Viper Alarm Battery - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > Special Interest > Audio, Video, Electronics & Navigation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendor DirectoryGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-24-2005, 10:44 AM   #1
ccarbajal08
OCD in the OC
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2004
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Age: 34
Posts: 785
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 9,535, Level: 65
Points: 9,535, Level: 65 Points: 9,535, Level: 65 Points: 9,535, Level: 65
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Viper Alarm Battery

Do you know anyone who can help me figure out how to program a replacement Viper car alarm remote? Thanks!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
__________________
2009 CBP Acura TSX w/Technology Package
2007 RR Honda Si Coupe HFP w/Navigation
2004 ABP Acura TSX w/Navigation
ccarbajal08 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2005, 11:04 AM   #2
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Hehe... made my living doing that for too many years... but I don't know all the new ones.

You need to post the follwoing about the remote:

When you press the button, does the light come on green or red, pulsing or solid?

What numbers are on the back - both molded and paper label if any?

You may need to take the screw out and see the number on the IC.

If all else fails you will need to get the date code and model number off of the brain, but I think the above should let a current DEI installer ID that and tell you the RIGHT programming steps.
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2005, 11:05 AM   #3
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
OH, and make/model/year of the alarm helps lots if you know it...
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2005, 11:25 AM   #4
VeeralS05
I NEED MONEY!
Garage is empty, add now
 
VeeralS05's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2003
Location: Atlanta
Age: 27
Posts: 2,890
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
if its the LCD viper alarm

- Press the button
- Press and hold the button till it chirps
- Press Lock..Unlock...Lock on the remote
VeeralS05 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2005, 4:59 PM   #5
I'm Batman
Boom goes the Dynamite
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2004
Location: Moore, SC
Age: 53
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
We can help you if you know the model of the alarm.
I'm Batman is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2005, 12:44 AM   #6
Titand19
East Coast Boost.!
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2002
Location: NYC & LI
Posts: 4,839
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i was curious also
i have a 791 and got an extra remote but did not program it yet
Titand19 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2005, 7:10 PM   #7
njtls
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2003
Location: nj
Age: 27
Posts: 2,416
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ive got the 791 aswell and i dropped the remote one to many times?...is programing a new one as simple as holding and pressing buttons?
njtls is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2005, 1:32 PM   #8
ccarbajal08
OCD in the OC
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2004
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Age: 34
Posts: 785
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
Points: 9,535, Level: 65
Points: 9,535, Level: 65 Points: 9,535, Level: 65 Points: 9,535, Level: 65
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Here's more info if it helps.

Green. Fairly solid.
DEI
1-800-274-0200
RPN471T
2(66) Rolling Codes
FCC ID: EZSDEI471
ccarbajal08 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2005, 3:57 PM   #9
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
OK, word is that that remote was used with a ton of alarms of various models (sorry about that).

The various models program differently.

Checking to see if there's an easy way to determine this short of disassembly.

PM me your email so I can send you a manual if I get the right one...
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2005, 4:40 PM   #10
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
You can try the standard procedure:

door open,

key on,

press in-vehicle pushbutton (kow where that is?)and release,

then press in-vehicle pushbutton and hold,

and transmit. The difference is ch.1 can be for programming arm/disarm, arm only, or auto learn for automatically assigning all channels, depending on the unit.
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2005, 4:56 PM   #11
ccarbajal08
OCD in the OC
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2004
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Age: 34
Posts: 785
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
Points: 9,535, Level: 65
Points: 9,535, Level: 65 Points: 9,535, Level: 65 Points: 9,535, Level: 65
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
where is the in-vehicle push button?
ccarbajal08 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2005, 5:42 PM   #12
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
It is usually mounted where it can be reached while sitting in the drivers seat. It's a small (2-3mm around) button, momentary push type.

It might be near your knees around the base of the steering column, or in the driver's kick panel (behind the hood release?), or above your shins in the black panel above the pedals. It might be in the center console pocket or the glove box, but not terribly likely.

The better it's hidden, the more secure your car is, so don't start hating if you don't find it right away - it means you probably have a better install.
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2005, 10:26 PM   #13
I'm Batman
Boom goes the Dynamite
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2004
Location: Moore, SC
Age: 53
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sometimes the installer doesn't put those in. He uses it during the install and then takes it back out. You might consider going back to the store that did the install for the programming.
I'm Batman is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2005, 10:52 PM   #14
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
BTW, those installers are going to hell. We hated those guys on the phones.

It's also the emergency bypass switch (with the ignition key) in case the remote stops working.
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 7:38 AM   #15
I'm Batman
Boom goes the Dynamite
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2004
Location: Moore, SC
Age: 53
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Dude - Did you work at Vista?
I'm Batman is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 9:43 AM   #16
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Why, yes, I did.
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 9:51 AM   #17
I'm Batman
Boom goes the Dynamite
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2004
Location: Moore, SC
Age: 53
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
How long ago?
I'm Batman is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 9:55 AM   #18
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
91-95. Por que?
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 9:57 AM   #19
I'm Batman
Boom goes the Dynamite
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2004
Location: Moore, SC
Age: 53
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I am currently.
I'm Batman is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 10:08 AM   #20
elduderino
VP Electricity
Garage is empty, add now
 
elduderino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2004
Location: Portland OR US
Age: 48
Posts: 4,611
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 1 Post
Points: 16,765, Level: 82
Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82 Points: 16,765, Level: 82
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Say hi to Eugene, Bryian, Wallace, Kenny, Jimmy J, Ken, Charlie, J.D., etc.

Send me a PM.
elduderino is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2005, 10:08 AM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
07, 5900, acura, alarm, battery, code, date, ezsdei471, find, lcd, manual, programing, rpn471t, tl, transmit, viper, viperalarm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Viper alarm help. BlackTL00 Audio, Video, Electronics & Navigation 2 01-20-2005 11:01 PM
Viper 791 alarm. CAN YOU SELF INSTALL? babyloc86 Audio, Video, Electronics & Navigation 10 04-18-2004 7:42 PM
Viper 500ESP alarm with 551T remote start J.T.'s 3.2CL Car Parts for Sale 1 09-23-2003 7:47 PM
Viper 550 remote start alarm for sale fuzzy02CLS Car Parts for Sale 3 07-30-2003 8:25 AM


All times are GMT -5. The time now is 8:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup