04 tl wont keep charge in battery. - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TL Community > Third Generation TL (2004-2008)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendor DirectoryGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-03-2009, 5:05 AM   #1
lilsoldier1
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Age: 30
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
04 tl wont keep charge in battery.

My car has ran great since today but today i went to get something to eat an it wouldnt start the lights were flickering an the dashboard would try to start but was just a brim light. i then got somebody to jump my car it of course it starts... then we take the cables off again no charge... put the cables back on the lights radio etc come on but the car will not crank do you guys think this is a died battery or the alternator.? please help
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
lilsoldier1 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 5:12 AM   #2
Rockstar21
The Dumb One
2002 Honda S2000
 
Rockstar21's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Location: Baton Rouge, LA
Age: 27
Posts: 11,326
Thanks: 87
Thanked 286 Times in 206 Posts
Tshirt Ninja
Points: 15,408, Level: 80
Points: 15,408, Level: 80 Points: 15,408, Level: 80 Points: 15,408, Level: 80
Activity: 31.4%
Activity: 31.4% Activity: 31.4% Activity: 31.4%
hopefully just a dead battery... you should take the battery to get tested.

also.. welcome to Acurazine. you are in the 2nd Gen forums (99-03).. your 04 TL belongs in the 3rd Gen Forums(04-08).. they can probably get to the root of your problems a bit quicker then we can.
__________________
2002 Honda S2000 *New Formula Red*
Rockstar21 is online now   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 9:02 AM   #3
LoveMyTL-S
Moderator
2008 Acura TL-S
 
LoveMyTL-S's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2005
Location: Jacksonville, FL
Age: 57
Posts: 11,711
Thanks: 262
Thanked 303 Times in 261 Posts
micheal.cain
Points: 25,002, Level: 95
Points: 25,002, Level: 95 Points: 25,002, Level: 95 Points: 25,002, Level: 95
Activity: 1.3%
Activity: 1.3% Activity: 1.3% Activity: 1.3%
Probably a battery. The batteries Acura uses are nortorious for failing. Like was mentioned above, I'd get the battery tested.
__________________
2006 Honda CR-V (Sahara Sand Metallic)
2008 Acura TL-S (Carbon Bronze Pearl)
| iJDMTOY | Drop Stop | vLEDS | Trunk Tray | All Weather Mats | Plastidip |

Car of the Month Contests are going on now! Is your car good enough to win our monthly contests and possibly be our 1st Car of The Year for AcuraZine? Click here and Sign up for this month's contest today!!!!!!!!
LoveMyTL-S is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 9:06 AM   #4
rodneyc77
Retired!!! ON TOP!!!
2006 Acura TL
 
rodneyc77's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2003
Location: NYC - TriState
Age: 36
Posts: 3,268
Thanks: 3
Thanked 10 Times in 9 Posts
Points: 15,763, Level: 80
Points: 15,763, Level: 80 Points: 15,763, Level: 80 Points: 15,763, Level: 80
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
it's probably the HFL sucking the battery dead...
__________________
"FRIENDS don't let Friends DRIVE STOCK"

www.liberty-vip.com
rodneyc77 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 9:38 AM   #5
1fsthatch
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: QUEENS NYC
Posts: 1,004
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
alternator
1fsthatch is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 9:40 AM   #6
DaddysOnehotAck
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: Kissimmee,Fl
Age: 40
Posts: 133
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 4,843, Level: 44
Points: 4,843, Level: 44 Points: 4,843, Level: 44 Points: 4,843, Level: 44
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Yeah its the battery,I had the same problem,the dealer switch it out twice.....also the 04-05 TL's the navi drains the battery a whole lot quicker! Anyways brought a premium battery from Autozone and haven't had a problem since!
DaddysOnehotAck is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 11:14 AM   #7
Tripnbeats
Registered Member
2005 Acura TL
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2001
Location: USA
Age: 32
Posts: 4,593
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Points: 15,046, Level: 79
Points: 15,046, Level: 79 Points: 15,046, Level: 79 Points: 15,046, Level: 79
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
new battery n get the computers updated there were some updates that shut down some of the power drain sources that werent needed.
__________________
05 SSM 6MT
Ebony Leather/Grey suede.
Maven Motorsports shift knob
AEM CAI
Outlaw Spacers
Progress 24mm RSB
Comptech ShortShifter
Type S Tail light ghost mod
Type S exhaust with J-pipe and mid muffler delete
Type S Race Pedals
Type S Side Mirrors
Type S A-Spec Rear
Type S Lip Spoiler
Type S Side Marker
Apec Suspension
Ronjon Front Bumper
Ronjon Legend Liquid Graphites with Pirelli Pzero
Neros
Tripnbeats is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 12:56 PM   #8
john151305
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: San Luis Obispo, CA
Age: 77
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 7,337, Level: 56
Points: 7,337, Level: 56 Points: 7,337, Level: 56 Points: 7,337, Level: 56
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
The dealer has checked it twice and can't find a drain when the symptoms (no outside temp and no phone icon) aren't present. It happened with a new batery and they claim to have checked both the alternator as well as all the things that draw down the current
after you shut the key off.
I haven't been able to get it to the dealer when the symptoms occur -2 hrs away.
john151305 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 1:21 PM   #9
LoveMyTL-S
Moderator
2008 Acura TL-S
 
LoveMyTL-S's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2005
Location: Jacksonville, FL
Age: 57
Posts: 11,711
Thanks: 262
Thanked 303 Times in 261 Posts
micheal.cain
Points: 25,002, Level: 95
Points: 25,002, Level: 95 Points: 25,002, Level: 95 Points: 25,002, Level: 95
Activity: 1.3%
Activity: 1.3% Activity: 1.3% Activity: 1.3%
Quote:
Originally Posted by john151305 View Post
The dealer has checked it twice and can't find a drain when the symptoms (no outside temp and no phone icon) aren't present. It happened with a new batery and they claim to have checked both the alternator as well as all the things that draw down the current
after you shut the key off.
I haven't been able to get it to the dealer when the symptoms occur -2 hrs away.
Do you know if they checked the HFL? Here is the TSB:

http://www.in.honda.com/rjanisis/pubs/SB/B08-057.pdf
__________________
2006 Honda CR-V (Sahara Sand Metallic)
2008 Acura TL-S (Carbon Bronze Pearl)
| iJDMTOY | Drop Stop | vLEDS | Trunk Tray | All Weather Mats | Plastidip |

Car of the Month Contests are going on now! Is your car good enough to win our monthly contests and possibly be our 1st Car of The Year for AcuraZine? Click here and Sign up for this month's contest today!!!!!!!!
LoveMyTL-S is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 2:23 PM   #10
john151305
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: San Luis Obispo, CA
Age: 77
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 7,337, Level: 56
Points: 7,337, Level: 56 Points: 7,337, Level: 56 Points: 7,337, Level: 56
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
They said they checked it. The TSB referres to 07 and 08. TSB 05-029 describes my symptoms exactly, but only apples to the 05 model. My habd free link does work, it is just the icon that disappears
john151305 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 2:23 PM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
2000, 2005, acura, acuta, battery, bluetooth, bullitin, charging, drains, generation, key, legend, service, shift, tl, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 7:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup