02 TL VSA & /!\ Light Issue - AcuraZine Community

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TL Community > Second Generation TL (1999-2003) > Problems & Fixes
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2012, 5:57 PM   #1
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2003
Location: Fremont, California
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 8,350, Level: 61
Points: 8,350, Level: 61 Points: 8,350, Level: 61 Points: 8,350, Level: 61
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
02 TL VSA & /!\ Light Issue

This is continue my other posted since it is VSA not TCS light.

The VSA and /!\ stayed on since cleaned the IAVC (idle air valve controller) and engine light reset. The ABS, cruise control and transmission are working properly. Checked all the fuses and reset the CLOCK fuse method but cannot resolve the light issue.

The car has 166K miles on it and the transmission D5 shifter light just went off on the dashboard display but I don't think this will cause the VSA & /!\ light stays....

Does anyone have any clues what could possibly be wrong?
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
__________________
2002 Acura TL-S Aegean Blue Pearl
OEM body kit
K&N air filter
Iron Yellow fog light
Tein Basic Coilover
18"x7.5" Enkei Brotex Wheel with 225/40/18 Toyo T1-S tires
Bozz_TL-S is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2012, 7:45 PM   #2
Registered Member
 
nsnrider's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Location: chicopee, ma
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
Points: 3,872, Level: 39
Points: 3,872, Level: 39 Points: 3,872, Level: 39 Points: 3,872, Level: 39
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
check all your fuses first.

stop by a brake shop and have them check you abs system for codes.

post the codes and we'll be able to help. most likely one of you wheel sensors went bad if all you have are the vsa light on without the cel.

if you have a cel light on with the p07xx codes then you have a tranny issue.

basically, we'll need more info to point you in the right direction.
nsnrider is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 12:29 AM   #3
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2003
Location: Fremont, California
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
Points: 8,350, Level: 61
Points: 8,350, Level: 61 Points: 8,350, Level: 61 Points: 8,350, Level: 61
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Sorry for not being update. I finally got a chance to brought the car into Honda dealer for a free diagnostic and got a code for 94-1, TCS control valve sensor and the Technician did no think the code is caused by IAVC (idle air valve controller)..

Anyone here have any idea or advice how to clear the light?

Thanks.
__________________
2002 Acura TL-S Aegean Blue Pearl
OEM body kit
K&N air filter
Iron Yellow fog light
Tein Basic Coilover
18"x7.5" Enkei Brotex Wheel with 225/40/18 Toyo T1-S tires
Bozz_TL-S is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 2:12 AM   #4
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 31,646
Thanked 832 Times in 777 Posts
Points: 41,587, Level: 100
Points: 41,587, Level: 100 Points: 41,587, Level: 100 Points: 41,587, Level: 100
Activity: 70.5%
Activity: 70.5% Activity: 70.5% Activity: 70.5%
what happens when you turn off the traction control switch?
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 12:03 PM   #5
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2003
Location: Fremont, California
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
Points: 8,350, Level: 61
Points: 8,350, Level: 61 Points: 8,350, Level: 61 Points: 8,350, Level: 61
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
It doesn't do anything when I press the VSA switch, the light stays on....

This /!\ and VSA light happened during the IAVC issue which I don't think it leads to TCS failure. I have been driving with lights on for months, both ABS and transmission are working properly.

I really have no clues...
__________________
2002 Acura TL-S Aegean Blue Pearl
OEM body kit
K&N air filter
Iron Yellow fog light
Tein Basic Coilover
18"x7.5" Enkei Brotex Wheel with 225/40/18 Toyo T1-S tires
Bozz_TL-S is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 10:05 PM   #6
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 31,646
Thanked 832 Times in 777 Posts
Points: 41,587, Level: 100
Points: 41,587, Level: 100 Points: 41,587, Level: 100 Points: 41,587, Level: 100
Activity: 70.5%
Activity: 70.5% Activity: 70.5% Activity: 70.5%
its been showing those warning lights for months?
you are lowered which can tear wires etc-
ck each wheel speed sensor,,a brake shop will have the special ABS code reader.
visual is not good enough- they go bad inside like a battery cable does--hidden
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 10:26 PM   #7
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2003
Location: Fremont, California
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
Points: 8,350, Level: 61
Points: 8,350, Level: 61 Points: 8,350, Level: 61 Points: 8,350, Level: 61
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
I just replaced all four tires this week and no luck on the lights. I'll bring it to a brake shop see if I get any luck. I will keep posted!
__________________
2002 Acura TL-S Aegean Blue Pearl
OEM body kit
K&N air filter
Iron Yellow fog light
Tein Basic Coilover
18"x7.5" Enkei Brotex Wheel with 225/40/18 Toyo T1-S tires
Bozz_TL-S is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2013, 8:51 PM   #8
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Location: Irvine, OC, SoCal
Posts: 23
Thanked 2 Times in 2 Posts
Points: 1,187, Level: 18
Points: 1,187, Level: 18 Points: 1,187, Level: 18 Points: 1,187, Level: 18
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
So what was the cause of the VSA light being on?
smcafee is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2013, 11:27 PM   #9
Robo Warrior
 
YeuEmMaiMai's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,831
Thanked 269 Times in 224 Posts
Points: 19,326, Level: 87
Points: 19,326, Level: 87 Points: 19,326, Level: 87 Points: 19,326, Level: 87
Activity: 45.0%
Activity: 45.0% Activity: 45.0% Activity: 45.0%
did you inadvertantly unplug something? recheck all you connectors in that area
YeuEmMaiMai is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2013, 11:27 PM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
02, 06, 2002, 2009, acura, forum, fuse, fuses, issue, light, lights, llight, reset, tcs, tl, vsa

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 5:07 AM.



Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup