ABS and VSA problem... - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Notices

ABS and VSA problem...

Reply

 
 
 
Old 09-11-2017, 12:47 PM
  #1  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2017
Age: 51
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry ABS and VSA problem...

Hi guys! I'm new here. Major issue. I posted it at another forum, but might as well here. It's my Exclamation Triangle Mark and then eventually VSA light will follow. Good thing, I bought a code scanner that also can scan ABS code.

Following is what I got from my scanner.

84-01 ACURA ABS CODE:

1. IG1-2 open circuit
2. VSA Sensor neutral position not written
3. CAN Communication failure (Bus off)
4. Steering sensor input error
5. Steer angle sensor failure
6. Sensor logic failure
7. Target vehicle come closer than the multimeter radar detecting limits
8. Sensor 0 (Zero) position memorization incomplete
9. Sensor 0 (Zero) position not write.

Any ABS out there, please help! I'm completely clueless now.

As always, thanks in advance for any hints, leads, helps, etc...
jcniest5 is offline  
Reply With Quote
Old 09-11-2017, 12:49 PM
  #2  
Moderator
iTrader: (1)
 
justnspace's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 78,202
Thanked 13,646 Times in 10,114 Posts
how old is car battery?
justnspace is online now  
Reply With Quote
Old 09-11-2017, 03:03 PM
  #3  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2017
Age: 51
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Battery is about 3 years old. Still good, i think.
jcniest5 is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2017, 10:57 AM
  #4  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2017
Age: 51
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Anyone else has inputs? I'm pretty driving it with all the problem. Now, Check Engine Light is also on with the same code Cylinder misfired 1, 4 and 6. Replaced all those ignition coils already and swap them around, but still the same codes come back each time.
jcniest5 is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2017, 12:18 PM
  #5  
Registered Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Orlando, FL
Age: 35
Posts: 507
Thanked 76 Times in 68 Posts
Originally Posted by jcniest5 View Post
Anyone else has inputs? I'm pretty driving it with all the problem. Now, Check Engine Light is also on with the same code Cylinder misfired 1, 4 and 6. Replaced all those ignition coils already and swap them around, but still the same codes come back each time.
May not be the same issue, but when I bought my MDX the ABS and VSA popped on during the test drive. The dealership mentioned there was a SW upgrade to resolve the issue. It may be worth taking it in to see if this SW upgrade resolves your issue.

This was back in 2014 and haven't had any issues since.
nats007 is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2017, 06:38 PM
  #6  
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2017
Age: 51
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
I did a "jumpered" reset and managed to get the Triangle Exclamation Mark light off. Now, VSA no longer comes on either. So it's all good.
jcniest5 is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.