2006 Acura TL Check Engine Light p0420 - AcuraZine Community

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TL Community > Third Generation TL (2004-2008) > Problems & Fixes
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-04-2010, 5:05 PM   #1
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Age: 27
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 622, Level: 12
Points: 622, Level: 12 Points: 622, Level: 12 Points: 622, Level: 12
Activity: 0.1%
Activity: 0.1% Activity: 0.1% Activity: 0.1%
2006 Acura TL Check Engine Light p0420

Just bought a 2006 Acura TL about 2 weeks ago from a used car dealer. It has only 47,000 miles on it and is in phenomenal condition. It has had 2 previous owners and it appears to be slightly modified. Has a body kit and an extra exhaust.

The check engine light came on and after taking it to an AutoZone I was informed it was a P0420 error. I know that this could be a sensor or possibly the catalytic converter.

I recently put a tank of regular gas in it by accident. I was wondering if this could be one of the causes as well?

I already have it scheduled to take back to the dealer I bought it from to find out more, but it is not until Monday and I have been freaking out because I just bought it. I also plan on taking it to the Acura dealer if my dealer will not do anything about it, but they charge to look at it and fix it if it turns out to only be the sensors.

Any thoughts or advice would be appreciated!
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
karcich is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 5:27 PM   #2
Registered Member
 
nfnsquared's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2003
Location: North Dakota
Posts: 5,642
Thanked 407 Times in 311 Posts
Points: 14,818, Level: 78
Points: 14,818, Level: 78 Points: 14,818, Level: 78 Points: 14,818, Level: 78
Activity: 21.5%
Activity: 21.5% Activity: 21.5% Activity: 21.5%
Lots of info on this. Use the forum search tool and search for "P0420".

Doubt it's the gas. Is the light still on? You could put some 93 octane gas back in the tank ASAP and let it mix.

If the light doesn't/hasn't gone out, you probably have a bad O2 sensor or possibly a bad or partially plugged CAT. Read the other threads for more info.
__________________
04 6MT, Navi, WDP, chrome wheels, ASPEC suspension, Clifford Matrix 50.7X RS/Alarm, Huper Optik ceramic tints

Last edited by nfnsquared; 10-04-2010 at 5:32 PM.
nfnsquared is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2010, 7:28 PM   #3
Acura Cert MASTER TECH
 
acuratech239's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2006
Location: Amish Country PA
Age: 31
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 3 Posts
Points: 8,189, Level: 61
Points: 8,189, Level: 61 Points: 8,189, Level: 61 Points: 8,189, Level: 61
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
OP -

nfn knows what he's talking about, so do some searching and see what you can find. In addition, in my personal experience, anytime I have come across a P0420, it has been a cat. Doesn't happen often, but haven't had a comeback yet. But you're in a good position to get it replaced for free because federal law puts an 8 year/80k warranty on it. Unless Acura hassles you about the exhuast you speak of, there shouldn't be any issues. Keep us posted.
__________________
KBP 07 TL-S 6MT- AEM polished CAI, full ATLP Quad tip exhaust (J pipe, 3rd cat delete, catback), OEM A-SPEC suspension
-- REAR HEATED SEATS :) ---> http://tl.acurazine.com/forums/showthread.php?t=173199
-- Totally custom reverse/4th brake lights ---> http://tl.acurazine.com/forums/showthread.php?t=706574
acuratech239 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2010, 7:56 AM   #4
Registered Member
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Age: 27
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
Points: 622, Level: 12
Points: 622, Level: 12 Points: 622, Level: 12 Points: 622, Level: 12
Activity: 0.1%
Activity: 0.1% Activity: 0.1% Activity: 0.1%
thanks guys, sorry for the delay I forgot my username. Turned out to be the cat, I took it to the used car dealer i bought it from and they gave me a loaner and had the Acura dealership deal with it at no cost. I am just glad to have my baby back.
karcich is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2010, 7:56 AM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
06, 2006, acura, acure, autozone, check, code, engine, light, p0420, po420, rdx, sensor, ses, tl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:45 PM.



Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup