car feeling sluggish and not accelerate like it used to - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TSX Community > First Generation TSX Discussion (2004-2008) > Problems & Fixes
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendor DirectoryGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-15-2009, 12:20 AM   #1
kingkong222
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2006
Age: 74
Posts: 229
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 8 Posts
Points: 7,045, Level: 55
Points: 7,045, Level: 55 Points: 7,045, Level: 55 Points: 7,045, Level: 55
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
car feeling sluggish and not accelerate like it used to

I have an 06 with 37K on the odom. I have noticed the car does not accelerate like it once did before. Feels pretty sluggish going from 1st gear to 2nd gear. I've check everything from the intake to the oil. Everything seems ok. I still get great gas mileage. I thought it was due to the type of gas, and I have tried putting 93 and 91 octane gas in the car. The result is still the same. The car seems to have lost its 'quickness' like it used to have from day 1 when I bought the car. Back then the throttle and acceleration felt pretty responsive and quick. Now everything seems to be grinded to a halt and I have to push the pedal hard to make it go. This could be competely psychological but I know my car since I'm the only that drives it. Any input will be appreciated.
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
kingkong222 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2009, 10:16 AM   #2
N3fs02TLTypeSpeed
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2009
Location: Toronto Canada
Age: 29
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It sounds like you have gunk built up in the engine, there is a DIY for seafoaming try that then change the oil, you should notice the improvement.
N3fs02TLTypeSpeed is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 11:27 PM   #3
lusenuts
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Location: in cali
Age: 27
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
lol you could just be getting use to the car i know i am getting use to my 09 tech pkg 6spd and i am already looking for a turbo kit or something but i keep backing out because i am kinda wanting a STI love the sound and thats what i wanted just happend to end uo at the acura dealer befor subaru lmao sorry acura guys lmao love the mpg thats why i bought
lusenuts is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 10:56 AM   #4
Itchytoe
Modding newbie
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Location: Down south where the food is good.
Age: 32
Posts: 665
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
If you've been using a good fuel you won't have much build-up in such few miles. If you get the cheap-o wal-mart gas then you'll definitely have build-up that needs to be cleaned out.
Also, you've driven the car 37,000 miles. You're used to how it feels by now. Even 'vette drivers get used to the acceleration and don't get the same enjoyment out of them after 37,000 miles.
__________________
UR Pulleys, Progress RSB, and K&N Drop-in. More to come when I get a little cash.
Itchytoe is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 11:01 AM   #5
thunder04
Sweet!
2012 Volkswagen Jetta
My Garage
 
thunder04's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2007
Location: Tracy, CA
Age: 28
Posts: 3,797
Thanks: 45
Thanked 18 Times in 18 Posts
Points: 14,377, Level: 77
Points: 14,377, Level: 77 Points: 14,377, Level: 77 Points: 14,377, Level: 77
Activity: 7.5%
Activity: 7.5% Activity: 7.5% Activity: 7.5%
Quote:
Originally Posted by kingkong222 View Post
...I have tried putting 93 and 91 octane gas in the car.
Do you NOT run 91+ octane fuel in your car regularly?

If not, why?!
__________________
'12 Candy White Jetta TDI Premium /w Nav
'09 Sage Green Ford Escape XLT V6 4WD
'04 Glacier Blue TSX AT /w Nav - Traded in at 187,261 miles

my flickr photostream
thunder04 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 10:27 AM   #6
kingkong222
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2006
Age: 74
Posts: 229
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 8 Posts
Threadstarter
Points: 7,045, Level: 55
Points: 7,045, Level: 55 Points: 7,045, Level: 55 Points: 7,045, Level: 55
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by thunder04 View Post
Do you NOT run 91+ octane fuel in your car regularly?

If not, why?!
in some states they only have 91 and other states you can only get 93. This is what I meant on my post. I think the car is getting older and things don't respond as they used to.
kingkong222 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 11:17 AM   #7
thunder04
Sweet!
2012 Volkswagen Jetta
My Garage
 
thunder04's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2007
Location: Tracy, CA
Age: 28
Posts: 3,797
Thanks: 45
Thanked 18 Times in 18 Posts
Points: 14,377, Level: 77
Points: 14,377, Level: 77 Points: 14,377, Level: 77 Points: 14,377, Level: 77
Activity: 7.5%
Activity: 7.5% Activity: 7.5% Activity: 7.5%
Ah. Well at 37k, things should be far from worn out if you've done regular maintenance.

It's possible you're just getting used to the car.

My '04 TSX has 103k miles on it and it feels pretty much the same as it did when it was new.
__________________
'12 Candy White Jetta TDI Premium /w Nav
'09 Sage Green Ford Escape XLT V6 4WD
'04 Glacier Blue TSX AT /w Nav - Traded in at 187,261 miles

my flickr photostream
thunder04 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 5:08 PM   #8
EuroRspec
Registered Member
Garage is empty, add now
 
EuroRspec's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 64
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 3,111, Level: 34
Points: 3,111, Level: 34 Points: 3,111, Level: 34 Points: 3,111, Level: 34
Activity: 0.3%
Activity: 0.3% Activity: 0.3% Activity: 0.3%
I'm sure your just getting used to the pull. I had a civic dx before my tsx. After I bought my TSX it felt like a rocket ship. Now it feels just like the civic.
EuroRspec is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 12:34 PM   #9
deepen03
Proud Acura Owner
2010 Acura RL
My Garage
 
deepen03's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2005
Location: Sayreville, NJ
Posts: 468
Thanks: 15
Thanked 28 Times in 17 Posts
deepen915
Points: 11,837, Level: 71
Points: 11,837, Level: 71 Points: 11,837, Level: 71 Points: 11,837, Level: 71
Activity: 1.5%
Activity: 1.5% Activity: 1.5% Activity: 1.5%
try using BP Ultimate Gasoline with Invigorate or Shell V-Power, now with Nitrogen.

I have been using it for a few months in my 04 tsx and I can tell a huge difference in the acceleration and horsepower. The car also revs up a lot smoother.
deepen03 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 12:35 PM   #10
deepen03
Proud Acura Owner
2010 Acura RL
My Garage
 
deepen03's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2005
Location: Sayreville, NJ
Posts: 468
Thanks: 15
Thanked 28 Times in 17 Posts
deepen915
Points: 11,837, Level: 71
Points: 11,837, Level: 71 Points: 11,837, Level: 71 Points: 11,837, Level: 71
Activity: 1.5%
Activity: 1.5% Activity: 1.5% Activity: 1.5%
Quote:
Originally Posted by thunder04 View Post
Ah. Well at 37k, things should be far from worn out if you've done regular maintenance.

It's possible you're just getting used to the car.

My '04 TSX has 103k miles on it and it feels pretty much the same as it did when it was new.

yea same here, my 04 has 80000 miles, but runs as smooth as it did in 2004.
deepen03 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 12:49 PM   #11
Lxcord
Penor
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2005
Location: Memphis TN
Posts: 188
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 7,805, Level: 59
Points: 7,805, Level: 59 Points: 7,805, Level: 59 Points: 7,805, Level: 59
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
check the vtec fluid, it might be low
Lxcord is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 10:52 PM   #12
Power1Pete
TSX Addict
Garage is empty, add now
 
Power1Pete's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2004
Location: NYC
Posts: 398
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 7,713, Level: 58
Points: 7,713, Level: 58 Points: 7,713, Level: 58 Points: 7,713, Level: 58
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by lxcord View Post
check the vtec fluid, it might be low
Power1Pete is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 11:11 PM   #13
04-6mt-atx
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2007
Location: texas
Age: 35
Posts: 371
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Points: 5,496, Level: 47
Points: 5,496, Level: 47 Points: 5,496, Level: 47 Points: 5,496, Level: 47
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by Lxcord View Post
check the vtec fluid, it might be low
Standing O for that one
__________________
2012 Grigio & Blk MDX Advance/Entertainment
09 Blk on Blk MDX Sport/Entertainment. SOLD
04 CGP 6mt non navi-SOLD
Cusco Strut Brace, Progress RSB, Eibach, Ingalls ETD, Weapon-R header, Custom 3" Single Outlet, HONDATA-licous :), Exedy Stg. 2& LW Flywheel, Quaife LSD
04-6mt-atx is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2009, 11:11 PM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
03, accelerate, accelerating, car, doesnt, drives, excelrate, fast, feeling, gas, gear, isnt, push, rsx, sluggish

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 1:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup