Nav reads "Check your disk" - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TL Community > Third Generation TL (2004-2008) > Audio, Bluetooth, Electronics & Navigation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendor DirectoryGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-25-2009, 1:48 PM   #1
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Nav reads "Check your disk"

Help!

I bought a used 2005 Acura TL and I cant get it to load my Nav disk! I dont know what version of disk they were on but the used car dealer ordered up a cd...

he ordered : Ver. 3.30F Orange

Is there anyway to check and see what version it is currently loaded to? I am unable to get the check disk error off my screen.

I suspect he may have ordered an outdated cd and from what I am told once you update nav cds you cant go back to previous ones. I am REALLY hoping its just the cd causing this and not a 500 dollar nav player.

When I power up my car it trys to download the updates but then it fails and tells me to check disk. Any help would be greatly appreciated.

PS. I saw the thread about hacking the nav system...what are the actual benefits of hacking it? Just to change your background wallpaper? Thats cool in a way but it sure does seem like a lot of work for such little reward. Anyway, thanks for the help fellas.

PSS! Is the clock on the dash somehow controlled through the nav? I cant figure out how to edit my clock settings...

haha i sound like a total noob.
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2009, 4:52 PM   #2
mlody
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2004
Location: Des Plaines
Age: 36
Posts: 500
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 9,743, Level: 66
Points: 9,743, Level: 66 Points: 9,743, Level: 66 Points: 9,743, Level: 66
Activity: 2.6%
Activity: 2.6% Activity: 2.6% Activity: 2.6%
Quote:
Originally Posted by Thomasv View Post
Help!

I bought a used 2005 Acura TL and I cant get it to load my Nav disk! I dont know what version of disk they were on but the used car dealer ordered up a cd...

he ordered : Ver. 3.30F Orange

Is there anyway to check and see what version it is currently loaded to? I am unable to get the check disk error off my screen.

I suspect he may have ordered an outdated cd and from what I am told once you update nav cds you cant go back to previous ones. I am REALLY hoping its just the cd causing this and not a 500 dollar nav player.

When I power up my car it trys to download the updates but then it fails and tells me to check disk. Any help would be greatly appreciated.

PS. I saw the thread about hacking the nav system...what are the actual benefits of hacking it? Just to change your background wallpaper? Thats cool in a way but it sure does seem like a lot of work for such little reward. Anyway, thanks for the help fellas.

PSS! Is the clock on the dash somehow controlled through the nav? I cant figure out how to edit my clock settings...

haha i sound like a total noob.

Take a look at the link below, if should answer all your questions regarding discs and versions etc.


http://www.in.honda.com/Rjanisis/pubs/SB/B05-018.PDF
__________________
'06 TL Navi 6MT
'07 TSX Non-Navi 5AT
mlody is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2009, 9:28 AM   #3
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Yea thanks for the help buddy...

I guess im going to:

1. Pay for the 3.90 cd which releases in the next couple of days...
2. Find a 3.40A cd used
3. Find a 3.80 cd used (hopefully I can find one soon since alot of people will run out and buy the newest cd available!)

But anyway...I am definitely in the market for one....I tried to make a post in the black market section but cant becuase of the new member requirements..... =| As soon as my requirements are fulfilled...I will be posting the WTB ad for the cd....
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2009, 9:34 AM   #4
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
If you guys have any other helpful information please email me @ lctv10@gmail.com becuase i dont even think I can recieve private messages yet.
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 9:31 AM   #5
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
Ok, so I bought version 3.50 from another az member and put it in and im still unable to download information from my nav disk....

is it likely that my dvd nav rom is bad? Is there anyway to reset or zero out the information on the system? The only other option I have is going with 3.8 disk to ensure that Im not trying to use a disk lower than what the previous owner had used.
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 11:11 AM   #6
LoveMyTL-S
Moderator
2008 Acura TL-S
 
LoveMyTL-S's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2005
Location: Jacksonville, FL
Age: 57
Posts: 11,711
Thanks: 266
Thanked 303 Times in 261 Posts
micheal.cain
Points: 25,002, Level: 95
Points: 25,002, Level: 95 Points: 25,002, Level: 95 Points: 25,002, Level: 95
Activity: 1.3%
Activity: 1.3% Activity: 1.3% Activity: 1.3%
Have you tried cleaning the disc? Also, do you have an Acura or Honda disc?

Or try this:

1. Go to your navigation then press and hold "GUIDE" "MENU" and "CANCEL" for approx 5 seconds to bring up the diagnostic menu.
2. wait another 5 seconds to let it load up completely. Press "version" button on the screen.
3. press "LOAD DISC". Wait until it's completely done.

This should solve the problem, if not disconnect the battery for 30 mins. BUT make sure you have the NAVI CODE and RADIO CODE.
__________________
2006 Honda CR-V (Sahara Sand Metallic)
2008 Acura TL-S (Carbon Bronze Pearl)
| iJDMTOY | Drop Stop | vLEDS | Trunk Tray | All Weather Mats | Plastidip |

Car of the Month Contests are going on now! Is your car good enough to win our monthly contests and possibly be our 1st Car of The Year for AcuraZine? Click here and Sign up for this month's contest today!!!!!!!!
LoveMyTL-S is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 2:38 PM   #7
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
hmmm well my radio was locked when i bought the car and i had to call acura stealership for the code for radio...i didnt know the nav had one too....i got the Orange 3.50 acura cd.

Ive tried to hold those buttons down and nothing comes up. No diagnostic menu just the same "check disk " on screen.

I've tried with a 3.30F disk and a version 3.50 disk...the 3.50 looks almost perfectly clean, no scratches at all.
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2009, 9:36 AM   #8
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
yea i still cant get to my diagnostics screen =[
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2009, 10:06 AM   #9
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
if there is anyone here who lives in oklahoma that I could meet up with I'd love to borrow your disk for a few seconds to see if my navi can load it...hit me up if you are in the area.
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 4:54 PM   #10
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
k, disconnected my battery for 30 minutes and reconnected...entered radio code....nav still wont read my disk...sigh....this sucks...guess ima need to get 3.8 to end all possibilities with disk being out of date...
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 4:54 PM   #11
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
I still cannot access my diagnostics screen at all....any tricks?
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 4:58 PM   #12
bzyrice
Registered Member
Garage is empty, add now
 
bzyrice's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2007
Age: 36
Posts: 2,353
Thanks: 7
Thanked 13 Times in 11 Posts
Points: 14,132, Level: 77
Points: 14,132, Level: 77 Points: 14,132, Level: 77 Points: 14,132, Level: 77
Activity: 1.6%
Activity: 1.6% Activity: 1.6% Activity: 1.6%
Did you enter a navi code? when you disconnect the battery for 5 minutes and connect it back and then turn on the car, the navi will try to load, then a navi screen comes up asking for a code.. if you havent gotten that far with either disc, it must be your dvd rom. Alpine I think charges 150.00 to look at your dvd rom.. that SUCKS!! I would probably tell them dealership you bought it from that it still doesnt work..
bzyrice is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 8:27 PM   #13
csmeance
Senior Moderator
2006 BMW 7-Series
My Garage
 
csmeance's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2006
Location: Daytona Beach/Gainesville FL
Posts: 15,705
Thanks: 40
Thanked 401 Times in 241 Posts
I facetube, I think! Is it twitting? Twittering? Darn it! Linked-Out csmeance :idontlikemyinfostolen:
Points: 41,650, Level: 100
Points: 41,650, Level: 100 Points: 41,650, Level: 100 Points: 41,650, Level: 100
Activity: 6.2%
Activity: 6.2% Activity: 6.2% Activity: 6.2%
If an older disk was inserted, the error message would have been something along the lines of:

An older version of software has been detected, please check your disk.


It sounds like the navi dvd drive is bad. Take it back to the dealer and demand a fix. The DVD drive is nearly 3K brand new, however Alpine repairs them for 180 dollars including shipping.
__________________
2010 Honda Accord EX - Basque Red/Ivory
lOE Fog Lightsl

2006 BMW 760Li - Alpine White/Ebony-Ivory Two Tone
lMud-Guardsl426WHP/430WTQ V12l

2007 MDX Sport/Ent.- NGM/Taupe
lRB Slotted RotorslRoof RailslFront & Rear GarnishlAuto Mirrorl

2004 TL NAVI Auto - SSM/Quartz
lComptech SwaybarlHacked NavlTVNAV2GolUSA-SPEClDVD PlayerlSwitchblade KeylRB Slotted RotorslA-Spec Brakesl
csmeance is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2009, 10:21 AM   #14
Thomasv
Registered Member
2005 Acura TL
 
Thomasv's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2009
Posts: 236
Thanks: 6
Thanked 5 Times in 3 Posts
Threadstarter
Points: 5,978, Level: 50
Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50 Points: 5,978, Level: 50
Activity: 0.5%
Activity: 0.5% Activity: 0.5% Activity: 0.5%
holy...well i bought it the car from a used car lot in Texas...not an acura dealer...Yep, i also signed a "AS IS" paper so im screwed there...so...I guess than my next step is to have my unit repaired for 180 lol DOH!

It never once asked for navi code, nor did it load any diagnostics screen so Yea, i think it is in fact a bad rom =[
Thomasv is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2012, 6:03 PM   #15
AcurAmadi7
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Location: Columbus
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TheresOnly1CJ Thebodyamadi7
Points: 158, Level: 3
Points: 158, Level: 3 Points: 158, Level: 3 Points: 158, Level: 3
Activity: 1.3%
Activity: 1.3% Activity: 1.3% Activity: 1.3%
any update to this???
AcurAmadi7 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2012, 6:37 PM   #16
THTL
Registered Member
Garage is empty, add now
 
THTL's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2006
Location: CA, WESTMINSTER
Posts: 1,584
Thanks: 4
Thanked 10 Times in 9 Posts
Points: 7,924, Level: 59
Points: 7,924, Level: 59 Points: 7,924, Level: 59 Points: 7,924, Level: 59
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Yes. Bad DVD Drive. Send to Alpine for repair for $358.00
THTL is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 7:51 AM   #17
AcurAmadi7
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Location: Columbus
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TheresOnly1CJ Thebodyamadi7
Points: 158, Level: 3
Points: 158, Level: 3 Points: 158, Level: 3 Points: 158, Level: 3
Activity: 1.3%
Activity: 1.3% Activity: 1.3% Activity: 1.3%
thanks
AcurAmadi7 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 8:00 PM   #18
Sutitan
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Sutitan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2005
Location: Tampa, Florida
Age: 27
Posts: 265
Thanks: 10
Thanked 51 Times in 20 Posts
Points: 9,077, Level: 64
Points: 9,077, Level: 64 Points: 9,077, Level: 64 Points: 9,077, Level: 64
Activity: 0.4%
Activity: 0.4% Activity: 0.4% Activity: 0.4%
Or you can my write up on how to repair this yourself for free. I had the exact same issue as OP.

http://tl.acurazine.com/forums/showthread.php?t=873489

Im surprised more people havent stumbled upon it. I thought it was a pretty common issue. The thread was quickly buried
Sutitan is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Sutitan For This Useful Post:
jsp62 (06-24-2014)
Old 12-22-2012, 8:00 PM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
2006, 390, acura, check, disc, disk, download, dvd, error, honda, mdx, nav, navigation, orange, tl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup