96 3.2 TL Will turn over but not run. - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TL Community > First Generation TL (1996-1998) > Problems & Fixes
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendor DirectoryGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-19-2010, 7:59 PM   #1
vanilla_ape_tits
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
96 3.2 TL Will turn over but not run.

Click the image to open in full size. 96 3.2 tl will turn over but not run
Hi everyone. Today i got up for work and my car wouldn't start.. its cold out but ran good the day before.. It will turn over and seem to start but as soon as i release the ignition the engine immediately dies and all the dash lights (except the radio) turn right off.. Its currently at a shop and they don't know what they are looking for so i thought i'd try here.

they said the checked for electrical problems but cannot find anything and want 800$ to do a full tune up including plugs and wires. you can smell gas when the cars tryin to start and its clearing firing but as soon as the key is released its all gone...

ANy suggestions???? is it ignition, fuel pump , relays.

Thanks for any help!!!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
vanilla_ape_tits is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 8:34 PM   #2
Jeffman
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: MN
Age: 30
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I've been here before. I spent 3 weeks of my time checking everything, from the all the wires on the ECU for ignition, to the main relay, to the ignition switch, to the ignition control module, and everything in between. I traced all the wiring for the entire ignition system. I couldn't find the problem. I replaced the ECU and the ICM. Didn't help.

I finally found it, and I should have known the whole time. I had a bad ground (The ground that was on the fuel rail on the passenger side). I checked that the first day when I checked the voltage on the ignition control module, but I was checking for voltage and when the ground had none I said "Well that's normal" and moved on. I didn't check for a grounded connection like I should have.
Jeffman is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 8:46 PM   #3
tmnhs81
Registered Member
Garage is empty, add now
 
tmnhs81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 4,832
Thanks: 64
Thanked 44 Times in 34 Posts
Points: 8,079, Level: 60
Points: 8,079, Level: 60 Points: 8,079, Level: 60 Points: 8,079, Level: 60
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
$800 for tune up? What else in included other than just spark plugs?

Like you said, you smell fuel when trying to start. Obviously you are missing spark. Sounds like ignition switch to me from your description.
__________________
2001 BMW 325i MT
1997 Acura 3.2TL-RIP 08-03-10
1998 Acura 3.2TL
.. ..
tmnhs81 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 8:46 PM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
1996, 2000, 32, 32tl, 96, acura, control, fine, icm, ignition, module, problem, start, tl, tune, turn, turns

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 6:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup