How to reset check engine light - AcuraZine Community

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TL Community > Second Generation TL (1999-2003)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 12-21-2005, 8:31 PM   #1
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2005
Location: SoCal
Posts: 284
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
How to reset check engine light

Hi guys...I'm back from hibernation. I had my TCS and check engine light lit and I thought my tranny is going bad. It turned out one of my ignition coil is dead. Now, I need to know how to reset the check engine light. Tried, to do a quick search but nothing came out. Please help.
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
progz is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2005, 8:48 PM   #2
Senior Moderator
 
fsttyms1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2002
Location: Appleton WI
Age: 39
Posts: 76,316
Thanked 2,033 Times in 1,478 Posts
fsttyms1
Points: 99,800, Level: 100
Points: 99,800, Level: 100 Points: 99,800, Level: 100 Points: 99,800, Level: 100
Activity: 54.1%
Activity: 54.1% Activity: 54.1% Activity: 54.1%
Did you get the problem fixed?

You can either pull the fuse for the ecu or disconect the battery.
fsttyms1 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2005, 9:50 PM   #3
USDM -> JDM
 
AZN.M3NACE's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Location: Bellevue, WA
Age: 25
Posts: 2,352
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Points: 11,175, Level: 69
Points: 11,175, Level: 69 Points: 11,175, Level: 69 Points: 11,175, Level: 69
Activity: 0.3%
Activity: 0.3% Activity: 0.3% Activity: 0.3%
what u do is:

1. TURN OFF IGNITION
2. HOLD SELECT AND RESET BUTTON FOR 10SECONDS
3. TURN ON TO IGNITION II AND KEEP HOLD OF SELECT AND RESET BUTTONS TILL CHECK ENGINE LIGHT TURNS OFF
4. WHEN LIGHT TURNS OFF, TURN ON THE CAR AND SEE IF ITS OFF
__________________
10 PWP CU2 (Current/DD)
05 PWP CL9 (Current/Winter Garaged)
03 EBP UA5 (sold 10/17/2010)
AZN.M3NACE is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2005, 9:58 PM   #4
Senior Moderator
 
fsttyms1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2002
Location: Appleton WI
Age: 39
Posts: 76,316
Thanked 2,033 Times in 1,478 Posts
fsttyms1
Points: 99,800, Level: 100
Points: 99,800, Level: 100 Points: 99,800, Level: 100 Points: 99,800, Level: 100
Activity: 54.1%
Activity: 54.1% Activity: 54.1% Activity: 54.1%
Quote:
Originally Posted by AZN.M3NACE
what u do is:

1. TURN OFF IGNITION
2. HOLD SELECT AND RESET BUTTON FOR 10SECONDS
3. TURN ON TO IGNITION II AND KEEP HOLD OF SELECT AND RESET BUTTONS TILL CHECK ENGINE LIGHT TURNS OFF
4. WHEN LIGHT TURNS OFF, TURN ON THE CAR AND SEE IF ITS OFF
Thats for the Maintance required light. Not the check engine light
fsttyms1 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2005, 10:00 PM   #5
Dragging knees in
 
Pure Adrenaline's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2002
Location: Chattanooga, TN
Age: 32
Posts: 12,556
Thanked 21 Times in 13 Posts
Points: 30,493, Level: 100
Points: 30,493, Level: 100 Points: 30,493, Level: 100 Points: 30,493, Level: 100
Activity: 0.4%
Activity: 0.4% Activity: 0.4% Activity: 0.4%
Quote:
Originally Posted by fsttyms1
Thats for the Maintance required light. Not the check engine light


Disconnect the battery for a while. That'll clear the code(s). But if it's active, it'll come back on again.
Pure Adrenaline is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2005, 10:21 PM   #6
USDM -> JDM
 
AZN.M3NACE's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Location: Bellevue, WA
Age: 25
Posts: 2,352
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Points: 11,175, Level: 69
Points: 11,175, Level: 69 Points: 11,175, Level: 69 Points: 11,175, Level: 69
Activity: 0.3%
Activity: 0.3% Activity: 0.3% Activity: 0.3%
Quote:
Originally Posted by fsttyms1
Thats for the Maintance required light. Not the check engine light

that should work.... im very possitive
__________________
10 PWP CU2 (Current/DD)
05 PWP CL9 (Current/Winter Garaged)
03 EBP UA5 (sold 10/17/2010)
AZN.M3NACE is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2005, 10:49 PM   #7
Dragging knees in
 
Pure Adrenaline's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2002
Location: Chattanooga, TN
Age: 32
Posts: 12,556
Thanked 21 Times in 13 Posts
Points: 30,493, Level: 100
Points: 30,493, Level: 100 Points: 30,493, Level: 100 Points: 30,493, Level: 100
Activity: 0.4%
Activity: 0.4% Activity: 0.4% Activity: 0.4%
Quote:
Originally Posted by AZN.M3NACE
that should work.... im very possitive
Nope, that method will not reset the Malfunction Indicator Lamp.

The MIL has to be reset by using an OBD-II scanner, or by disconnecting the battery.
Pure Adrenaline is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2005, 2:45 AM   #8
05 C230K & 09 135i 6MT
 
03CoupeV6's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2003
Location: GA
Posts: 3,712
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 11,798, Level: 71
Points: 11,798, Level: 71 Points: 11,798, Level: 71 Points: 11,798, Level: 71
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by AZN.M3NACE
what u do is:

1. TURN OFF IGNITION
2. HOLD SELECT AND RESET BUTTON FOR 10SECONDS
3. TURN ON TO IGNITION II AND KEEP HOLD OF SELECT AND RESET BUTTONS TILL CHECK ENGINE LIGHT TURNS OFF
4. WHEN LIGHT TURNS OFF, TURN ON THE CAR AND SEE IF ITS OFF


Why not read the thread a little more carefully next time. But to your credit, those instructions ARE correct for resetting the maintenance required indicator.

NOT the same thing as the CEL, though.
03CoupeV6 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2005, 1:27 PM   #9
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2005
Location: SoCal
Posts: 284
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
Thanks for the info guys. Last night when I started my car, the check engine light was gone for some reason. Maybe the computer figured out that the problem was fixed already. BTW, the problem was one of the cylinder was misfiring and it turned out to be the 4th spark plug coil is deffective. Got it replaced and it's good again. It happened yesterday morning on my way to work and I can feel the shake in the engine and then after a few miles, my TCS and check engine lit. Went to get it diagnosed. Dealer wants $90... a friend of mine referred me to a shop for $50. I was hesistant in the beginning because I keep reading in this forum that I can just go to Auto Zone to get it tested for free but my mechanic friend told me to go to the shop to get it diagnosed and a the same time get the actual problem. I forgot the code but the tech showed me the test equipment and it says in the description, MISFIRING. Paid for $47 for the parts.
progz is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2005, 1:27 PM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
2000, 2003, 2005, acura, check, cl, clear, engine, ignition, ii, light, reset, resetting, rl, rsx, tl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
another good bit-torrent site.. CLovis Ramblings 15 10-22-2003 9:10 AM
Hmmm, a collector's CL. Wow CLSter Ramblings 10 01-19-2003 1:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 2:26 AM.



Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup