Anyone have hesitation while accelerating from stop light - AcuraZine - Acura Enthusiast Community

Log In 


Anyone have hesitation while accelerating from stop light

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-23-2005, 02:16 AM   #1
Registered Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 335
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Anyone have hesitation while accelerating from stop light

I have a 1999 TL with roughly 123k miles. My engine has a slight hesitation when I accelerate from a complete stop. It takes a second or two before the car moves after I apply the gas. It kinda dangerous when I'm trying to get into traffic when my car hesitates like this. Do any of you guys have this same problem? Any ideas on whats causing this?
UWgrad is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 02:21 AM   #2
CKOPOCTb
 
TeknoKing's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Bklyn, NY
Age: 35
Posts: 10,386
Thanked 267 Times in 154 Posts
one thread is not enough?
TeknoKing is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 02:28 AM   #3
I pimp an Audi A4.
 
pimpravi's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: the bay
Age: 29
Posts: 2,316
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
happened to me....... got my tanny replaced......... its doing it again... i hope i dont have to get my tranny replaced.......
pimpravi is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 06:59 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: May 2005
Age: 30
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
did u check your filters (air and fuel), check your spark plugs maybe its time for a change and also did u do your 120k major service?
ojen924 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 08:29 AM   #5
I need 2 more gears
 
sbuswell's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Springvale, Maine
Age: 37
Posts: 3,328
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
spark plugs, air filter, clean your Throttlebody, get an oil change(mobil1, purolator filter), after oil change get a bottle of Gumout complete fuel system cleaner and when you are near empty pour that stuff in and fill up with 93. I doubt its your tranny. Most likely your IM and EGR ports are clogged and TB is probably sticking a little bit. TB cleaner will help a lot, but to fix problem you would need to take off IM and TB and clean them completely. What you are experiencing is common for high mileage cars, just needs some general mantenance to fix.
sbuswell is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 11:06 AM   #6
The wood god
 
MegaKillTron's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Pearland, TX
Age: 30
Posts: 2,598
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
samething with mine and sometimes when im driving between 40-60 i floor it and nothing happens till 2seconds later i only have 62000 on 2000 TL-p
MegaKillTron is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 11:23 AM   #7
Registered Member
 
TL_S_Driver's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: NYC
Age: 38
Posts: 321
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i thnk ure hesitation is a result of the tranny downshifting to accomodate the request for extra power. u do have an automatic tranny correct?
TL_S_Driver is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 11:28 AM   #8
Senior Moderator
iTrader: (1)
 
NSXNEXT's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: where the weather suits my clothes
Posts: 27,547
Thanked 620 Times in 400 Posts
Too much play in the throttle cable?

Do the rpms go up before you start moving?

Torque converter going?

Could be a lot of things.

Check the tension on the throttle cable first. Cheap fix.
NSXNEXT is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 11:44 AM   #9
Senior Moderator
 
fsttyms1's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Appleton WI
Age: 41
Posts: 78,600
Thanked 2,719 Times in 1,915 Posts
Quote:
Originally Posted by NSXNEXT
Too much play in the throttle cable?

Do the rpms go up before you start moving?

Torque converter going?

Could be a lot of things.

Check the tension on the throttle cable first. Cheap fix.
agree. check the little things first. when was the last time the plugs were changed?
fsttyms1 is online now   Reply With Quote
Old 06-23-2005, 06:27 PM   #10
Registered Member
 
PhxAcura's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Phoenix, AZ
Age: 40
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
plugs could be the prob...
PhxAcura is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Triangle with "!" at startup, and VSA light after 30-40mph. Help! mada51589 3G TL Problems & Fixes 46 08-07-2016 04:46 PM
2016 RDX Elite explained for people looking for their first luxury vehicle rockyboy Second Generation RDX (2013+) 161 05-09-2016 08:07 PM
!PICS! After 6 weeks waits (2 week delay), finally picked up RDX Elite (pearl/ebony) rockyboy Second Generation RDX (2013+) 46 01-25-2016 06:00 PM
Rental Review: 2016 Hyundai Sonata Hybrid PortlandRL Car Talk 2 09-14-2015 12:01 PM
Peugeot: Fractal Concept News Yumcha Automotive News 3 09-06-2015 04:40 PM


Tags
99, a4, accelerating, acura, audi, car, change, complete, gas, hesitates, hesitation, oil, pressed, stop, tl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:13 PM.



Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.