Go Back  AcuraZine - Acura Enthusiast Community > AcuraZine TSX Community > First Generation TSX Discussion (2004-2008) > 1G TSX Problems & Fixes
Reload this Page >

Check engine light says car running too lean, fuel economy suddenly poor!

Notices

Check engine light says car running too lean, fuel economy suddenly poor!

 
Old 04-09-2007, 08:07 AM
  #41  
Registered Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Waterloo, Canada
Age: 54
Posts: 10
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Picked up the car this morning and no light on the way to work. They drove it on the weekend and the light didn't come on. They are sure they have it solved and I think they do too, but I'm doing some finger crossing. After driving the TL I really missed my TSX and am glad to be back at the wheel of a manual.
DudeGuy is offline  
Old 04-09-2007, 08:15 AM
  #42  
Registered Member
 
moda_way's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cincinnati, OH
Age: 43
Posts: 7,594
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
This may be stating the obvious, but put quality premium petrol in the car. I feel certain they had a quality issue on the O2 sensor. Wonder if the mechanic busted the second one installing it.
moda_way is offline  
Old 10-21-2007, 06:12 AM
  #43  
2006 ASM tsx
iTrader: (1)
 
vthree's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 1,002
Received 2 Likes on 2 Posts
sooo. if im getting a test pipe anyways.. along with a defouler.. will i really need to get my 02 sensor replaced? or will the defouler take care of that?

my car seems to run fine. however i do notice that the fuel economy jumps down very quick.
i was driving kinda fast around last night... then my vsa and check emissions lights came on... when i turned off my car and waited a min turned it back on. vsa was back to normal. but it was really odd.. and after having etd. it was really odd to have my car give me a jerk in like fifth gear...

i let it sat for a while. it seems to run fine.. just a lil rough now.. at idle.
what do you guys think?
vthree is offline  
Old 10-21-2007, 09:19 AM
  #44  
Make a hole, coming thru!
 
davidspalding's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Somewhere between 70 and 125 mph
Posts: 2,940
Received 13 Likes on 9 Posts
Different problem, how about a new thread for your question?
davidspalding is offline  
Old 10-21-2007, 11:26 AM
  #45  
2006 ASM tsx
iTrader: (1)
 
vthree's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 1,002
Received 2 Likes on 2 Posts
hmm its ok! the code reader worked fine! =X
vthree is offline  
Old 11-08-2007, 06:44 PM
  #46  
dom
Senior Moderator
 
dom's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Toronto, Canada
Age: 42
Posts: 47,711
Received 797 Likes on 659 Posts
Engine malf. light just popped on tonight for me as well. Not the gas cap as I'm anal about that. I was just sitting in the car reading the manual (page 319) when sitting idle, the rpms jump, the interior lights were on and dimmed each time the rpms dropped.

Sound like an o2 sensor?
dom is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Bahamanurse1
Second Generation TL (1999-2003)
17
09-10-2015 10:05 PM
kuzdu
Fifth Generation TLX (2015+)
3
09-10-2015 08:42 PM
Phambam12
3G TL Problems & Fixes
4
09-06-2015 06:57 PM
jfman55
Third Generation TL (2004-2008)
27
09-05-2015 02:55 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Check engine light says car running too lean, fuel economy suddenly poor!


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.