.3
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 229
Liked 3 Times in 3 Posts
Originally Posted by eddieflo86 View Post
I just got my Denso sensors in today too, and was wondering if both are under the car, since I didn't see anything from the bay...
i didnt install mine but was there as they were installed..
yes both are under the car..the back one is kinda in the middle of the car if that makes sense and the front one was closer to the front.
after he got them out he said my fronts were bad and the back one was ok but of course i changed em both ..

good luck
Gigolo is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
RobbDizzle
2G RL Tires, Wheels & Suspension
5
10-15-2015 11:16 AM
samson_420
3G TL Problems & Fixes
5
10-08-2015 01:47 AM
thegipper
Third Generation TL (2004-2008)
5
09-28-2015 01:01 PM
hrothgar02
Second Generation RDX (2013-2018)
1
09-28-2015 11:08 AM
prbori
3G TL Problems & Fixes
1
09-27-2015 01:37 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 99CL 2.3 O2 sensors


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.