Navi 4.63 - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine RLX Community > Second Generation RL (2005-2012) > Audio, Bluetooth, Electronics & Navigation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendor DirectoryGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-31-2008, 9:42 PM   #1
konst_ms
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2005
Location: Seattle, WA
Age: 47
Posts: 169
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb Navi 4.63

I installed Navi 4.63 and noticed that Software Version (in the System Information screen) bumped from 1.64.00 to 1.66.00. Probably a bugfix release sent to those having trouble with 4.62

Thank you!
Konstantin
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
konst_ms is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 6:05 AM   #2
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by konst_ms
I installed Navi 4.63 and noticed that Software Version (in the System Information screen) bumped from 1.64.00 to 1.66.00. Probably a bugfix release sent to those having trouble with 4.62

Thank you!
Konstantin
What version were you upgrading from?
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 1:21 PM   #3
konst_ms
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2005
Location: Seattle, WA
Age: 47
Posts: 169
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
4.62
konst_ms is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 7:13 PM   #4
nyctl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2000
Posts: 464
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 11,089, Level: 69
Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
i just loaded 4.63 with no problem this morning

i was previously running 4.31 from last saturday
and 4.13 a week ago

05 RL
nyctl is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 7:49 PM   #5
fatty
Registered Member
Garage is empty, add now
 
fatty's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Age: 33
Posts: 377
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 4 Posts
Points: 6,523, Level: 52
Points: 6,523, Level: 52 Points: 6,523, Level: 52 Points: 6,523, Level: 52
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
so does that mean the 4.63 works for 05s now?
fatty is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 8:55 PM   #6
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by fatty
so does that mean the 4.63 works for 05s now?
I'll let you know in about 3 days... i'm upgrading from 4.13b to 4.63 when my DVD arrives...
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 9:26 PM   #7
fatty
Registered Member
Garage is empty, add now
 
fatty's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Age: 33
Posts: 377
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 4 Posts
Points: 6,523, Level: 52
Points: 6,523, Level: 52 Points: 6,523, Level: 52 Points: 6,523, Level: 52
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
cool!
fatty is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2008, 7:33 PM   #8
mr_allenp
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Age: 44
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 3,884, Level: 39
Points: 3,884, Level: 39 Points: 3,884, Level: 39 Points: 3,884, Level: 39
Activity: 0.4%
Activity: 0.4% Activity: 0.4% Activity: 0.4%
NYCTL,

Where did you get your 4.63 DVD? Thanks
mr_allenp is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2008, 9:18 PM   #9
2007AcuraRL
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2001
Location: In my house
Posts: 1,440
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
its being sold on ebay.
2007AcuraRL is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2008, 10:01 PM   #10
medrxman
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2001
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,697, Level: 62
Points: 8,697, Level: 62 Points: 8,697, Level: 62 Points: 8,697, Level: 62
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by 2007AcuraRL
its being sold on ebay.
Is 4.63 available from Alpine??
medrxman is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 5:52 PM   #11
nyctl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2000
Posts: 464
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 11,089, Level: 69
Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by mr_allenp
NYCTL,

Where did you get your 4.63 DVD? Thanks
.......i went TO R RENT it.....
nyctl is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 7:09 PM   #12
neuronbob
Senior Moderator
2013 Cadillac CTS-V wagon
My Garage
 
neuronbob's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2001
Location: Cleveland, OH
Posts: 15,416
Thanks: 763
Thanked 1,115 Times in 588 Posts
Points: 46,785, Level: 100
Points: 46,785, Level: 100 Points: 46,785, Level: 100 Points: 46,785, Level: 100
Activity: 26.2%
Activity: 26.2% Activity: 26.2% Activity: 26.2%
Quote:
Originally Posted by medrxman
Is 4.63 available from Alpine??
No, it is only available from dealers. I torrented it as well due to awful service from Alpine. 4.64 is supposedly coming for legal purchase in the next few weeks, according to a poster in another thread.

Yeah, right. Alpine has been saying that it's available soon for almost a year. If they release it to consumers, I'll buy it. If they continue to jerk Acura owners around, I'll torrent it again.
__________________
neuronbob
-------------
GO CAVS! Welcome back, LeBron!
2013 CTS-V 6 MT wagon, Opulent Blue Metallic/Ebony

2002 Honda S2000 Sebring Silver/Black (weekend fun)
2007 Honda Pilot EX-L Navi, Nimbus Grey Metallic (wife's ride)
2004 Honda Pilot EX, Starlight Silver Metallic (my "new to me" winter beater)
neuronbob is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 1:27 PM   #13
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Failure going from 4.13b to 4.63. It just keeps going to the Acura logo screen with the earth, and going blank and just keeps repeating that. I can't get into the diagnostics menu or anything.

I'm hoping to borrow a white disc from a friend who has an 06 TL w/ Navi but i'm not sure what color or version disc he has. needless to say i'm not very happy right now

I'll repost with an update later.
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 1:39 PM   #14
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
does anyone have an old 4.55 or 4.31 disc that they would like to sell? lol I'm so annoyed at this point...
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 7:12 PM   #15
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by Logic717
Failure going from 4.13b to 4.63. It just keeps going to the Acura logo screen with the earth, and going blank and just keeps repeating that. I can't get into the diagnostics menu or anything.

I'm hoping to borrow a white disc from a friend who has an 06 TL w/ Navi but i'm not sure what color or version disc he has. needless to say i'm not very happy right now

I'll repost with an update later.
Orange disc so I'm SOL at the moment... at least I still have my 4.13b disc.

Such is life...
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 9:47 PM   #16
C-Lad
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2005
Location: Midwest
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Points: 6,316, Level: 51
Points: 6,316, Level: 51 Points: 6,316, Level: 51 Points: 6,316, Level: 51
Activity: 0.2%
Activity: 0.2% Activity: 0.2% Activity: 0.2%
Quote:
Originally Posted by Logic717
does anyone have an old 4.55 or 4.31 disc that they would like to sell? lol I'm so annoyed at this point...
You can get a 4.56 disc from Alpine - works in the '05 RL updating from 4.13
C-Lad is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 4:09 AM   #17
nyctl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2000
Posts: 464
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 11,089, Level: 69
Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by Logic717
Failure going from 4.13b to 4.63. It just keeps going to the Acura logo screen with the earth, and going blank and just keeps repeating that. I can't get into the diagnostics menu or anything.

I'm hoping to borrow a white disc from a friend who has an 06 TL w/ Navi but i'm not sure what color or version disc he has. needless to say i'm not very happy right now

I'll repost with an update later.
did you burn the 4.63 disc yourself? what did you use? that may be the problem.
i ended up having to use a desktop to burn mine after the laptop's combo drive made 3 coasters. remember to use the lowest burn speed as well. I used Nero Express successfully on mine.

4.63 works great and actually loads quicker in comparison to the other versions i've had.
nyctl is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 6:04 AM   #18
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by nyctl
did you burn the 4.63 disc yourself? what did you use? that may be the problem.
i ended up having to use a desktop to burn mine after the laptop's combo drive made 3 coasters. remember to use the lowest burn speed as well. I used Nero Express successfully on mine.

4.63 works great and actually loads quicker in comparison to the other versions i've had.
I got the official white Disc for 4.63. It isn't a burned copy. I think my issue is trying to upgrade from 4.13b. It recognizes the disc when I put it in, but for some reason just keeps rebooting to the acura logo and earth screen... not the same as the in-line diagnostic screen.
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 7:06 AM   #19
2007AcuraRL
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2001
Location: In my house
Posts: 1,440
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
You can go back to a previous version so at least your original disc will work. Just press the thee buttons Map/Guide, Menu, and Cancel and hold for about 5 sec., at the menu select Version then download the old version.
2007AcuraRL is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 7:25 PM   #20
nyctl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2000
Posts: 464
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 11,089, Level: 69
Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by Logic717
I got the official white Disc for 4.63. It isn't a burned copy. I think my issue is trying to upgrade from 4.13b. It recognizes the disc when I put it in, but for some reason just keeps rebooting to the acura logo and earth screen... not the same as the in-line diagnostic screen.
ok
i upgraded from 4.13 to 4.31
then to 4.63
try resetting and trying the 4.63 again.
nyctl is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 8:00 PM   #21
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by nyctl
ok
i upgraded from 4.13 to 4.31
then to 4.63
try resetting and trying the 4.63 again.
I think what you did here is the right way to go. No matter what I do I can't get it to work from 4.13 to 4.63... as soon as i put in the dvd for 4.13, it works fine and recognizes the old disc. As soon as i put in the 4.63 disc, it goes into that infinite reboot.

I sent you a PM btw.
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2008, 4:02 PM   #22
a00rz9d
Registered Member
Garage is empty, add now
 
a00rz9d's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ok, so the same thing just happened to me....wish i had seen this thread before i purchased my 4.63 DVD from eBay the other day.....

i have a 2005 RL w/4.13b that has never been upgraded and sure enough, i get the endless reboot when i insert the 4.63 DVD and if i reinsert the 4.13 DVD, all is well.

so, i think we need a community v4.31 or v4.55 for us to pass around so we can all get this to work

the whole point of my purchasing it on eBay was the ridiculous $185 price tag Alpine charges.....there was no way i was spending that much.....and i will completely defeat the whole purpose of it if i go and purchase an old version just to use it for 5 seconds....

i just purchased my 2005 RL in December 2007 as a CPO.....as far as im concerned, i think it is ridiculous that the CPO checklist does NOT include the latest upgrade DVD for the Navi......
a00rz9d is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2008, 5:30 PM   #23
nyctl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2000
Posts: 464
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 11,089, Level: 69
Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69 Points: 11,089, Level: 69
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by a00rz9d
ok, so the same thing just happened to me....wish i had seen this thread before i purchased my 4.63 DVD from eBay the other day.....

i have a 2005 RL w/4.13b that has never been upgraded and sure enough, i get the endless reboot when i insert the 4.63 DVD and if i reinsert the 4.13 DVD, all is well.

so, i think we need a community v4.31 or v4.55 for us to pass around so we can all get this to work

the whole point of my purchasing it on eBay was the ridiculous $185 price tag Alpine charges.....there was no way i was spending that much.....and i will completely defeat the whole purpose of it if i go and purchase an old version just to use it for 5 seconds....

i just purchased my 2005 RL in December 2007 as a CPO.....as far as im concerned, i think it is ridiculous that the CPO checklist does NOT include the latest upgrade DVD for the Navi......
send your email addy
you don't have pm capability yet
nyctl is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2008, 4:02 PM   #24
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
First just let me say thanks to nyctl for the help... preciate it

I was able to upgrade to 4.31 and then to 4.63 with no issue. All of my addresses and everythign i entered was retained. Needless to say 4.63 is much better looking than 4.13.

if anyone wants details feel free to PM me.

-Chad
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 2:00 PM   #25
Martini
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Age: 40
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I purchased the 4.62 off Ebay in the hopes of upgrading from the 4.13 I was running. Upon its arrival I ran right out to install it only to get the endless reboot.

Seeing these posts I went searching for a 4.31 or 4.55. After visiting two Acura dealerships and hitting roadblocks at every turn I finally found a decent Pre-Owned sales guy willing to give me ten minutes of his time to eject a 4.31 disk out of an 06 MDX and allow me to install it in my 05RL. The process took all of three minutes. Once 4.31 was in I had no trouble bumping up to 4.62.

Several ppl I ran into at the dealerships including service dept managers were completely opposed to my borrowing their disk.

Good luck to all of you.
Martini is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 6:18 PM   #26
neuronbob
Senior Moderator
2013 Cadillac CTS-V wagon
My Garage
 
neuronbob's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2001
Location: Cleveland, OH
Posts: 15,416
Thanks: 763
Thanked 1,115 Times in 588 Posts
Points: 46,785, Level: 100
Points: 46,785, Level: 100 Points: 46,785, Level: 100 Points: 46,785, Level: 100
Activity: 26.2%
Activity: 26.2% Activity: 26.2% Activity: 26.2%
Thanks for the update. Sounds like you found good service after a couple of tries.
__________________
neuronbob
-------------
GO CAVS! Welcome back, LeBron!
2013 CTS-V 6 MT wagon, Opulent Blue Metallic/Ebony

2002 Honda S2000 Sebring Silver/Black (weekend fun)
2007 Honda Pilot EX-L Navi, Nimbus Grey Metallic (wife's ride)
2004 Honda Pilot EX, Starlight Silver Metallic (my "new to me" winter beater)
neuronbob is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2008, 4:03 PM   #27
kssod
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 299
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Points: 6,640, Level: 53
Points: 6,640, Level: 53 Points: 6,640, Level: 53 Points: 6,640, Level: 53
Activity: 0.2%
Activity: 0.2% Activity: 0.2% Activity: 0.2%
Any map/screen appearance differences between 4.62 and 4.63?
My copy of 4.62 seems to be working great in my 06 RL
kssod is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2008, 7:21 PM   #28
fafpak
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Location: Baltimore, MD
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 4,959, Level: 45
Points: 4,959, Level: 45 Points: 4,959, Level: 45 Points: 4,959, Level: 45
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Thumbs up mmmm 4.63 club

It's good to be finally on board. The 4.13b -> 4.31C -> 4.63 upgrade did the trick. Thanks to everyone who contributed to finding this solution for the 2005ers.
fafpak is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2008, 7:35 PM   #29
jarrell4
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Age: 29
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Logic717, just activated the accoutn and it wont let me private message you, if you could private message me the instructions on how to get the disc to work that would be great. I have disc 4.63 and have no idea what the latest disc installed in my car was, bought it used it came with disc 4.63 and it just reboots like your problem, so hopefully you can help me out that would be awesome!
jarrell4 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2008, 11:44 AM   #30
Logic717
Retired playa
Garage is empty, add now
 
Logic717's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, GA
Age: 36
Posts: 690
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 8,837, Level: 63
Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63 Points: 8,837, Level: 63
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
na

Quote:
Originally Posted by jarrell4
Logic717, just activated the accoutn and it wont let me private message you, if you could private message me the instructions on how to get the disc to work that would be great. I have disc 4.63 and have no idea what the latest disc installed in my car was, bought it used it came with disc 4.63 and it just reboots like your problem, so hopefully you can help me out that would be awesome!
Email me at logic717@yahoo.com
Logic717 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 11:51 PM   #31
csekar15
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Age: 43
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I see a number of people talking about issues going from 4.13 to 4.63 directly. I used my friends' 463 DVD today and went into endless reboot. On Acura's website, they say 4.64 is the right version for the 2005 RL and that should be available on Sept 10th. If I buy that, will it work drectly on 4.13 or do I still have to go through the intermediate step of 4.31c?
csekar15 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 11:52 PM   #32
csekar15
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Age: 43
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
also, does anyone know which versions of Acura acually came with the 4.31c DVD? I am trying to see who I can borrow from as an intermediate step before going to 4.63.
csekar15 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 6:14 AM   #33
Chas2
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Location: Northern VA
Posts: 4,174
Thanks: 2
Thanked 33 Times in 26 Posts
Points: 13,707, Level: 76
Points: 13,707, Level: 76 Points: 13,707, Level: 76 Points: 13,707, Level: 76
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
You can use the Acura navi website to determine which cars came with it. Basically I understand any car that uses the white disc, around the MY 2006 would be a good place to start. The 06 RL came with 4.3 something. I have no idea where my original disk is.

https://store.alpine-usa.com/Acuradv.../naviorder.php
Chas2 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2008, 10:57 AM   #34
AndrBryan
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2003
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 7,169, Level: 56
Points: 7,169, Level: 56 Points: 7,169, Level: 56 Points: 7,169, Level: 56
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Same problem

I thought my 4.62 was bad, I've had it for 6 months now. I figured that guy on e-bay got me but it appears that I need the 4.3 or 4.5 dvd before I can load my 4.62 version into my navigation system. So is ther a community dvd someone has that would be willing to help me out with? I'd hate to have to play with some sales guys emotions and test drive a car, take it to my house do the swap and then give the car back and say I'm not interested. Help me out!!!!
AndrBryan is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2008, 3:41 PM   #35
zayas
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Location: King of Prussia, PA
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 3,879, Level: 39
Points: 3,879, Level: 39 Points: 3,879, Level: 39 Points: 3,879, Level: 39
Activity: 0.2%
Activity: 0.2% Activity: 0.2% Activity: 0.2%
Trying to upgrade - Got my hands on 4.31a but need help

I also bought the 4.63 on Ebay then located a friend who had the 4.31a. I don't know if I didn't do something right upgrading from 4.13 to 4.31a or if I need the 4.31c version. Is there something special you have to do?

I inserted the 4.31a then pressed the 3 buttons Map/Guide, Menu, and Cancel and held for about 5 sec.

Is that all I have to do? When I inserted the 4.63 disk it still looped so don't know if it's because its the 4.31a version or I didn't do something else. The GPS info now shows a higher db version than the 4.13 version.

Thanks.
zayas is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2008, 4:48 PM   #36
Tyzing
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Tyzing's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2004
Location: Lynchburg, Va
Age: 30
Posts: 466
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 10,130, Level: 67
Points: 10,130, Level: 67 Points: 10,130, Level: 67 Points: 10,130, Level: 67
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
I'm downloading the torrent right now so I can slap it on a DL DVD and see if it works! But shhhhhh dont tell anyone
Tyzing is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2008, 8:26 PM   #37
2007AcuraRL
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2001
Location: In my house
Posts: 1,440
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Tyzing View Post
I'm downloading the torrent right now so I can slap it on a DL DVD and see if it works! But shhhhhh dont tell anyone
Make sure your burner and software supports slower 2x or 2.4x burns. the disc wont work if burned at higher speeds (at higher speeds the clusters will end up at different locations on the disc than the original was).
2007AcuraRL is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2008, 10:05 AM   #38
Tyzing
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Tyzing's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2004
Location: Lynchburg, Va
Age: 30
Posts: 466
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 10,130, Level: 67
Points: 10,130, Level: 67 Points: 10,130, Level: 67 Points: 10,130, Level: 67
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
thats a good tip I never thought about...it comes with a ISO and a .bin file...do I put both on there or am I suppose to unpack the .ISO
Tyzing is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2008, 7:31 PM   #39
acura3033
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi, I just purchased a 2005 Acura RL from a used car dealer. I did not know the navigation has no DVD. What version should I use? How to get it? Thanks in advance.
acura3033 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2008, 9:51 PM   #40
Chas2
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Location: Northern VA
Posts: 4,174
Thanks: 2
Thanked 33 Times in 26 Posts
Points: 13,707, Level: 76
Points: 13,707, Level: 76 Points: 13,707, Level: 76 Points: 13,707, Level: 76
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
We just got news that 4.64 from Alpine will do the upgrade from 4.1x or any version in between. That is the official solution for you. $200

https://store.alpine-usa.com/Acuradv.../naviorder.php

Versions in between, 4.62 or ebay 4.63 will not do it consistently if at all, depending on what version you had in there before.
Chas2 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2008, 9:51 PM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
2005, 413, 462, 463, 473, acura, dvd, honda, nav, navigation, rl, tl, update, updating, version

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 4:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup